Pajisjet e përputhshme me VPN
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Pajisjet e përputhshme me VPN

Pajisjet e përputhshme me VPN

Falë zhvillimit të teknologjive të informacionit dhe komunikimit, janë shfaqur disa mjete TI. Këto mjete, të cilat mund të jenë harduer ose softuer, synojnë ta bëjnë përvojën e përdoruesit më interesante. Ndër mjetet e tij është VPN ose Rrjeti Privat Virtual. Çfarë është VPN dhe cilat pajisje janë të pajtueshme me të?

Çfarë është një VPN?

VPN ose Rrjeti Privat Virtual është një sistem që shërben si kanal midis një pajisjeje të lidhur dhe një serveri VPN. Qëllimi i këtij sistemi është të lejojë përdoruesin të hyjë në ueb në një mënyrë të sigurt dhe private. Për ta bërë këtë, VPN ose rrjeti privat virtual në frëngjisht drejton lidhjen tuaj përmes një serveri dhe fsheh informacionin tuaj të lidhjes.

Cilat pajisje janë të pajtueshme me një VPN?

VPN është i pajtueshëm me pajisje të shumta për sa kohë që ato janë të lidhura me internetin. Ndër pajisjet që mbështesin një VPN, ne shpesh gjejmë:

  • Laptopë dhe desktop
  • Telefonat inteligjentë dhe tabletët
  • Televizorë inteligjentë
  • Ruterat Wi-Fi
  • Konzolat e lojërave
  • Apple TV, BoxeeBox, Roku

Laptopë dhe desktop

Shumica e VPN-ve punojnë në PC dhe desktop. Ato janë të pajtueshme në:

  • Versionet e Windows 7,8 dhe 10
  • MacOS
  • Linux dhe variacionet e tij (Debian, Ubuntu, Linux Mint, Fedora, etj.).

VPN-të në kompjuterë ju lejojnë të shijoni lidhje të shpejtë rrufe dhe akses të sigurt në internet. Gjithashtu, ato ju lejojnë të anashkaloni vendndodhjet gjeografike.

Telefonat inteligjentë dhe tabletët

Një aplikacion celular ju lejon të shijoni përfitimet e VPN edhe në telefonat dhe tabletët tuaj. Është në përputhje me sistemet iOS (iPhone dhe iPad) dhe pajisjet Android. Nëpërmjet kësaj lidhjeje, mund të ndryshoni adresën IP të telefonit tuaj dhe të aksesoni shërbimet që janë bllokuar.

Televizorë inteligjentë

Për të shijuar përvojën më të mirë të mundshme, disa ofrues VPN ofrojnë një aplikacion që integrohet me televizorët e lidhur. Falë kësaj, ju keni mundësinë të transmetoni të gjitha përmbajtjet pa asnjë kufi duke shijuar një lidhje private.

Ruterat Wi-Fi, konzolat e lojërave

Lidhja me ruterat VPN ju lejon të siguroni pajisjet tuaja si dhe lidhjen tuaj Wi-Fi. Në të vërtetë, ruteri VPN mbron të gjitha pajisjet tuaja në momentin që ata hyjnë në rrjetin tuaj Wi-Fi. Kështu, ju mbroni shumicën e aktivizuar Wi-Fi pajisje duke përfshirë konsolat e lojërave dhe televizorët inteligjentë. Lidhja me konsolat e lojërave ju lejon të luani një mori lojërash në internet duke ruajtur anonimitetin tuaj.

Apple TV, BoxeeBox, Roku

Disa VPN përfshijnë një aplikacion të pajtueshëm me Apple TV, BoxeeBox dhe Roku. Megjithatë, për të tjerët, ju duhet të kaloni përmes një lidhjeje të përbashkët ose një ruteri. Kjo lidhje ju lejon të mbroni pajisjet tuaja dhe të përdorni shërbimet e Internetit në konfidencialitet të plotë.

VPN është softuer që instalohet në një pajisje të lidhur me internetin dhe që krijon një tunel të sigurt midis jush dhe Internetit. Është i pajtueshëm me shumë pajisje dhe funksionon njësoj në çdo pajisje.

★ ★ ★ ★ ★