Ndikimi i cilësisë së përmbajtjes në SEO
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Ndikimi i cilësisë së përmbajtjes në SEO

Ndikimi i cilësisë së përmbajtjes në SEO

Le SEO ose referenca natyrore konsiston në aplikimin rigoroz të një morie teknikash dhe metodash shumë të sakta për të përmirësuar vendin e faqes së saj në rezultatet e kërkimeve në Google.

Me kalimin e kohës dhe zhvillimin e algoritmit numër një të motorit të kërkimit, gjërat u ndërlikuan dhe u bë e nevojshme të mësosh për strategjitë e avancuara të SEO ose të lejosh një profesionist të SEO të kujdeset për të.

Vendosni një taktikë SEO

Le SEO (Search Engine Optimization) është bërë një fushë e vërtetë optimizimi për Google. Qëllimi është fare i thjeshtë në teori: bëni gjithçka për të kënaqur motorin e kërkimit, në mënyrë që ai të gjykojë tërheqës faqen tuaj ose faqet tuaja të internetit dhe t'i vendosë ato në fillim të faqes gjatë një kërkimi të synuar nga përdoruesit e internetit. Kjo do të sigurojë vizita të rregullta në faqen tuaj dhe do të promovojë në mënyrë efektive biznesin tuaj. Është paksa si një fushatë reklamuese, por shumë më efektive dhe relevante. Rezultatet me të vërtetë janë përshtatur për të korresponduar më së miri me hulumtimin e kryer.

Qëllimi juaj, pasi faqja juaj të jetë lançuar dhe madje mundësisht para se të lansohet, është të planifikoni një strategji të vërtetë SEO për të filluar biznesin tuaj sa më shpejt të jetë e mundur. Sigurisht, rezultatet do të vonohen gjithmonë, duke iu referuar natyrshëm duke vendosur teknika që veprojnë në afat të gjatë, do të merrni efekte afatgjata që do të zgjasin me kalimin e kohës.

Sigurisht që ka një bollëk të tërë metodash që mund të rezultojnë të jenë efektive, por, me përvojën dhe njohuritë e grumbulluara mbi këtë temë, njëra prej tyre u dallua kryesisht dhe madje u konfirmua nga menaxhmenti i Google: cilësia e përmbajtjes suaj.

Cilësia e përmbajtjes ndikon drejtpërdrejt në SEO tuaj

Përmbajtja e faqes suaj, qoftë ajo një blog apo një vitrinë për kompaninë tuaj për shembull, duhet të ketë gjithmonë përparësi mbi gjithçka tjetër cilësinë e asaj që përmban. Ky do të jetë prioriteti juaj kryesor dhe është ajo që do të përmirësojë në mënyrë dramatike përvojën e përdoruesit.

Kjo përfshin jo vetëm cilësinë e shkrimit, por edhe një ndërfaqe të gjallë me një pamje të këndshme, një shpejtësi optimale të ekranit si dhe një zotërim të përsosur të temave të mbuluara. Është thelbësore të prodhohet një përmbajtje e detajuar dhe e saktë që do t'i tërheqë njësoj të brendshëm dhe ekspertëve. Ju duhet t'i jepni vlerë maksimale produktit tuaj, aktivitetit tuaj ose në përgjithësi subjekteve që do të përfshihen në të.

Për sa i përket shpejtësisë së shfaqjes së faqes, e cila është shumë e rëndësishme, një person në telefonin e tij (60% e vizitorëve janë mesatarisht në telefon) pa wifi do të jetë shumë i lumtur të shohë faqen tuaj të shfaqur shumë shpejt. Kjo do t'ju lejojë ta mbani atë vizitor. Për këtë, faqet tuaja duhet të optimizohen. Ju mund të përdorni mjete që do të skanojnë faqen tuaj të internetit dhe do t'ju japin të meta që mund t'ju ndihmojnë vërtet. Për shembull, një sajt si https://gtmetrix.com/ do t'ju japë të dhëna për të korrigjuar faqen tuaj dhe një mjet i dytë plotësues falas https://www.dareboost.com/fr do t'ju lejojë të keni një sajt pothuajse optimal.

Një gabim që gjendet shpesh dhe mungesa e optimizimit të imazheve, fotot shumë të mëdha që shfaqen në një madhësi shumë të vogël për shembull, ka mjete në internet që mund t'ju lejojnë të optimizoni galeritë në një grup imazhesh të tëra, padyshim që do kurseni sekonda të çmuara në shfaqjen e faqeve. Ekziston edhe një teknikë e ngarkimit të imazheve ndërsa zbrisni në faqe, lazyload, kjo e pengon përdoruesin të shkarkojë të gjitha fotot në faqe në të njëjtën kohë. Shkarkimi i imazheve dhe për këtë arsye zbutur.

Me pak fjalë, cilësia e përmbajtjes suaj duhet të jetë aspekti kryesor i taktikës suaj SEO. Investimi në cilësi shembullore mund të jetë vetëm i dobishëm për ju: besueshmëri më e mirë me vizitorët, ndjenjë e profesionalizmit, zotërim i temës suaj, përvojë optimale e përdoruesit që do t'i bëjë ata të duan të kthehen, gjë që është një sinjal shumë i mirë për Google, etj. Përfitimet janë të shumta dhe strategjia juaj e SEO do të duhet të rrotullohet rreth kësaj. Mos harroni të strukturoni mirë artikujt tuaj me etiketat Hn, tani e dimë që Google nuk e merr fare parasysh renditjen e etiketave të titullit, por nga ana tjetër për lexuesin është shumë më e qartë se artikulli është një strukturë e mirë.

Përdoruesit e internetit që vizitojnë faqen tuaj të internetit do të jenë të kënaqur dhe do të duan të kthehen dhe ju do të keni arritur objektivin tuaj kryesor dhe të parë: t'u ofroni vlerë të shtuar vizitorëve dhe t'ju dallojnë nga faqet e shumta që janë të bollshme në sferën tuaj të aktivitetit.

★ ★ ★ ★ ★