Opsione shtesë për të kërkuar kur blini një web hosting
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Opsione shtesë për të kërkuar kur blini një web hosting

Opsione shtesë për të kërkuar kur blini një web hosting

Kur zgjidhni një web host, nuk mjafton të merren parasysh pikat e përgjithshme, si plani i abonimit dhe lloji i përshtatshëm i ruajtjes. Performanca e faqes suaj dhe efektiviteti i strategjisë suaj të marketingut varen nga faktorë të tjerë që shpesh anashkalohen.

Cilat shërbime duhet të merrni parasysh përveç kësaj, përpara se të zgjidhni një web hosting? Ne rendisim opsionet që mund t'ju garantojnë trafik të qetë dhe siguri maksimale, për të mbajtur klientët tuaj.

Mbrojtja e të dhënave

Siguria është thelbësore në web hosting, si për të dhënat tuaja personale ashtu edhe për ato të klientëve tuaj. Fillon me informacionin bazë, kur krijoni emrin e domenit. Në përgjithësi, këto janë të disponueshme për publikun. Megjithatë, disa furnizues ofrojnë Intimiteti WHOIS.

Kjo mbrojtje konsiston në moszbulimin e informacioneve delikate, siç janë të dhënat e kompanisë suaj. Në të vërtetë, këto janë pika që mund të përdoren nga hakerat për të vjedhur emrin e domenit tuaj dhe për të përfituar nga të dhënat që keni mbledhur për klientët tuaj. Të cilat mund të dëmtojnë biznesin tuaj, duke diskredituar kompaninë tuaj.

Opsioni nuk është automatik, veçanërisht nëse kontrata juaj e pritjes nuk e përmend atë. Prandaj, ju takon juve ta diskutoni këtë me furnizuesin. Në rast se ka kërkesa për akses në të dhënat tuaja, kjo e fundit do t'ju informojë. Ju jeni të lirë të ndiqni kërkesën.

Sigurimi i trafikut dhe mbrojtja e të dhënave të përdoruesve tuaj

Opsioni tjetër i rëndësishëm është sigurimi i lidhjes dhe shfletimi i të dhënave. Në përgjithësi, është Certifikata SSL që garanton këtë mbrojtje. Kjo ju lejon të mbani fjalëkalimet tuaja dhe detajet e hyrjes të sigurta nga hakerat.

Ky sistem i enkriptimit është i dukshëm, përmes URL-së tuaj. Kur një klient viziton faqen tuaj, ai informohet menjëherë, duke parë Protokolli HTTPS e faqes tuaj. Ju gjithashtu mund të krijoni një kod ngjyrash, për të theksuar sigurinë e lundrimit. Vizitorët më pas sigurohen, gjë që do të rrisë ndjeshëm vendimet e blerjes.

Certifikata SSL është një nga shërbimet e ofruara nga hosti. Me disa furnizues, opsioni mund të faturohet veçmas. Në çdo rast, integrimi i faqes suaj në proces kërkon aktivizim. Prandaj do të jetë e nevojshme të informoheni, për të garantuar sigurinë e trafikut.

Pa këtë certifikatë të famshme dhe protokollin HTTPS, ju vizitoni faqet vetëm nëpërmjet protokollit HTTP, i cili po përdoret gjithnjë e më shumë, sepse lidhja nuk është private gjë që mund të çojë në një ndërhyrje në privatësinë tuaj nga individë me qëllime të këqija.

Përdorimi i një përshpejtuesi në internet

Shumica e përdoruesve të internetit nuk kanë durim të mjaftueshëm për të konsultuar një faqe që kërkon më shumë se 2 sekonda për t'u ngarkuar. Prandaj është në interesin tuaj të siguroni shpejtësia e trafikut, në faqen tuaj. TE'përshpejtues në internet është një nga opsionet që do t'ju ndihmojë të keni këtë rrjedhshmëri.

Përveç mbledhjes automatike të nivelit të shfletuesit, procesi brenda vetë serverit ka një përdorim të madh. Sistemi i memorizimit lejon klientët në mbarë botën të kenë qasje me lehtësi në faqet tuaja. Kjo konsiston në ruajtjen e të dhënave më të përdorura në një server aty pranë. Objektivi është të shmangni nevojën për t'iu drejtuar serverit në distancë, për çdo kërkesë për një faqe.

