Optimizoni videot tuaja për referencë natyrale
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Si të optimizoni videot tuaja për referencë natyrale?

Si të optimizoni videot tuaja për referencë natyrale?

Le referenca natyrore, i quajtur gjithashtu Referencat SEO, është thelbësore për të tërhequr vizitorë të kualifikuar në faqen ose blogun tuaj.

Një referencë e mirë natyrore, aq më tepër që nga përditësimet algoritmike Google Panda et Google Penguin, shpesh kalon përmes një të ashtuquajturi referencë "tekstuale" dhe për rrjedhojë nëpërmjet përmbajtjes editoriale, e quajtur gjithashtu shkrim i uebit.

Përveç teksteve dhe imazheve tuaja, ju gjithashtu mund të tundoheni të përfshini Video në faqen tuaj të internetit. Problem: edhe nëse video është një vlerë e shtuar për faqen tuaj dhe për përdoruesit tuaj të internetit, Google as nuk mund ta luajë këtë video dhe asindeksues.

Pra, si të optimizoni videot tuaja për referencë natyrale?

Titra për t'iu referuar më mirë një videoje në Google

Së pari, le të shohim sous-titra. Ato ju lejojnë të shtoni tekst në imazh dhe zë. Ky tekst e ndihmon Google të kuptojë përmbajtjen e kësaj videoje. Prandaj, titrat në një video bëjnë të mundur indeksimin e saj dhe kompensimin e referencës jo të natyrshme të kësaj videoje.

Një tjetër avantazh, titrat favorizojnëaksesueshmëria e përmbajtjes suaj dhe për rrjedhojë e shikimit të saj:

  • Ata e bëjnë videon të aksesueshme për njerëzit që janë të shurdhër ose me vështirësi në dëgjim. Prandaj, titrat në asnjë rast nuk mund të neglizhohen. Ata do të tërheqin vëmendjen e një audiencë shpesh të pacaktuar.
  • Videoja mund të shikohet kudo dhe mbi të gjitha në mënyrë diskrete. Nuk është e pazakontë, në fakt, që gjatë orarit të punës disa të kënaqen me një moment relaksi në internet. Kështu titrat do të lejojnë shikimin në një hapësirë ​​të hapur (vetëm gjatë pushimeve, sigurisht 😉).
Video-Galeri Gjithë-në-Një
Shtojca WordPress All-in-One-Video-Gallery ju lejon të shtoni titra në videot tuaja

Nëse nuk jeni të kënaqur me modifikimin e videos, ose nëse shtojca juaj e WordPress nuk ju lejon të shtoni titra, është gjithashtu e mundur të publikoni një transkriptim të plotë të videos në formë teksti, në vijim të videos.

Dhe për më dembelët mes jush, do të gjeni në faqe si 5 euro.com ou Fiverr përkthyes të pavarur të cilët do të jenë të lumtur të transkriptojnë videot tuaja me një kosto më të ulët.

Kohëzgjatja e videove

Një SEO e mirë në Google gjithashtu nga nocioni i kohës së kaluar në një faqe të caktuar ueb. Përmbajtja juaj video nuk bën përjashtim nga rregulli: ajo duhet të tërheqë menjëherë interesin e përdoruesit të internetit dhe nuk duhet të kalojë 5-10 minuta. Videoja juaj duhet të tregojë kryesoren, thelbësoren. Sa më gjatë të jetë, aq më shumë përdorues të internetit do të humbni.

Mos hezitoni të konfiguroni një buton CTA (thirrje për veprim) në fund të videos suaj. Kështu, përdoruesit e internetit do të jenë në gjendje të vazhdojnë të shfletojnë faqen tuaj, në vend që të kthehen dhe ta lënë atë, gjë që do të përmirësojë afatgjatë norma e fryrjes.

Teksti rreth një videoje

Për të përmirësuar tuajin Pozicionimi i Google dhe, në përgjithësi, SEO-ja juaj, mos e neglizhoni tekstin rreth videos suaj. Kështu, përshkrimi është thelbësor pavarësisht nga platforma në të cilën do të jetë e dukshme video: Facebook, YouTube, Dailymotion (për më të moshuarit mes jush), ose vetë faqja juaj.

Teksti juaj rreth videos duhet të ndjekë standardet e SEO: punë mbi titujt, cilësinë dhe rëndësinë e tekstit, fushën leksikore të temës, universin semantik, etj.

Ndarja në rrjetet sociale për të rritur SEO tuaj

Së fundi, sigurohuni që videoja juaj të jetë lehtësisht e ndashme në të ndryshme rrjetet sociale, në mënyrë që të dërgoni sinjale në Google që do të jenë shumë pozitive për SEO-në tuaj: pëlqime, komente, ndarje, etj.

Sigurohuni që videoja juaj të mund të futet lehtësisht në sajte të palëve të treta. Ky opsion (embed) ndonjëherë çaktivizohet në videot e YouTube, duke i penguar ato të shfaqen drejtpërdrejt në sajte të tjera që dëshirojnë ta integrojnë atë në përmbajtjen e një artikulli.

Shembull i një videoje me përfshirje të çaktivizuar
Shembull i një videoje me përfshirje të çaktivizuar: do të shfaqet vetëm në YouTube

Gjithashtu sigurohuni që të keni butonat e ndarjes së mediave sociale në faqen tuaj, dhe gjithashtu kontrolloni nëse ato janë lehtësisht të identifikueshme dhe të aksesueshme.

Avantazhi tjetër është se sa më shumë të shpërndahet video juaj, aq më shumë vizita në faqen tuaj të internetit do të rritet. Dhe përdoruesit e internetit pëlqejnë të ndajnë video! Për shembull, përdoruesit e Facebook-ut e kanë më të lehtë të ndajnë video sesa një artikull vetëm me tekst. Në të vërtetë, video e energjizon profilin e tyre shumë më tepër dhe për këtë arsye gjeneron më shumë reagime nga miqtë e tyre. CQFD.

★ ★ ★ ★ ★