Ueb agjenci » Lajme dixhitale » A mundet që pastrimi i ekranit të telefonit të prishë veshjen oleofobike?

A mundet që pastrimi i ekranit të telefonit të prishë veshjen oleofobike?

Ekran Samsung Galaxy S22.

A e dini se ka një "veshje oleofobike" të veçantë në ekranin e telefonit tuaj për të ndihmuar në mbajtjen larg gjurmëve të gishtërinjve dhe njollatave? Është më e rëndësishme se sa mendoni. A mundet pastrimi obsesiv i ekranit të heqë veshjen? Le të flasim për këtë.

Çfarë është një shtresë oleofobike?

Çfarë është kjo shtresë që ju mund ose nuk mund ta hiqni, gjithsesi? "Oleofobik" fjalë për fjalë do të thotë "frikë nga vaji", që është një përshkrim mjaft i mirë i asaj që bën një shtresë oleofobike.

Veshja oleofobike e telefonit tuaj është aty për të larguar vajrat nga gishtat tuaj. Ai i bën gjurmët e gishtërinjve dhe njollat ​​të fshihen më lehtë dhe mund të parandalojë që vajrat të transferohen plotësisht në ekran.

Pa veshjen, ekrani juaj do të yndyrosej shumë shpejt dhe nuk do të ishte aq e këndshme për të rrëshqitur dhe lëvizur. Në fakt, zakonisht është një tregues i mirë i veshjes oleofobike. Kur bëhet më e vështirë të mbash pastër ekranin dhe ndihesh më i tërhequr kur rrëshqitni.

Me pak fjalë, veshja oleofobike është thjesht një shtresë polimer në ekran që largon vajrat nga gishtat tuaj. Kjo është diçka që mund të mos e vini re, por do të vini re shumë nëse nuk do ta vini re.

NË LIDHJE: Çfarë është një shtresë oleofobike?

A mund të heqë alkooli shtresën oleofobike?

Dora që mban telefonin Android me njolla në ekran.

Ka shumë informacione kontradiktore për mënyrën më të sigurt për të pastruar ekranet e telefonit. Ju mund të keni dëgjuar se pecetat dhe pastruesit që përmbajnë alkool mund të heqin shtresën oleofobike. A është e vërtetë?

Të gjithë ekranet e iPhone kanë veshje oleofobike. Këtu janë këshillat zyrtare të Apple për pastrimin e ekranit të iPhone:

Duke përdorur një pecetë 70% me alkool izopropil, 75% leckë me alkool etilik, ose peceta dezinfektuese Clorox, mund të fshini butësisht sipërfaqet e jashtme të iPhone tuaj. Mos përdorni produkte që përmbajnë zbardhues ose peroksid hidrogjeni. Shmangni lagështinë në hapje dhe mos e zhytni iPhone tuaj në agjentë pastrimi.

Rekomandimi i Samsung për pajisjet Galaxy është i ngjashëm:

Ju gjithashtu mund të përdorni një dezinfektues, të tillë si një tretësirë ​​e acidit hipoklor (që përmban 50-80 ppm) ose një zgjidhje me bazë alkooli (që përmban më shumë se 70% etanol ose alkool izopropil). Mos i aplikoni këto solucione të lëngshme drejtpërdrejt në pajisjen tuaj; ato duhet të aplikohen me kujdes në një leckë mikrofibër.

Të dyja kompanitë rekomandojnë përdorimin e një zgjidhjeje pastrimi me alkool izopropil 70%. Kjo është e ndryshme nga shumica e informacionit që do të gjeni në internet, që thotë se çdo gjë mbi 50% e alkoolit do të dëmtojë veshjen. A po i çojnë Apple dhe Samsung qëllimisht njerëzit drejt prishjes së ekraneve apo informacioni në internet është i rremë?

Përqindja e alkoolit është vetëm një gjë për t'u marrë parasysh. Gjithashtu duhet t'i kushtoni vëmendje sa shpesh i përdorni këto pastrues. Përdorimi i përsëritur që ndikon më shumë në veshje. Edhe pastruesit me përqindje të ulët të alkoolit do të prishin veshjen oleofobike me kalimin e kohës

Çfarë përbën "shpesh"? Si fillim, ndoshta nuk duhet ta fshini telefonin tuaj me alkool disa herë në ditë apo edhe çdo ditë. Sapuni i rregullt gjithashtu funksionon shkëlqyeshëm dhe nuk është aq gërryes. Ruani pecetat me alkool për pastrim të thellë herë pas here.

A mund të rivendos veshjen oleofobike?

Një leckë blu me mikrofibër e ulur pranë një iPhone.

Pastrimi me obsesion i ekranit tuaj mund të shkaktojë që veshja oleofobike të përkeqësohet më shpejt, por ajo do të zhduket ngadalë me kalimin e kohës vetëm me përdorim të rregullt. Për fat të mirë, është e mundur të riaplikoni një shtresë oleofobike, megjithëse nuk është aq e mirë sa veshja e fabrikës.

Mënyra më e lehtë është blerja e një mbrojtësi të ekranit prej xhami. Këto zakonisht vijnë me një shtresë oleofobike të para-aplikuar dhe janë të lehta për t'u instaluar. Kur veshja zbehet përsëri, thjesht aplikoni një mbrojtës të ri ekrani.

Nëse mbrojtësit e ekranit nuk janë gjëja juaj, mund të shkoni në rrugën DIY dhe të aplikoni një shtresë oleofobike pas tregut. Mund të merrni një komplet që përfshin veshjen në formë të lëngshme dhe një leckë aplikimi. Në mënyrë tipike, ju e vendosni lëngun në ekran, e përhapni në mënyrë të barabartë, e lini të thahet dhe aplikoni një shtresë tjetër. Ja si ta aplikoni.

Kompleti më i mirë i veshjes oleofobike DIY

Një gjë për t'u vënë në dukje për kompletet pas tregtimit është se ato nuk janë aq të qëndrueshme sa veshja oleofobike që u aplikua kur u krijua telefoni juaj. Ju do të duhet të riaplikoni pasi të jetë zhdukur, zakonisht pas rreth një viti.

NË LIDHJE: A ka nevojë vërtet smartfoni juaj për një mbrojtës ekrani?

Aktgjykimi

Kthehu te pyetja e titullit: A mund të dëmtojë pastrimi i ekranit të telefonit veshjen oleofobike? Përgjigja e shkurtër është po, është e mundur, por prekja e telefonit çdo ditë shkakton gjithashtu konsumimin e veshjes. Veshja oleofobike e telefonit tuaj nuk do të zgjasë përgjithmonë, pavarësisht se çfarë.

Thënë kjo, pastrimi obsesiv me alkool mund ta përshpejtojë këtë proces. Nëse nuk e bëni këtë gjatë gjithë kohës, nuk duhet të vini re ndonjë ndikim të rëndësishëm. Pastrimi i telefonit është i rëndësishëm, por mos e teproni.

NË LIDHJE: Si të dezinfektoni smartphone -in tuaj

★ ★ ★ ★ ★