PHP
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Praktika më e mirë e PHP: Parametrat e llojit

Praktika më e mirë e PHP: Parametrat e llojit

Janë praktikat që mësojmë në shkollë, ato që i marrim nga përtacia, ato që i përvetësojmë nga zakoni, qoftë duke e parë atë apo duke kopjuar dhe ngjitur në mënyrë sistematike. Me kalimin e kohës dhe përvojës, është e qartë se ne po kërkojmë metodologji dhe sintaksa gjithnjë e më të qarta. Pavarësisht nga tendencat që dallohen rreth çdo gjuhe, ne shpesh jemi në gjendje të përcaktojmë duke lexuar kodin, se cili nga ekipi ynë ka një sintaksë të tillë në C #, puristët do të kenë zakon të fillojnë të gjitha ndërfaqet e tyre me një "I" Për shembull. .

PHP, një sintaksë falas… shumë e lirë?

Unë vetë kam disa zakone që më lejojnë të ndërtoj kodin tim në mënyrë të rregullt. Kjo për të gjetur lehtësisht rrugën time, për të punuar shpejt, por edhe për të lehtësuar korrigjimin dhe leximin e kodit tim për kolegët e mi.

Shkruani parametrat e tij, për çfarë? Dhe pse është kjo një praktikë e mirë?

Në PHP, sintaksa është shumë e lirë. Dua të them shumë të lirë me faktin se gjuha nuk është shumë e folur. Pa qenë mbështetës i gjuhëve si Java për shembull, mendoj se shtypja e parametrave të saj mund të na ndihmojë vetëm në punën tonë.

Pse të humbni kohë duke shkruar llojin e të dhënave?
Në të vërtetë, por le të krahasojmë menjëherë të mirat dhe të këqijat.

Në të këqijat, pa qenë kohë të këqija, do ta kem të vështirë të citoj një argument tjetër nga ai që shkrova më lart.

Në të mirat, mund të parashtroj një listë të vogël:

 1. Më ndihmon të ndërtoj kodin tim. Në prototipin tim (deklarimin e funksionit tim), unë e di që një argument i tillë duhet të jetë një arreze ou int.
 2. Kjo më lejon të korrigjoj gabimet më shpejt. Nëse keni deklaruar se dëshironi një argument të llojit Përdorues në metodën tuaj, PHP do të presë një shembull të përdoruesit. Ose përpiquni të jepni një arreze ose ndonjë lloj tjetër nga ai i përcaktuar, do të bëjë që PHP të ndalet menjëherë. Pa dyshim, gabimi rrezikon të jetë mjaft "i vështirë", por e gjithë pjesa tjetër e zhvillimit tuaj nuk ka të ngjarë të ketë një dështim.
 3. Kolegët e mi pëlqejnë ta lexojnë kodin tim si një libër. Në të vërtetë, kur e dimë se metoda setItem(…) merr një argument të llojit foo, te ndihmon. Jo ?
  1
  2
  funksion setArticle($artikull);
  funksion setArticle(Foo $item);

Duhet pranuar që kjo listë përmban vetëm 3 pika, por puna jonë na detyron të jemi gjithmonë në baza luftarake dhe të eksplorojmë gjithmonë rrugë të reja, ju këshilloj të provoni dhe të shihni vetë.

Një problem i pezulluar me llojin i përzier

Në të vërtetë, duhet të pranoj një dobësi, llojin i përzier. Djalë i tmerrshëm dhe për t'u ndaluar. Për ata që kanë koduar në C/C++, është si të deklaroni një tregues instance me një (void *).

Unë ju këshilloj sa më shumë që të mos e përdorni këtë lloj dhe të kufizoni përdorimin e tij. Nje shembull ?
Metoda setPoireau (përzier $poireau) merr presh si parametra, por duke qenë se nuk është e shtypur, mund t'i jepni edhe një vulë bebeje... Problematike.

Nëse keni dashur të detyroni të keni presh, ju e dini se çfarë duhet të bëni, dhe le të pranojmë që keni një mendje të shtrembëruar dhe që dëshironi të jeni në gjendje të jepni perime, ju ftoj të përdorni një ndërfaqe (ose një abstrakt klase ) dhe përcaktoni metodën tuaj si kjo.

1
funksion setLeek(I perime $presh);

Do të pajtohem që ky shembull mund të mos jetë më i miri që ekziston, por ka meritën e të qenit i qartë.

përfundim

Shtypja nuk është e detyrueshme, por mbetet e disponueshme për këdo që dëshiron të punojë qartë dhe pastër. Ju rekomandoj fuqimisht.

Ndoshta do të kemi të drejtën, një ditë, të shtypim kthimin e një metode për të na ndihmuar në kërkimin tonë për semantikë gjithnjë e më të mirë.

★ ★ ★ ★ ★