Instaloni PHP/Symfony2 nën IIS
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Instaloni PHP/Symfony2 nën IIS

Instaloni PHP/Symfony2 nën IIS

Sot, unë ju propozoj një metodë që ju lejon të ekzekutoni PHP në platformën IIS. Në rastin tim kam përdorur IIS 7.5 dhe PHP 5.4.

Instaloni IIS

Kjo është mënyra se si të instaloni platformën. Kjo bëhet thjesht nëpërmjet "Shto veçori" në Windows.

Këtë veçori do ta gjeni në "Control Panel", "Programs and Features" dhe në panelin e majtë "Aktivizo ose çaktivizo veçoritë e Windows". Në këtë kohë, kontrolloni "Shërbimet e Internetit të IIS".

KUJDES, do t'ju duhet të hapni portin e përdorur (si parazgjedhje 80 në lidhjen TCP) për të hyrë në të nga jashtë. Procedura që duhet ndjekur është në faqen e Microsoft.

Instaloni PHP

Si të instaloni PHP thjesht?Po ju jap metodën.

Shkarkoni PHP 5.4 Asnjë fije e sigurt (në rastin tim, nuk ishte e mundur për mua të lidhja një version para PHP 5.4 për arsye teknike, por ju jeni të lirë ta bëni këtë).

 • Zbërtheni arkivin dhe instaloni përmbajtjen në një dosje të përshtatshme. e futa në rrënjë (C: PHP). Jeni të lirë të zgjidhni një vend tjetër.
 • Në dosjen tuaj PHP, krijoni skedarin php.ini duke kopjuar php.ini-prodhimi.
 • Redaktoni skedarin php.ini
  Unkomento linjë " extension_dir="ext" »
  aktivizoj shtesat open_ssl, file_info, php_mbstring.dll duke mos komentuar rreshtat
  Shtoni " Europe / Paris "në" date.timezone »

Lidhni IIS dhe PHP

Ne do të hartojmë IIS në PHP në mënyrë që skedarët e tipit *.php të dërgohen në php.exe.

 • Në Menaxherin IIS, zgjidhni serverin tuaj në anën e majtë dhe më pas klikoni në "Manager Mappings".
 • Në panelin e djathtë, "Shto një hartë të modulit".
  Rruga e kërkesës: *.php
  Moduli: FastCgiModule
  E ekzekutueshme: Zgjidh php-cgi.exe
  Emri: PHP

Lidhni një IIS dhe Symfony2

IIS është pak më ndryshe nga Apache, prandaj ju vendosa procedurën për të lidhur me lehtësi një projekt Symfony2.

 • Në menaxherin e IIS, " Shtoni një faqe interneti » (klikoni me të djathtën në serverin e përdorur).
 • Plotësoni formularin
  Rruga fizike: nuk duhet të zgjidhni rrënjën e projektit tuaj por dosjen web sepse vetëm dosja e ekzekutimit është me interes për IIS.
 • Tani duhet të shtoni skedarin e paracaktuar. Në menaxherin IIS, zgjidhni "Dokumentin e paracaktuar" dhe klikoni "Shto". Në rastin tonë, ne shtojmë app.php por shumë mirë mund të shtoni të tjera.
 • Për shumë arsye, ju duhet të konfiguroni rishkrimin e URL-së.
  Këtu është lidhja që do t'ju lejojë të shtoni thjesht "Rishkrim URL"
 • Pasi të instalohet shtesa, duhet të konfiguroni rishkrimin.
  Redakto skedarin ueb.konfiguro ndodhet në dosjen tuaj "web". Këtu është shkruar i gjithë konfigurimi juaj.
  Në këtë skedar, midis etiketave, kopjoni këtë rregull:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<rishkruaj>
<rregullat>
<sundojnë emër="Rishkrimtar" ndalon përpunimin="e vertete">
<ndeshje url="^(.*)$" injoroje Rastin="i rremë" />
<Kushtet>
<shtoj të dhëna="{R:1}" model="^(app.php|favicon.ico)" injoroje Rastin="i rremë" mohoj="e vertete" />
<shtoj të dhëna="{REQUEST_FILENAME}" Lloji i ndeshjes="IsFile" injoroje Rastin="i rremë" mohoj="e vertete" />
<shtoj të dhëna="{REQUEST_FILENAME}" Lloji i ndeshjes="IsDirectory" injoroje Rastin="i rremë" mohoj="e vertete" />
</Kushtet>
<veprim lloj="Rishkruaj" url="./app.php/{R:1}" appendQueryString="e vertete" />
</sundojnë>
</rregullat>
</rishkruaj>

Dhe ja ku e keni, shpresoj që ky shënim i gjatë të ketë qenë i dobishëm për ju.

★ ★ ★ ★ ★