Grafikët në Shinken nëpërmjet Grafitit
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Grafikët në Shinken nëpërmjet Grafitit

Grafikët në Shinken nëpërmjet Grafitit

Një grafik është një mënyrë e përshtatshme për të parë evolucionin e metrikës së një serveri. Kur mendojmë për grafikun në botën linux, zakonisht mendojmë për Munin. Zgjidhje shumë e fuqishme që e përdor në disa raste. Megjithatë, ky i fundit ka agjentin e vet i cili do të marrë në pyetje makinën e synuar për të marrë të dhënat e interpretuara më pas në formën e një grafiku. Kur tashmë keni një server monitorimi si Shinken, është sikur ta bëni punën dy herë. Për ta kapërcyer këtë ne do të konfigurojmë një server Graphite.

Programi përbëhet nga tre pjesë.

  • pëshpëritje, një motor të dhënash
  • Karbon, server dëgjimi i cili kujdeset për futjen e të dhënave në bazën e të dhënave
  • grafit, ndërfaqe në internet në python Django

Instalimi i grafitit

Instalimi i varësive

Ju gjithashtu keni nevojë për një server në internet, me bibliotekën që ju lejon të ngarkoni një program Django.

Instalimi i grafitit

Vendosja e konfigurimit të paracaktuar

Vendosja e vHost apache

Paralajmërim, nëse jeni në një shpërndarje më të fundit me një version të Apache më të madh se 2.4, duhet të modifikoni vHost si më poshtë

Ne aktivizojmë vHost

Krijimi i bazës së të dhënave

Ne hapim serverin e karbonit

Dërgoni të dhënat e provës

Në këtë fazë ne kemi Graphite funksionale, nëse shkoni në adresën e serverit tuaj në HTTP, duhet të shihni të dhënat tuaja të testimit të shfaqen në ndërfaqen e internetit.

grafit-webui

Kryqëzimi në Shinken

Ne instalojmë modulin Graphite nga magazinat Shinken

Ne shtojmë modulin graphite-ui në WebUI nën /etc/shinken/modules/webui.cfg

Ne shtojmë modulin e grafit në ndërmjetësin nën /etc/shinken/brokers/broker-master.cfg

Ne konfigurojmë modulin e grafit nën /etc/shinken/modules/graphite.cfg

Ne konfigurojmë qasjen në webui grafit nën /etc/shinken/modules/ui-graphite.cfg

Kini kujdes të mos vendosni një vijë të pjerrët në fund të URL-së, përndryshe lidhjet nuk do të funksionojnë.

Dhe së fundi ne rifillojmë Shinken për të marrë parasysh të gjitha këto.

Tani duhet të shihni grafikët tuaj në skedën me të njëjtin emër në ndërfaqen e internetit Shinken

shinken_graf_grafitNë ndërfaqen e internetit Graphite, hostet tuaj duhet të shfaqen gjithashtu.

graphite_webui

Skeda "4 orë" mund të mos funksionojë. Kjo për shkak se zona kohore nuk është e njëjtë në të dy komponentët.

Për të rregulluar zonën kohore shinken, shkoni te skedari /etc/shinken/shinken.cfg

Dhe për grafit duhet të aktivizoni skedarin e konfigurimit duke kopjuar shembullin

Dhe hiqni komentin e rreshtit që korrespondon me vlerën e zonës kohore

 

 

 

★ ★ ★ ★ ★