Tumblr
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Optimizoni imazhet tuaja Tumblr për referencë natyrale

Optimizoni imazhet tuaja Tumblr për referencë natyrale

Tumblr është vendosur shpejt si një shërbim për publikimin e përmbajtjes cilësore dhe thjeshtësisë efektive, duke i lejuar të gjithë të personalizojnë "tumbleblog"-in e tyre nëpërmjet publikimit të teksteve, imazheve, videove, citimeve ose lidhjeve.

Ju gjithashtu mund të futni një imazh dhe/ose një lidhje me një tekst, i cili ofron mundësi të pafundme. Mbetet të dimë se si të optimizoni imazhet që publikohen atje për referenca natyrore.

Këtu janë disa metoda:

Zgjedhja e URL-së: lehtësimi i rrugës së hyrjes për motorin e kërkimit

Për të lejuar motorin e kërkimit të kuptojë plotësisht ndërtimin e faqes suaj Tumblr, është me të vërtetë e nevojshme t'i ofroni URL të formuara mirë. Kështu, ju duhet të aktivizoni URL-të përshkruese. Për këtë, këtu është mënyra për të ndjekur:

  • Personalizo > Përparime > kontrollo kutinë "Përdor URL-të përshkruese"

Optimizoni imazhet tuaja Tumblr për SEO

Kur përdorni Tumblr, sigurisht që vini re se nuk mund të personalizoni emrin e imazheve që postoni, kjo është një nga të metat e Tumblr për sa i përket referencës natyrore. Në mënyrë që të jeni ende në gjendje të shtoni dy cent në të, ekziston një zgjidhje: shtoni atributin alt në etiketë.

Në përgjithësi, përdoruesit e Tumblr postojnë më shumë imazhe sesa tekst, gjë që për arsyen e përmendur më lart, nuk është një gjë e mirë për SEO-në e Tumbleblog-ut tuaj. Në të vërtetë, vetëm tekstet kanë vlerë reale për motorët e kërkimit, të cilët nuk mund të aksesojnë një imazh pa titull. Thënë kështu, mundeni, nëse doni të optimizoni referencën natyrale të imazheve tuaja, të shtoni tekst dhe më pas të futni imazhin tuaj. Në këtë rast, motori i kërkimit do ta ketë më të lehtë të gjejë imazhin tuaj, përmes referimit të përmbajtjes tekstuale.

Sigurisht, është më e gjatë dhe mund të mos keni planifikuar të shtoni tekst në Tumbleblog tuaj si shumë përdorues të Tumblr, por është mënyra e vetme për të optimizuar imazhet tuaja për SEO.

Optimizoni përmbajtjen tuaj për qasje më të lehtë në imazhet tuaja në Tumblr

Siç e dini, është përmes tekstit që motori i kërkimit do të aksesojë përmbajtjen tuaj dhe për rrjedhojë imazhet tuaja. Prandaj është e nevojshme të ndiqni rregullat e duhura të SEO në mënyrë që të optimizoni tekstet tuaja para imazheve tuaja.

Për ta bërë këtë, zbatoni rregullat themelore të SEO në Tumblr:

  • Përdorimi i etiketave Hx (h1, h2, h3…)
  • Zgjidhni fjalët kyçe të duhura për titujt dhe titrat tuaja
  • Shtoni një hartë faqeje (sitemap) që do ta bënte më të lehtë për motorët e kërkimit lundrimin

★ ★ ★ ★ ★