Microsoft rregullon një problem që pengon hyrjet në Windows
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Microsoft fillon automatikisht përditësimin e pajisjeve Windows 11 21H2 në Windows 11 22H2

Microsoft fillon automatikisht përditësimin e pajisjeve Windows 11 21H2 në Windows 11 22H2

Windows 11 21H2 do të arrijë datën e fundit të mbështetjes më 10 tetor. Me këtë, Microsoft tha se do të fillojë automatikisht përditësimin e pajisjeve që ende përdorin Windows 11, versionin 21H2 Home dhe edicionet Pro për Windows 11, versioni 22H2Me E annonce erdhi pasi kompania me bazë në Redmond bëri gjithashtu prezantimin e gjerë të Windows 11 22H2 përmes Windows Update të enjten.

“Sot, ne fillojmë të përditësojmë automatikisht pajisjet e pamenaxhuara të konsumatorit dhe biznesit me Windows 11, versionin 21H2 Home dhe edicionet Pro në Windows 11, version 22H2”, thuhet në njoftim. “Që nga Windows 10, ne kemi ndihmuar përdoruesit e Windows të qëndrojnë të përditësuar dhe të sigurt me versionet e mbështetura të Windows përmes përditësimeve automatike. Ne përdorim të njëjtën qasje për Windows 11 për t'ju ndihmuar të qëndroni të mbrojtur dhe produktiv.

Sipas Microsoft, përditësimi automatik do të jetë gradual dhe do t'i japë përparësi pajisjeve që përdorin versionin 21H2 "për periudhën më të gjatë kohore". Nga ana tjetër, meqenëse kompania ka zgjeruar tashmë disponueshmërinë e përditësimit të Windows 11 22H2 përmes Windows Update, ajo vuri në dukje se disa përdorues mund të kontrollojnë tashmë aplikacionin e tyre Settings për të marrë përditësimin menjëherë.

“Nëse doni të përmirësoni menjëherë në Windows 11, versioni 22H2, hapni cilësimet e Windows Update dhe zgjidhni Kontrolloni për përditësime”, shpjegon Microsoft në njoftim. “Nëse pajisja juaj është gati, do të shihni opsionin për të shkarkuar dhe instaluar. Reagimet dhe rishikimet e klientëve tregojnë një përvojë pozitive me Windows 11, versioni 22H2.

Ndërkohë, ndërsa përditësimi automatik tingëllon i mrekullueshëm, është e rëndësishme të theksohet se ka ende një sauvegarde i pranishëm për Windows 11 22H2, që do të thotë se disa pajisje mund të mos e marrin ende atë. Ky pezullim i përputhshmërisë ka të bëjë veçanërisht me disa versione të pilotes për Intel SST në procesorët Intel Core të gjeneratës së 11-të dhe Windows 11. Sipas Microsoft, kjo rezulton në një gabim me një ekran blu për përdoruesit e prekur.

"PiloJu do të quheni Intel Smart Sound Technology (Intel SST) Audio Controller nën System Devices in Device Manager dhe do të keni emrin e skedarit IntcAudioBus.sys dhe një version skedari 10.29.0.5152 ose 10.30.0.5152, "shpjegon Microsoft. Vetëm pajisjet me procesorë Intel të gjeneratës së 11-të dhe një version të pilote Intel SST 10.29.0.5152 ose 10.30.0.5152 janë prekur nga kjo çështje.

Për fat të mirë, një zgjidhje është tashmë e disponueshme për të zbutur problemin e përmendur që përdoruesit të marrin përditësimin e Windows 11 22H2. Kjo përfshin përditësimin e piloTes Intel Smart Sound Technology në versionin 10.30.00.5714 e më vonë ose 10.29.00.5714 e lart.

★ ★ ★ ★ ★