Piramida SEO: më në fund do të kuptoni se si po bëjmë për të kënaqur Google!
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Piramida SEO: më në fund do të kuptoni se si po bëjmë për të kënaqur Google!

Piramida SEO: më në fund do të kuptoni se si po bëjmë për të kënaqur Google!

Jemi mes nesh: a jeni ju nga ata sipërmarrës, blogerë dhe pronarë biznesesh që hapin faqen e tyre dhe thonë: “Nuk e kuptoj, faqja ime nuk është në faqen e parë të Google”?

Megjithatë ju keni paguar mirë profesionistin ose agjencinë që ka ndërtuar faqen tuaj. Megjithatë, nuk e gjen as në faqen e parë, as në të dytën, as në faqen e tretë të rezultateve të kërkimit. E pamendueshme! E papranueshme! Po zieni nga inati. Të gjitha ato para të hedhura nga dritarja...

Sigurisht, ata që ndërtuan faqen tuaj ju thanë se rezultatet nuk do të ndodhnin brenda natës. Megjithatë, ju keni konsultuar raportet për disa muaj dhe ende asgjë. Shitësit tuaj janë të shqetësuar sepse paratë që keni investuar në krijimin e faqes suaj nuk u sjellin atyre asnjë kontakt, ose shumë pak.

Kjo situatë është klasike. Ju nuk jeni i vetmi.

Meqë ra fjala, a ju tha webmasteri juaj për këtë Piramida SEO ? Në këtë piramidë, ka shumë të ngjarë të gjenden përgjigjet e pyetjeve tuaja. Tremplin Numérique ju shpjegon gjithçka.

Le të fillojmë nga fillimi: çfarë është SEO?

Në vend që të skuqeni në takime, dijeni se SEO është thjesht shkurtesa e Search Engine Optimization. Në frëngjisht, ne flasim për referenca natyrore. SEO është thjesht tërësia e proceseve që konsistojnë në rritjen e numrit të vizitorëve në një faqe interneti duke siguruar që i njëjti sajt të shfaqet sa më lart që të jetë e mundur në rezultatet e një motori kërkimi. Si i tillë, Google është referenca, pasi më shumë se nëntë nga 10 kërkime bëhen në këtë platformë.

Që në fillim, duhet të sqarojmë diçka tjetër me ju: në internet ka njerëz. Madje shumë njerëz.

Për të hapur një shteg dhe për të shpresuar të arrish në faqen e parë të rezultateve të Google, duhet të punosh. Punoni shumë, madje.

Nëse një agjenci ose një profesionist në internet kishte guximin t'ju premtonte male dhe mrekulli, si faqja e parë në rezultatet e Google, apo edhe pozicioni zero, ju ose kishit të bënit me kushëririn e Harry Potter-it ose me dikë që është shumë (shumë) pranë ekipit të koduesve në Google. Në jetën reale, në një botë ku profesionistët e internetit janë të sinqertë dhe transparentë, askush nuk do t'ju premtojë kurrë vendin e parë. Ky është të paktën rasti i ekipit të Tremplin Numérique.

Por të mos premtosh asgjë nuk do të thotë që nuk do të jesh kurrë në faqen e parë të rezultateve të Google. Krejt e kundërta! Dhe këtu funksionon një proces me përsëritje, i ngjan një piramide: piramida SEO. Mos shko ! Ne ju shpjegojmë gjithçka.

Çfarë është piramida SEO? Pse është e rëndësishme për një faqe interneti?

Imagjinoni piramidat egjiptiane: të forta në bazë, ato bëhen më të holla ndërsa ngrihen. Pa pasur talente arkitekturore, është e qartë se pa këtë bazë solide, këto piramida të kohëve të lashta do të ishin zhdukur shumë kohë më parë. Kjo metaforë na lejon të paraqesim katër fushat kryesore që ndikojnë në renditjen e faqes suaj të internetit në motorët e kërkimit.

