Gjithçka rreth përvojës së faqes së kërkimit në Google
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Gjithçka rreth përvojës së faqes së kërkimit në Google

Gjithçka rreth përvojës së faqes së kërkimit në Google

Oferta a përvojë e optimizuar në ueb ka qenë gjithmonë objektivi kryesor i Google. Që nga krijimi i tij më 4 shtator 1998, gjigandi i uebit nuk ka reshtur së përmirësuari në mënyrë që këta përdorues të kenë një përvojë të këndshme kur shfletojnë ueb. web. Gjiganti amerikan i internetit tani përdor pothuajse 199 faktorë për të klasifikuar faqet e internetit në indeksin e tij për të avancuar cilësinë e rezultateve të kërkimit.

Vitet e fundit, Google ka qenë veçanërisht i interesuar përvoja e përdoruesit dhe i shtyn webmasterët të marrin parasysh këtë dimension në zhvillimin dhe menaxhimin e tyre Faqja e internetit. Dhe për të vlerësuar cilësinë e faqeve në internet, ai përdor shumë sinjale dhe tregues të quajtur Core Web Vitals.

Në procesin e tij të përmirësimit të vazhdueshëm, Google njoftoi integrimin, në maj 2021, të parametrave të përvojën e faqes në kriteret e klasifikimit të tij Kërkim në Google.

Cila është përvoja e faqes?

Ky është një grup treguesish që ofrojnë një përmbledhje të shkallës së shqyrtimit të përvojës së përdoruesit të përdoruesve të internetit që konsultojnë një faqe të caktuar ueb.

Këta tregues, të quajtur Core Web Vitals, në thelb rrotullohen rreth;

 • Shpejtësia e ngarkimit të faqes
 • Dizajn të përgjegjshëm, që do të thotë një faqe interneti që përshtatet me disa formate (kompjuter, celular, tablet, etj.)
 • Stabiliteti i një faqe interneti
 • Siguria e lundrimit dhe përdorimi i Certifikata SSL veçanërisht

Këto sinjale të ndryshme nga përvoja e faqes bëjnë të mundur që të tregohet shkalla e kënaqësisë së përdoruesit kur ndërveprojnë me një faqe interneti. Pasi të optimizohen, këta faktorë ju lejojnë t'u ofroni përdoruesve tuaj të internetit një përvojë optimale të përdoruesit. Gjithashtu do t'ju ndihmojë të ndërmerrni hapa të fortë drejt suksesit tuaj Marketingu në internet.

Më të kënaqur, përdoruesit do të tregojnë një angazhim të caktuar për faqen tuaj të internetit. Me fjalë të tjera, është një marrëdhënie fitimprurëse, sa më shumë të promovoni kënaqësinë e përdoruesve tuaj, aq më shumë do të përmirësohet dukshmëria e faqes suaj të internetit në rezultatet e kërkimit në Google.

Si të matni shkallën e përvojës së faqes tuaj?

Të gjithë janë dakord, ne mund të përmirësojmë ekzistuesin vetëm kur kemi një paraqitje të shkurtër të gjendjes së lojës. Duke pasur parasysh këtë, Google Search ka vendosur shumë mjete për të ndihmuar webmasterët dhe zhvilluesit të masin përvojën e përdoruesit të faqes së tyre, në mënyrë që ata të mund ta rrisin atë.

Këtu janë 4 më të mirat:

 • Raporti i Chrome UX (CrUX) për të matur të dhënat e mbledhura nga përdoruesit e vërtetë dhe për të mësuar opinionet e tyre
 • Bojëra më e madhe me përmbajtje (LCP) për të matur shpejtësinë e faqes
 • Ndërrimi i paraqitjes kumulative (CLS) për të matur frekuencën e lëvizjes së elementeve të sitit
 • Vonimi i hyrjes së parë (FID) për të matur reagimin e një siti ndaj hyrjes së përdoruesit

Me këtë mori mjetesh, Google ju ofron mjetet e nevojshme për të krijuar një faqe interneti diferencuese dhe për t'u fokusuar në pikat tuaja të demarkacionit në krahasim me konkurrentët tuaj. Mos harroni se objektivi kryesor i Google është të krijojë një mjedis ueb ku përdoruesit mund të lulëzojnë dhe të shfletojnë në siguri të plotë.

Me këtë mori mjetesh, Google ju ofron mjetet e nevojshme për të krijuar një faqe interneti diferencuese dhe për t'u fokusuar në pikat tuaja të demarkacionit në krahasim me konkurrentët tuaj. Mos harroni se objektivi kryesor i Google është të krijojë një mjedis ueb ku përdoruesit mund të lulëzojnë dhe të shfletojnë në siguri të plotë.

Si të përmirësoni përvojën e faqes në faqen tuaj të internetit dhe të përgatiteni për këtë përditësim të ri?

Të gjitha faqet në faqen tuaj të internetit që plotësojnë kriteret e përmbajtjes Google News janë të pranueshëm. Kjo është gjithashtu e vërtetë për të gjitha llojet e artikujve siç janë ata të botuar në bloget për shembull. Këto kritere të ndryshme nuk janë të huaja për profesionistët në SEO.

Megjithatë, ne nuk jemi të gjithë profesionistë të internetit. Për këtë ne do t'ju paraqesim në mënyrë të thjeshtuar në mënyrë që të mundeni rritni përvojën tuaj të faqes dhe përgatituni për këtë lajm përditësimi në Google:

 • Të dish se ku të përmirësosh, domethënë të dish të identifikosh vendet ku të fokusohesh dhe ku ka potencial të madh për përmirësim, a është dizajni, shpejtësia apo edhe siguria? Jeni ju që e njihni faqen tuaj më të mirë se kushdo tjetër. Në veçanti, ju mund të përdorni raportin e Kërko Console për sinjale thelbësore në ueb për t'ju udhëhequr në këtë hap të rëndësishëm.
 • Zgjidhini çdo problem dhe pika fokusimi që mund të keni identifikuar gjatë hetimit tuaj. Dhe sipas nevojës, mund të përdorni për shembull Vështrime të Shpejtësisë së Faqe et Far të cilët mund t'ju ndihmojnë shumë.
 • Vë bast Faqet e Shpejta Mobile (AMP). Megjithëse me përditësimin e ri të Kërkimit të Google, ai nuk është më një kërkesë midis Core Web Vitals, ai mbetet një kriter vendimtar që lejon maksimizoni përvojën e faqes së faqes tuaj.

Si përfundim, duhet të dini se është e domosdoshme të zbatoni më të fundit Kriteret e SEO 2022 dhe për t'u përgatitur në një mënyrë të menduar përpara për këtë përditësim të ri.

Nëse faqja juaj e internetit nuk është ende e optimizuar për një përvojë të pakrahasueshme faqesh dhe nuk jeni ende në rezultatet më të mira të Google, është koha për të ridizajnuar faqen tuaj nga agjencia jonë e internetit.

★ ★ ★ ★ ★