Këshilla jonë për krijimin e një spoti reklamues në YouTube
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Këshilla jonë për krijimin e një spoti reklamues në YouTube

Këshilla jonë për krijimin e një spoti reklamues në YouTube

Në ditët e sotme videot janë më interesante se fotot në rrjetet sociale. Dizenjimi i një reklame në YouTube rekomandohet nëse doni të rriteni në shikueshmëri.

Një video ka disa përparësi. Imazhet priren të qëndrojnë më mirë në mendjen tonë sesa një tekst që lexojmë. Dhe po, siç mund ta imagjinoni, shtrirja e një videoje është prandaj e rëndësishme.

E pranishme në të gjitha pajisjet që përdorim, videoja e reklamës ka diçka unike dhe të habitshme. Është një mënyrë e thjeshtë për të promovuar veten.

Reklamimi i videos duke krijuar përmbajtje video në YouTube është për të maksimizuar shanset për t'u parë. Youtube është motori i dytë më i përdorur i kërkimit në planet pas google.

Por atëherë si të krijoni një vend të mirë reklamimi në Youtube?

Kjo është ajo që ne do të shohim!

Para së gjithash, për të krijuar një spot reklamimi në këtë platformë, është e rëndësishme të njihni disa nocione bazë për të.

Ekzistojnë forma të ndryshme të reklamave video në YouTube.

Ekzistojnë 5 formate reklamash: inStream, InSarch, InDisplay, Inslate dhe InVideo.

Çdo format karakterizohet nga një ndryshim. Le të marrim shembullin e InStream: është formati i reklamimit që do t'ju kushtojë vetëm nëse përdoruesi vendos të shikojë të gjithë videon.

Është gjithashtu formati që lejon konsumatorët e YouTube të kapërcejnë reklamat përmes kutisë "kapërceni reklamat" që shfaqet në fund të djathtë të videove tuaja.

Formati InDisplay, nga ana tjetër, përfaqëson sugjerimet që janë në të djathtë të faqes suaj në YouTube.

Në realitet, ka një mori formatesh reklamimi, veçanërisht për versionin e aplikacionit të dedikuar për celularin.

Siç do ta keni kuptuar, përpara se të krijoni një spot reklamimi në YouTube, së pari bëhet fjalë për zgjedhjen e formatit të tij. Por kjo nuk është e gjitha, krijimi i një spoti reklamues cilësor kërkon të kesh disa çelësa thelbësorë.

Por mos u frikësoni, ne do t'jua japim.

  • Së pari, krijoni një video me cilësi të mirë. Bërja e përdoruesve që duan të dinë më shumë fillon me cilësinë e videos. Sot, të gjitha videot në YouTube janë me definicion të lartë. Nëse përmbajtja që ofroni është e paqartë ose e pikseluar, konsumatori i YouTube nuk do të dëshirojë të zbulojë biznesin tuaj. Disa konotacione negative mund të bëhen drejtpërdrejt, disa do të mendojnë se shërbimi që ofroni është i nivelit të ulët, të tjerët do të mendojnë se është i cilësisë së dobët. E cila nuk është domosdoshmërisht rasti, ne jemi dakord, por ju takon juve të parandaloni trurin e klientëve tuaj të ardhshëm që të bëjnë truke të tilla me ta.
  • Trego nje histori. Gjeni një grep, veçanërisht nëse jeni në formatin InStream, qëllimi është që klienti juaj potencial të jetë mjaft i interesuar për të qëndruar përtej 5 sekondave për të cilat do të detyrohet të shikojë reklamën. Tregoni një histori, një fakt, një figurë, tregimin tuaj, nuk ka rëndësi për sa kohë që përdoruesi është i interesuar për atë që ju numëroni.
  • Një modifikim i suksesshëm i videos mund të gjallërojë reklamën tuaj. Merrni për shembull vetë parimin e YouTube, një video e redaktuar siç duhet, me efekte dhe kolazhe imazhesh, mund të krijojë lehtësisht të qeshura dhe të bëhet virale. Të dallosh nga konkurrenca dhe të luash me efektin komik që mund të ofrojë reklama nuk është një ide e keqe.

Synoni klientët tuaj

Por para së gjithash, është e rëndësishme të përcaktoni se me kë po flisni në mënyrë që të dini se me kë dhe si të flisni.

YouTube është një platformë e varur nga Google Ads, ky mjet do t'ju lejojë të përcaktoni objektivin tuaj, por edhe të dini se çfarë ndikimi ka pasur reklamimi juaj.

Kë preku ajo? Sa vjeç janë ata ? Nga vijnë ata? Çfarë u pëlqen?

Me pak fjalë, ju do të keni akses në një sërë të dhënash të ndryshme dhe të larmishme që do të përfaqësojnë një aset real për krijimin e reklamës suaj të ardhshme.

Nga këndvështrimi i reklamave, YouTube funksionon në të njëjtën mënyrë si Instagram dhe Facebook. Një fushatë reklamimi në YouTube financohet në bazë të kostos për klikim. Kjo praktikë ka një avantazh, jeni ju që vendosni për qëllimin e reklamimit tuaj sipas buxhetit tuaj. Është vlerësuar se një fushatë kushton ndërmjet 0,10 € dhe 0,30 € për klient.

Por pavarësisht shumave të parave të investuara në komunikim nuk mjaftojnë gjithmonë për të tërhequr klientët e ardhshëm në faqen e internetit të kompanisë.

Pse të mos përdorni një agjenci komunikimi?

Ndonjëherë, kur mënyra e procedimit nuk është e mirë dhe që shitjet nuk rriten megjithë përpjekjet e bëra nga investimi i kompanisë, për të eksternalizuar punën dhe për t'iu drejtuar një agjenci interneti mbetet ende zgjidhja më e mirë.

Ju do t'i besoni atij një detyrë që ai e zotëron dhe do të shihni që shitjet tuaja të rriten shumë më lehtë.

★ ★ ★ ★ ★