Përbërësit për të krijuar një live që është një hit!
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Përbërësit për të krijuar një live që është një hit!

Përbërësit për të krijuar një live që është një hit!

Disa sekonda: kjo është gjithçka që duhet të bindësh dhe të shmangësh humbjen e spektatorëve. Si bëjnë ata që janë hit në Facebook Live apo YouTube? Nëse dëshironi të krijoni edhe një live (d.m.th. a ngjarje e drejtpërdrejtë) që funksionon, ndiqni këshillat tona!

Krijoni një mjedis vizualisht interesant

Nëse dhoma juaj e gjumit është gjithashtu zyra juaj dhe jeni mësuar me rrëmujën, mendoni për fansat tuaj: a duan vërtet ta shohin shtratin tuaj gjysmë të papërpunuar (apo gjysmë të përgatitur? Është gjithçka relative…), pizhamet tuaja në jastëk , nga i cili del veshi i një lepuri që ishte i bardhë shumë kohë më parë? E keni kuptuar: mjedisi i jetës suaj duhet të jetë ndikues dhe interesant. Dhe mos na thoni se nuk keni vend. Kërkoni pak dhe do të gjeni!

Largohuni nga shpërqendrimet e jashtme

A keni zgjedhur një shfaqje të drejtpërdrejtë përballë kamerës, me shpinën drejt një muri të mrekullueshëm mbi të cilin ndodhet një ekran gjigant? Është e përsosur. Por kini kujdes që ky ekran të jetë i fikur. Dhe gjeni kohë për të varur një shënim të vogël "mos shqetëso" në derë, vetëm që të mos ... shqetësoheni.

Përgatitni dhe planifikoni ngjarjen

Ok, ju e dini temën tuaj si askush tjetër… por disa rishikime nuk dëmtojnë. Rishikoni pak gjërat thelbësore… vetëm që të jeni të sigurt për fjalët tuaja kur transmetoni drejtpërdrejt.

Pastaj, edhe nëse duket e qartë, ju duhet të planifikoni një kohë fillimi… dhe një kohë përfundimi. Dhe qëndroni në këtë kohë, si një profesionist i mirë që respekton veten. Nëse nuk jeni të sigurt për kohën më të mirë për të zgjedhur, pse të mos hidhni një sy në Facebook Insights, i cili di shumë më tepër se kur audienca juaj është e disponueshme sesa ju?

Pika e fundit, në lidhje me planifikimin e ngjarjes tuaj live: sigurohuni që të keni një lidhje të qëndrueshme.

Reklamoni live tuajin

Për të arritur një audiencë sa më të gjerë që të jetë e mundur, reklamoni: një ngacmues i vogël do të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për t'i mbushur gojën dëgjuesve dhe klientëve tuaj. Sigurohuni që të thoni mjaft… por jo shumë për të nxitur kureshtjen e tyre.

Gjatë live

Ndihmë, nuk ka spektatorë! Jini të sigurt: gjatë live-it tuaj, numri i spektatorëve do të rritet e ulet. Kjo është se si! Megjithatë, vini re se 10 minutat e para janë vendimtare… Varet nga ju që të bëni gjithçka që mundeni për të tërhequr vëmendjen e spektatorëve.

Inkurajoni veprimin

Gjatë transmetimit të drejtpërdrejtë dhe në fund të ngjarjes tuaj të drejtpërdrejtë, kërkoni nga audienca juaj të ndajë ngjarjen. Nëse nuk e bëni ju, as ata nuk do ta bëjnë. Dhe mos ngurroni të bëni pyetje! Një live nuk është vetëm një ngjarje e njëanshme. Nëse u bëni pyetje përkatëse, shikuesit tuaj do të ndihen të angazhuar dhe ata do të përgjigjen. Sigurisht, përgjigjuni të gjitha pyetjeve!

Asnjë mbishitje

Nëse ngjarja juaj e drejtpërdrejtë synon të promovojë një produkt ose shërbim, shmangni "shitjen". Qëllimi i një live nuk është reklamimi i tepërt, por prezantimi i avantazheve të një zgjidhjeje në lidhje me një problem të caktuar. Përqendrohuni te problemi, më shumë sesa te produkti apo shërbimi që do të shitet… Do të tërhiqni më shumë vëmendjen e shikuesve tuaj.

Pas live

Spektatorët tuaj do të mund të shikojnë përsëri ngjarjen tuaj, falë riprodhimit. Ju gjithashtu do t'ju duhet ta promovoni atë në mënyrë aktive, me të gjitha mjetet që keni në dispozicion. Bëhuni gati për më shumë pyetje...

Një analizë e kujdesshme e ngjarjes suaj do t'ju lejojë të përcaktoni nëse ky lloj i ngjarjes është ose jo i dobishëm për biznesin tuaj. Nëse është një ide e mirë, shkruani të gjitha pikat për t'u përmirësuar për t'u ofruar fansave tuaj një përvojë të re, madje edhe më të mirë se e para.

★ ★ ★ ★ ★