Instaloni Drupal 7 në serverin tuaj
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Instaloni Drupal 7 në serverin tuaj

Instaloni Drupal 7 në serverin tuaj

Instalimi i Drupal

Siç mund ta imagjinoni, gjëja e parë që duhet të bëni është të shkarkoni skedarët burim. Për ta bërë këtë, asgjë nuk mund të jetë më e thjeshtë, thjesht shkoni në faqen e internetit të Drupal, në seksion Shkarko & Zgjero (http://drupal.org/project/drupal) dhe shkarkoni versionin më të fundit (aktualisht 7.12).

dl-2633476
Pastaj zhbllokoni skedarin e shkarkuar brenda FTP-së tuaj. Nëse gjithçka shkoi mirë, duhet të shihni faqen e instalimit të Drupal.

Nëse nuk keni FTP që tregon një emër domeni, është shumë e mundur që ju të punoni lokalisht në kompjuterin tuaj. Për ta bërë këtë, ju duhet të përdorni një platformë zhvillimi Ueb, duke ju lejuar të ekzekutoni skripte të ndryshme në nivel lokal (pa u lidhur me një server të jashtëm). Një nga platformat më të njohura të Windows është WampServer. Shkarkoni dhe instaloni.

Në serverin Wamp, skedarët burim duhet të ngjiten në drejtori www nga dosja wam. Gjithashtu mos harroni të krijoni disa dosje nëse keni projekte të ndryshme.
Më pas mund të hyni në serverin tuaj lokal në http://localhost.

Mbaj standard i cili do të instalojë modulet më të rëndësishme si parazgjedhje pastaj klikoni mbi Ruaj dhe vazhdo.
Mbaj Albanian dhe klikoni mbi Ruaj dhe vazhdo, do të shohim më vonë se si të shtojmë një gjuhë të re.

Kur kontrolloni parakushtet, mund të shfaqen disa mesazhe gabimi:

Gabimi i mëposhtëm duhet të zgjidhet përpara se të vazhdoni procesin e instalimit:
Instaluesi i Drupal kërkon që të krijoni një skedar cilësimesh si pjesë e procesit të instalimit.
Kopjoni skedarin ./sites/default/default.settings.php në ./sites/default/settings.php.

Për të korrigjuar problemin, kopjoni skedarin default.settings.php ndodhet në dosjen /sites/default/ në të njëjtën dosje dhe riemëroni atë në settings.php. Për të dy skedarët, lejo qasjen në shkrim.

Lejoni gjithashtu aksesin e shkrimit në dosjen /sites/default/ për të lejuar Drupal të krijojë dosjen e tij të skedarëve. Në të ardhmen, ato duhet të mbrohen mirë për arsye sigurie.

Faqja tjetër ju lejon të konfiguroni bazën tuaj të të dhënave, kështu që tregoni emrin tuaj të bazës së të dhënave, si dhe emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj dhe klikoni mbi Ruaj dhe vazhdo.

WampServer integron një aplikacion ueb duke lejuar të menaxhojë bazat e të dhënave të tij të quajtura phpMyAdmin. Mund ta gjeni në http://localhost/phpmyadmin. Nëse emri juaj i domenit është i instaluar me Apache, me siguri është PhpMyAdmin i cili përdoret gjithashtu. Krijoni bazën tuaj të të dhënave Drupal me PhpMyAdmin, është emri i kësaj baze të dhënash që duhet të tregoni.

Nëse gjithçka shkoi mirë, instalimi i Drupal duhet të fillojë.

instalo-1706518

Faqja e instalimit të profilit ju lejon të tregoni informacione të ndryshme në lidhje me faqen tuaj të internetit, si p.sh. emrin e sajtit ose adresën e postës elektronike të kësaj. Merrni parasysh të tregoni a adresë e vlefshme emaili në mënyrë që të merrni siç duhet informacionet e ndryshme të dërguara nga Drupal (për shembull, rikuperimi i fjalëkalimit). Pastaj klikoni mbi Ruaj dhe vazhdo.

Instalimi ka përfunduar, për të hyrë në faqen tuaj, klikoni mbi Vizitoni faqen tuaj të re.

Instalimi dhe konfigurimi i modulit të përditësimit të Localization

Mbani mend më lart, ne nuk e ndryshuam gjuhën e instalimit të Drupal. Këtu do të vrasim dy zogj me një gur pasi do të ndryshojmë gjuhën e faqes, por gjithashtu do të mësojmë se si të instalojmë dhe konfigurojmë një modul.

Moduli Përditësimi i lokalizimit bën të mundur shkarkimin automatik të përditësimeve të përkthimit të moduleve të ndryshme që mund të instaloni. I përzier me modulin thelbësor Drupal (kuptoni këtu modulin bazë të instaluar) të thirrur Vendndodhje, gjithçka do t'ju lejojë të ndryshoni gjuhën e faqes tuaj, por edhe të mbani një përkthim automatik, praktik, apo jo?

Për të instaluar një modul, fillimisht hyni në panelin e administratorit që përmban module të ndryshme në adresën http://youraddress.fr/admin/modules.

Pastaj kliko Instaloni modulin e ri (kjo kërkon që moduli i përditësimit të jetë aktiv). Shkoni në faqen e Drupal për të marrë modulin (http://drupal.org/project/l10n_update). Këtu, mos e shkarkoni direkt modulin, thjesht mos harroni të kopjoni adresën e lidhjes që korrespondon me shkarkimin e modulit.

dlloca-3322160
modinstallurl-5545776

Pastaj kopjoni këtë lidhje në vendin e treguar nga Instaloni nga një URL pastaj kliko Instaloj. Nëse ju kërkohet një emër përdoruesi dhe fjalëkalim, thjesht jepni informacionin tuaj të hyrjes në FTP. Pastaj klikoni mbi Aktivizo modulet e reja të shtuara.

Kur instalimi të përfundojë, duhet të shihni në panelin tuaj të modulit një kategori të re, të quajtur Multilingual dhe që përmban modulin tonë të sapo ngarkuar. Modulet me të vërtetë janë të renditura sipas kategorive, gjë që lehtëson kërkimin. Për të aktivizuar modulin, klikoni në kutinë Enabled pastaj në Ruaj konfigurimin.

Moduli ka shkarkuar përkthimet në frëngjisht, duhet të shihni një kuti si kjo të shfaqet:

enableloca-2112621

Në administrimin e gjuhës (/admin/config/regional/language), klikoni mbi Shto gjuhë pastaj zgjidhni Frëngjisht dhe klikoni mbi Shto gjuhë.
Gjuha frënge është shtuar, në kolonën frëngjisht, klikoni mbi DEFULTI pastaj në konfigurimin e ruajtjes. Faqja juaj e internetit tani është në frëngjisht.

Drupal ju lejon të përcaktoni detyrat e planifikuara (e quajtur edhe cron) që funksionojnë automatikisht dhe si parazgjedhje çdo 3 orë. Shpërndarja e lokalizuar e Drupal përfshin automatikisht këtë detyrë të planifikuar, kështu që faqja juaj dhe modulet që instaloni do të përditësohen automatikisht çdo 3 orë.

★ ★ ★ ★ ★