Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Colibri: algoritmi i ri i Google

Colibri: algoritmi i ri i Google

Për 15 vjetorin e saj, Google ka njoftuar zbatimin e një algoritmi të ri: Colibri (Hummingbird). Avatarët e mëparshëm, Panda (2011) dhe Penguin (2012), gjurmuan përmbajtje dhe lidhje me cilësi të dobët. Specialiteti i Colibri: gjetja e përgjigjeve më të rëndësishme për kërkesat e përdoruesve të internetit, dhe veçanërisht për kërkesa të gjata. Për shembull, " blini çokollatë karamel me gjalpë të kripur  '.

toujours më i fokusuar në semantikën e përdorur, Colibri fokusohet në kuptimin e plotë të një pyetjeje të gjatë, dhe jo më vetëm në fjalët e marra veçmas nga njëra -tjetra. Nëse një përdorues shkruan "  cila është shpejtësia maksimale e një kali?  Google rendit një faqe Wikipedia së pari, e cila i përgjigjet pyetjes në mënyrë perfekte. Sidoqoftë, nuk përmban fjalët kyçe "  shpejtësi  "Dhe" Cheval  Në etiketat e tij fillestare.

Google ka bërë edhe një herë përpara në analizën semantike dhe sintaksore, dy specialitetet e Tremplin Numérique, SEO dhe agjenci për shkrimin e kopjeveMe Më shumë se kurrë, zgjedhja e saktë e fjalëve kyçe dhe shkrimit ndikon drejtpërdrejt në performancën e SEO.

★ ★ ★ ★ ★