1. Aksesueshmëria, dizajni dhe përmbajtja: struktura dhe semantika

Mund të duket e qartë, por sigurimi që përvoja e përdoruesit të jetë optimale në faqen tuaj të internetit është thelbësore. Dhe nëse zbuloni se faqja juaj është bërë shumë mirë, le të mos përziejmë gjithçka... Përmbajtje e dobishme, arkitekturë e mirëmenduar, navigim intuitiv dhe i thjeshtë... dhe sigurisht një faqe e aksesueshme me një smartphone ose pajisje tjetër celulare . Sepse që nga prilli 2015, Google ka përfshirë në algoritmin e tij aksesin e faqeve nëpërmjet një laptopi.

Gjithashtu, të gjithë motorët e kërkimit janë në gjendje të kenë një vlerësim të saktë të cilësisë së përmbajtjes në faqen tuaj, duke parë statistikat, shkallën e fryrjes, kohën mesatare në sajt dhe kohën e ngarkimit të asaj faqeje. e fundit...ndër të tjera.

2. Të dhënat e sitit: shënimi dhe përmbajtja

Niveli i dytë i piramidës SEO ka të bëjë me përmbajtjen dhe shënimin e faqes suaj. Elemente të tilla si madhësia e përmbajtjes, fakti që ka vetëm një temë për faqe, një minimum reklamash, pa optimizim të tepërt, një gjuhë për faqe, vetëm një titull unike, një hierarki titujsh nga H1 në H6, etiketa, ekstrakte të pasura, elemente multimediale… të gjitha këto kritere kontribuojnë në referencën tuaj në motorët e kërkimit.

Përveç kësaj, cilësia e përmbajtjes suaj, zgjedhja e fjalëve kyçe dhe shprehjeve të gjata janë elemente thelbësore për Google, si për përdoruesit e internetit. Sepse, të mos harrojmë: ka të bëjë me tërheqjen e vizitorëve, por edhe shndërrimin e tyre në drejtues, perspektivë dhe klientë.

Për të bërë punë thelbësore dhe për të shpresuar për të arritur një pozicion të nderuar në rezultatet e Google, është e nevojshme të punohet në këtë nivel të dytë në thellësi.

3. Popullariteti i faqes: lidhjet hyrëse

Ashtu si një personalitet i mirënjohur, faqja juaj do të jetë më e famshme nëse do të përballet me lojtarë të tjerë të internetit. Me fjalë të tjera, sa më shumë lidhje hyrëse të marrë faqja juaj nga faqet e tjera të internetit, aq më shumë ka gjasa që të vendoset në krye të rezultateve të motorit të kërkimit. Kujdes, megjithatë! Mos bini në grackën e lidhjeve hyrëse, duke ditur se numri, por edhe cilësia e tyre është e një rëndësie të madhe në sytë e motorëve të kërkimit. Është më mirë vetëm një lidhje hyrëse shumë e mirë që vjen nga një faqe cilësore dhe e respektuar, sesa 10 lidhje hyrëse që vijnë nga sajte të dyshimta për të cilat askush nuk ka dëgjuar ndonjëherë...

4. Aspekti social i faqes

Maja e piramidës SEO ka të bëjë me aspektin social të faqes suaj të internetit. Këto përfshijnë angazhimin në mediat sociale: pëlqime, ndarje, komente, retweet etj. Për të bërë mirë, nuk mjafton të postoni një fragment nga artikujt tuaj në rrjetet sociale, duke treguar faqen tuaj dhe duke shpresuar të merrni më shumë vizitorë… Mediat sociale janë një mjet i vërtetë për dialog dhe duhet përdorur për këtë qëllim. Mediat sociale, si krijimi i një faqe interneti ose optimizimi i saj, janë një biznes më vete dhe janë subjekt i një strategjie të përgjithshme.

★ ★ ★ ★ ★