Përshpejtuesi i uebit në nivel serveri ka avantazhin e zvogëloni përdorimin e gjerësisë së brezit. Kjo lejon që shumë kompjuterë të lidhen me faqen tuaj, pa mbingarkesë trafiku. Sistemi duhet të instalohet në bazë, domethënë në host. Sigurohuni që ofruesi e ka këtë opsion.

Sistemi automatik rezervë

Rezervimi i të dhënave është thelbësor për të mbajtur faqen tuaj të përditësuar. Është e vërtetë që një hapësirë ​​e madhe lejon ruajtjen maksimale për një kohë të gjatë. Zakonisht, arkivimi në renë kompjuterike ofron këtë opsion. Sidoqoftë, opsioni i regjistrimit nuk duhet neglizhuar, përveç sigurisë.

Shpesh është e nevojshme të ruani versionet më të vjetra të faqeve tuaja, në rast se keni nevojë për informacione që nuk mund t'i mbani në makinat tuaja. Për më tepër, dështimi i këtyre mund të bëjë që ju të humbni të gjitha të dhënat tuaja. Dhe vetëm ju e dini se sa kohë ju desh për të ndërtuar gjithçka.

Ndonjëherë nuk është e lehtë të ruash sa herë që modifikoni faqet tuaja. Prandaj është e nevojshme të drejtoheni në një kopje rezervë automatike në serverin e hostit. Kjo do t'ju lejojë të gjeni versionin më të fundit. Kështu që ju mund të rivendosni lehtësisht faqen tuaj, pa pasur nevojë të filloni nga e para.

Infrastruktura kundër krimit kibernetik

Ndërsa ju përpiqeni ta bëni faqen tuaj më të suksesshme, disa njerëz kalojnë kohën e tyre duke gjetur dobësi, për të përfituar nga ajo që të tjerët kanë ndërtuar. Prandaj duhet të siguroni mbrojtjen e faqes tuaj dhe të përdoruesve. Pavarësisht shtojcave të ndryshme që mund të instaloni, struktura e pritjes është e rëndësishme.

Disa furnizues kanë një sistemi i sigurisë kompjuterike, për të mbrojtur faqet nga sulmet nga viruset dhe kërcënimet e tjera. Megjithatë, niveli i sigurisë varet nga çdo host. Natyrisht, opsioni është rrallë i lirë, por një siguri e tillë meriton një minimum investimi nga ana juaj.

Kur zgjidhni një web host, vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet opsionit të sigurisë që ofrohet. Nëse përfitoni nga një infrastrukturë ultra e mbrojtur, masat e tjera do të jenë më efektive. Kjo do t'ju garantojë një faqe të sigurt.

Si të sigurohet disponueshmëria e këtyre opsioneve në host?

Mënyra më e mirë për t'u siguruar është që zbërtheni ofertën, përpara se të merrni një vendim. Bëni pyetje, veçanërisht kur termat duken të ndërlikuara. Mos hezitoni të diskutoni me furnizuesin, për të kërkuar detaje në lidhje me çdo shërbim.

Bëni gjithçka për të kuptuar opsionet e përfshira në një plan dhe ato që faturohen veçmas. Mendimet e përdoruesve të tjerë dhe testuesve të faqes mund të jenë të dobishme për ju, për të vlerësuar cilësinë e hostimit të ofruar. Kontrata duhet lexuar me kujdes, për të shmangur të papriturat gjatë ekzekutimit.

përfundim

Shumica e kohës, çmimi, lehtësia e përdorimit dhe mbështetja teknike janë disa nga kriteret e rëndësishme kur zgjidhni një web hosting. Megjithatë, duhet kuptuar që siguria e të dhënave, si dhe rrjedhshmëria e trafikut janë opsione që garantojnë qëndrueshmërinë e aktiviteteve tuaja në ueb.

Përpara se të zgjidhni një furnizues, mësoni për politikën e privatësisë së të dhënave tuaja personale dhe strukturën mbrojtëse të instaluar. Kështu do të mbroni faqen tuaj nga hakerat dhe do të fitoni besimin e klientëve tuaj. Ky përfaqëson një avantazh të madh, për të rritur qarkullimin tuaj.

★ ★ ★ ★ ★