Mac për tregtarët dixhitalë: Të mirat dhe të këqijat
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Mac për tregtarët dixhitalë: Të mirat dhe të këqijat

Mac për tregtarët dixhitalë: Të mirat dhe të këqijat

Softueri dhe kompjuteri që përdorni kanë rëndësi kur bëhet fjalë për marketingun dixhital. Kjo ka nxitur debatin e pafund mes Mac dhe Windows.

Shumica e tregtarëve dixhitalë bëjnë gjithçka për të marrë një Mac. Ka shumë arsye pse mund të vendosni të bëni marketingun tuaj online duke përdorur një Mac. Megjithatë, një nga arsyet më të zakonshme është ndjekja e një tendence.

Për shembull, sot, tregtarët dixhitalë që përdorin një Mac konsiderohen më seriozë për punën e tyre sesa ata që përdorin Windows. Është e vërtetë që kjo makinë bën të mundur krijimin e një prej modeleve më elegante dhe mbresëlënëse.

Ai gjithashtu ka një nga informacionet më të mira të kontaktit të klientit falë përdorimit të disa prej CRM-ve më të mira për Mac.

Pajisje

Që kur Mac u zhvendos nga Power PC në procesorët Intel, ndryshimi i harduerit midis Mac dhe Windows është ngushtuar. Në të vërtetë, Windows PC përdor gjithashtu procesin Intel. Sidoqoftë, ndryshimi midis të dyve ndihet me veçori të tilla si portet.

Shumica e PC-ve me Windows kanë porte të shumta si porta USB-A, foleja e kartës SD dhe porta HDMI, e cila ju lejon të lidheni me pajisje të tjera si televizori ose memoria e kamerës. Megjithatë, me Mac, do t'ju duhet një përshtatës për ta lidhur atë me çdo pajisje tjetër pasi kjo makinë ka vetëm një portë. Ky port i veçantë nuk funksionon në mënyrë të pavarur nga një përshtatës.

Deri më sot, Apple është e vetmja kompani që prodhon Mac. Për të ndërtuar një markë dhe për të siguruar kontrollin e cilësisë, MacBook-ët janë krijuar bazuar në një grup të caktuar udhëzimesh. Rezultati është se shumica e makinerive Mac kanë të njëjtat specifika dhe dizajn, me shumë pak hapësirë ​​për personalizim. Kjo shpjegon pse nuk ka veçori të ndryshme si portet.

Integrimi dhe pajtueshmëria e softuerit

Shumica e Mac-ve punojnë me sistemin softuerik MacOs. Ky softuer i jep Mac një avantazh konkurrues kur bëhet fjalë për pajtueshmërinë e softuerit.

Siç u përmend më lart, Apple është e vetmja kompani që prodhon Mac. Si të tilla, të gjithë kanë specifika të ngjashme në varësi të llojit të pajisjes. Ky uniformitet përforcohet nga softueri MacOs i cili lejon integrimin midis produkteve.

Kjo do të thotë që ju mund të transferoni lehtësisht pamjet nga laptopi juaj Mac në kompjuterin Mac të kolegut tuaj ose një ekran Apple TV duke përdorur tvOs. Softueri është aq i avancuar saqë mund të ndani gjithashtu informacionin tuaj nga laptopi Mac në iPad, iPhone dhe madje edhe Apple Watch me Watch OS.

Meqenëse kompani të ndryshme të palëve të treta prodhojnë Windows, kësaj makine i mungon uniformiteti i softuerit, gjë që pengon përputhshmërinë e softuerit me një PC me Windows. Në vend të kësaj, do t'ju duhet të mbështeteni te aplikacionet e palëve të treta për të ndarë kopjet, imazhet dhe reklamat e tjera në ueb.

Kjo veçori e veçantë e bën më të lehtë punën dhe komunikimin brenda një ekipi që kërkon të arrijë qëllimet e marketingut dixhital. Vini re se kjo veçori eliminon mundimin e përdorimit të një përshtatësi për të transferuar të dhënat dhe informacionin tuaj për Mac.

Niveli i komunikimit disa mund të hasin probleme lidhjeje në Mac me Bluetooth. Prandaj ju themi si të rregulloni problemet me Bluetooth në mac. Fshini të gjitha pajisjet + rivendosni modulin Bluetooth. Nëse kjo nuk funksionoi, mund të hiqni të gjitha pajisjet tuaja Bluetooth dhe më pas të rivendosni modulin (mos harroni se do t'ju duhet të ri-çiftoni të gjitha pajisjet tuaja Bluetooth):

  • Mbani butonin opsion + shift në tastierën tuaj dhe klikoni përsëri ikonën Bluetooth.
  • Këtë herë zgjidhni "Hiq të gjitha pajisjet" > klikoni OK.
  • Opsioni + zhvendos përsëri në Bluetooth në shiritin e menysë > klikoni në "Rivendos modulin Bluetooth".
  • Ri-çiftoni pajisjet tuaja Bluetooth

Funksionet e projektimit dhe redaktimit

Mac-ët konsiderohen si një makinë superiore për funksionet e projektimit dhe redaktimit. Si fillim, Mac-ët kanë aplikacione më të avancuara si Final Cut Pro dhe Apple motion, të cilat së bashku me Adobe ju japin dizajne krijuese të pafundme për të ndezur kreativitetin tuaj. Ndonjëherë mund të jetë vërtet e bezdisshme kur kopjes suaj të marketingut dixhital i mungon ajo dhunti unike krijuese.

Gjithashtu, Mac-ët janë të lehtë për t'u përdorur. Pra, jo vetëm që përfitoni veçoritë më të mira të dizajnit dhe modifikimit, por përvoja e krijimit në Mac është gjithashtu e qetë. Këto veçori të veçanta i bëjnë tregtarët dixhitalë që përdorin Mac të konsiderohen më profesionistë se ata që përdorin Windows.

Prix

Së bashku me veçoritë specifike të marketingut dixhital, duhet të merrni parasysh edhe koston e makinës.

Natyra e shtrenjtë e Mac-ve kontribuon gjithashtu në besueshmërinë, dëshirueshmërinë dhe idenë se përdorimi i një Mac është më profesional. Thënë kështu, nëse nuk mund të përballoni një Mac, gjithmonë mund të blini një PC Windows me veçori superiore, ta përdorni për të punuar dhe përfundimisht ta trajtoni veten me Mac-in më të fundit.

★ ★ ★ ★ ★