Patenta e Google për lidhjet
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Patenta e Google për lidhjet

Patenta e Google për lidhjet

Google ka regjistruar një patentë për të vlerësuar automatikisht "vlerën" e një lidhjeje për përdoruesit e internetit. Këtu janë 4 këshilla për të përfituar sa më shumë.

Vështirë se duket e besueshme, por Google e ka paraqitur atë një patentë për analizën dhe klasifikimin automatik të lidhjeve HTML, bazuar në të dhënat njerëzore.

Këto u mblodhën në masë nga të gjithë përdoruesit që ranë dakord të instalonin "shiritin e veglave të Google" në shfletuesin e tyre. Kjo është ajo që newsletter Axandra, në qershor 2010.

Për të përfituar nga ky sistem, këtu janë këshillat për të aplikuar sa më shpejt të jetë e mundur në lidhjet e brendshme (brenda faqes tuaj) dhe të jashtme (në faqen tuaj):

  • Vendosni lidhjet në përmbajtjen e shfaqur dhe jo në pjesët dytësore si menutë, fundi dhe harta e faqes.
  • Në titullin e lidhjes, vendoseni fjalë kyçe të lidhura me përmbajtjen tuaj dhe strategjike për faqen tuaj. Çdo gjë që duket si "manipulim" zhvlerëson vlerën e lidhjes.
  • Shmangni çdo fjalë komerciale në titullin e një lidhjeje si "Bli tani", "Përfito nga promo", etj. Ata nuk e cilësojnë përmbajtjen që tregojnë dhe zhvlerësojnë forcën e lidhjes.
  • Lidhjet tuaja do të jenë më të vlefshme nëse janë fjalët kyçe në titullin e tyre në përputhje me ato të faqes në të cilën ato shfaqen. Shembull: nëse shisni lule, një lidhje me përmbajtjen tuaj që vjen nga një faqe e lidhur me këtë temë semantike do të merret më mirë parasysh nga Google. Nëse vjen nga një faqe tjetër përveç jush, do të konsiderohet si një votë për faqen tuaj.

Nëse kjo patentë është regjistruar zyrtarisht në maj 2010, Google hodhi themelet nga 2004 Motori pa dyshim i ka përdorur këto metoda për disa vjet.

Tremplin Numérique ka integruar këto praktika të mira për të gjitha lidhjet e krijuara dhe të shkruara për klientët e saj.

★ ★ ★ ★ ★