Konsulent SEO: si të gjeni klientë?
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Konsulent SEO: si të gjeni klientë?

Konsulent SEO: si të gjeni klientë?

Të qenit në krye të renditjes, ndërkohë që ka fjalë kyçe konkurruese dhe të gjera, është një sfidë e vërtetë për një kompani. Në të vërtetë, trafiku duke qenë në 3 pozicionet e para, një shenjë rrezikon të jetë e padukshme për shfletuesit e rrjetit nëse nuk pozicionohet aty.

Për fat të mirë, kjo është e mundur falë punës së Referuesit e SEO. Edhe nëse për këtë arsye duket e qartë që një konsulent SEO të gjejë klientë, këshillat e mëposhtme mund ta ndihmojnë atë.

Rritni reputacionin tuaj, zhvilloni faqen tuaj të internetit dhe krijoni faqe të veçanta

Kërkimi i klientëve është burimi kryesor i stresit për konsulentët SEO. Ashtu si ju, edhe konkurrentët tuaj po kërkojnë të fitojnë pjesën e tregut, gjë që zvogëlon shanset tuaja për të gjetur klientë. Pra, për t'u dalluar, është e rëndësishme të keni një bazë solide, të përbërë nga klientë të kënaqur, të cilën do t'ju duhet ta zhvilloni. Sa më shumë të rritet reputacioni juaj, aq më shumë rritet numri i klientëve tuaj.

Për më tepër, zhvillimi i faqes suaj të internetit është një hap i dukshëm për të gjetur klientë. Ata natyrisht duan të shohin suksesin tuaj dhe të kenë një ide se çfarë mund t'u ofroni atyre.

Si rrjedhim, sipërmarrësit vendas janë mundësitë më të lehta për t'u synuar. Ata duan të jenë në krye të listës së renditjes dhe të përfitojnë sa më shumë prej saj. Ekzistojnë gjithashtu kamare specifike për një zonë të mirëpërcaktuar dhe ato janë shumë konkurruese. Këto janë specifike për çdo lokalitet. Ato shpesh përmbajnë fjalë si avokatë, dentistë, domen, agjentë dhe sektorë të tjerë të njohur. Nëse krijoni sajte të veçanta në këto zona, mund të përfitoni nga publiciteti falas dhe të jeni në qendër të vëmendjes kur perspektivat kërkojnë uebsajte të lidhura me këto industri.

Ndërsa misionet e konsulentëve tradicionalë të SEO konsistojnë në krijimin e një faqe interneti për një markë ose optimizimin e renditjes së një faqeje ekzistuese, ka edhe shërbime të tjera që mund t'u ofroni klientëve tuaj të mundshëm. Nëse keni krijuar një sit të veçantë siç u përmend më herët, merrni parasysh shitjen ose marrjen me qira të tij. Duhet theksuar se marrja me qira e një reklame në faqen kryesore mund të gjenerojë ndjeshëm burime të vazhdueshme. Në të njëjtën kohë, ju mund të punoni në faqen e klientit.

Përfitoni nga rrjeti i klientëve tuaj ekzistues, blini reklama dhe bashkohuni me grupet e sipërmarrësve

Ka disa zgjidhje që zvogëlojnë nevojën për t'u paraqitur drejtpërdrejt te klientët tuaj. Sigurisht, gjithmonë do t'ju duhet të keni një ndjenjë të shitjes. Meqenëse klientët tuaj aktualë kanë marrëdhënie me sipërmarrës të tjerë ose punojnë me ofrues të tjerë shërbimesh, mjafton t'i inkurajoni ata të rekomandojnë shërbimin tuaj. Kështu që nuk do t'ju duhet të bëni shumë për të gjetur klientë të rinj dhe për të mbyllur një marrëveshje. Ju mund t'u ofroni atyre një ofertë ose një zbritje, ndoshta një muaj falas ose një promovim në mediat sociale. Kjo duhet të jetë e mjaftueshme për të promovuar shërbimin tuaj në rrjetin e tyre.

Ka gjithashtu reklama të ri-targetimit që shfaqen në sajte të tjera, kur një vizitor ka mbyllur një faqe interneti. Në vizitën e tyre të parë, shumica e përdoruesve të internetit, përfshirë pronarët e bizneseve, nuk blejnë menjëherë. Thënë kështu, shanset janë që pasi ta shohin reklamën disa herë, njerëzit do të vendosin të blejnë. Ky është gjithashtu rasti për ofertat tuaja në internet. Falë ri-targetimit, marka juaj ka çdo shans për t'u parë në shumë raste. Kjo do të rrisë shanset tuaja për t'u konsideruar nga kontraktori. Në të vërtetë, ritargetimi është një zgjidhje e zgjuar që do t'ju lejojë të krijoni imazhin e markës tuaj dhe të promovoni shërbimin tuaj, veçanërisht pasi kostoja e tij është e përballueshme.

Gjithashtu, shoqatat dhe grupet e sipërmarrësve janë një mënyrë e shkëlqyeshme për t'u lidhur me klientët e mundshëm, megjithëse ata nuk kërkojnë vërtet vetëpromovim. Sido që të jetë, SEO është një domosdoshmëri për çdo biznes, megjithëse shumë sipërmarrës ende nuk e kuptojnë rëndësinë e kësaj teknike dhe përfitimet e saj. Mos harroni t'u shpjegoni atyre se çfarë po bëni. Shpesh kjo mund t'ju ndihmojë të gjeni klientë të rinj.

★ ★ ★ ★ ★