Rregullim: "Mesazhi nuk u shkarkua nga serveri" në iPhone
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Rregullim: "Mesazhi nuk u shkarkua nga serveri" në iPhone

Rregullim: "Mesazhi nuk u shkarkua nga serveri" në iPhone

Për të rregulluar gabimin "mesazhi nuk u shkarkua", fillimisht provoni të mbyllni aplikacionin Mail dhe më pas rinisni pajisjen tuaj. Nëse kjo nuk funksionon, fshirja e llogarisë së emailit dhe shtimi i saj përsëri duhet të detyrojë iPhone tuaj të rishkarkojë të gjitha mesazhet.

Keni marrë një email që nuk do të shfaqet në iPhone tuaj? Nuk je vetem. Ja çfarë mund të bëni për të provuar dhe rregulluar gabimin bezdisshëm "Mesazhi nuk u shkarkua nga serveri" që shfaqet kur ndërpritet shkarkimi i emailit.

Së pari, provoni të rinisni Mail

Ka një temë të përbashkët midis këtyre arnimeve dhe i hap gjërat në një nivel. Meqenëse Mail nuk ka asnjë mënyrë për të provuar të shkarkojë përsëri një mesazh, duhet të provoni të rinisni aplikacionin në vend të kësaj.

Për ta bërë këtë në një iPhone modern (me një sensor Face ID dhe pa buton Home), rrëshqitni shpejt lart dhe mbajeni për të zbuluar ndërruesin e aplikacioneve. Ju gjithashtu mund të rrëshqitni lart dhe lëvizni lehtë për të bërë një lloj gjysmërrethi me gishtin e madh. Gjeni aplikacionin Mail në listën e aplikacioneve, më pas rrëshqitni lart për ta mbyllur (ashtu si ta hidhni tutje).

Tani provoni të hapni aplikacionin e mesazheve dhe lundroni te mesazhi që ju dha problemin në radhë të parë.

Provoni të rinisni iPhone tuaj

Nëse kjo nuk funksionon, duhet të shkoni në hapin tjetër. Shpresojmë, rinisja e iPhone tuaj do të ringjallë aplikacionin Mail kur telefoni juaj të fillojë dhe të shkarkojë përsëri çdo mesazh të paplotë.

Mënyra më e lehtë për të rifilluar iPhone-in tuaj është t'i kërkoni Siri-t ta bëjë këtë. Shtypni gjatë butonin anësor, më pas thoni "rinisni iPhone tim" dhe konfirmoni. Prisni që iPhone të riniset, më pas hapni aplikacionin Mail dhe provoni përsëri.

Rinisni iPhone me Siri

Keni një pajisje më të vjetër me një buton Home apo nuk përdorni Siri? Zbuloni se si të rinisni çdo model iPhone.

Fshi dhe shto sërish llogarinë

Nëse vazhdoni të merrni gabimin "Mesazhi nuk u shkarkua nga serveri", është koha për të ndërmarrë veprime drastike. Shkoni te Settings > Mail dhe trokitni lehtë mbi butonin "Llogaritë", e ndjekur nga llogaria me të cilën keni probleme. Sigurohuni që keni llogarinë e saktë, më pas hiqeni atë nga iPhone duke përdorur butonin "Fshi llogarinë" në fund.

Fshi llogarinë e emailit nga iPhone

Kini parasysh se kjo do të fshijë plotësisht llogarinë nga iPhone juaj. Çdo draft i ruajtur në pajisjen tuaj që nuk është transmetuar në server do të fshihet gjithashtu. Për sa kohë që mesazhet ekzistojnë në server, nuk duhet të humbni asnjë mesazh email në kutinë tuaj hyrëse.

Tani kthehuni te Settings > Mail dhe trokitni sërish te Accounts. Prekni butonin "Shto llogari" dhe ndiqni udhëzimet për të shtuar një llogari të re në iPhone tuaj. Pasi të shtohet llogaria, sigurohuni që "Mail" të jetë aktivizuar. iPhone juaj tani do të përpiqet të shkarkojë mesazhet tuaja të postës elektronike, gjë që mund të marrë pak kohë.

Shtoni një llogari të postës elektronike përmes cilësimeve në iPhone

Ju gjithashtu mund të përdorni një aplikacion të dedikuar ose shfletues uebi

Përdorimi i aplikacionit të dedikuar të ofruesit tuaj të emailit është një opsion tjetër që mund të dëshironi të provoni. Ndërsa aplikacionet si Gmail dhe Outlook nuk kanë mbrojtjen e privatësisë që do të gjeni në Apple Mail, ato funksionojnë shkëlqyeshëm me shërbimet e tyre përkatëse.

Shumica e shërbimeve të postës në internet funksionojnë gjithashtu në një shfletues uebi. Kjo përfshin Gmail, Outlook dhe madje edhe iCloud Mail (pasi vetë shërbimi i Apple nuk është imun ndaj problemit).

Apple Mail është ende një klient i denjë

Edhe pse ky problem është i bezdisshëm, ne e kemi vënë re vetëm herë pas here dhe zakonisht kërkon një rinisje të plotë për të vazhduar gjërat. Nëse mund të përdorni përkohësisht një shfletues uebi ose aplikacion të dedikuar, derisa të ktheheni te Apple Mail, gjërat do të funksionojnë përsëri.

Ka arsye të mira për të vazhduar përdorimin e Mail, si funksioni i bllokimit të pikselëve të gjurmimit, aftësia për të planifikuar posta nga iOS 16 dhe integrimi origjinal me shërbimin Hide My Email të Apple për abonentët. iCloud+.

★ ★ ★ ★ ★