Emrat e domain të hiperoptimizuar rrezikojnë një ndëshkim nga Google
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Google ndëshkon emrat e domain të mbivlerësuar

Google ndëshkon emrat e domain të mbivlerësuar

Përditësimi i fundit i algoritmit të Google ndëshkon faqet, emri i domain i të cilëve përbëhet vetëm nga fjalë kyçe.

Google sapo ka postuar një azhurnim të vogël në algoritmin e tij: ndëshkon faqet, emri i domain i të cilëve përmban shumë fjalë kyçe. Menjëherë pas njoftimit të Matt Cutts në Twitter, vëzhguesit e MozCast vunë re se disa faqe me emra domain të hiper-optimizuar me fjalë kyçe u ulën.

Megjithëse nuk mund të themi me siguri se këto faqe kanë rënë në renditje për shkak të emrit të domain, vërejmë se ato janë me të vërtetë URL me grupe shumë të dukshme të fjalëve kyçe, apo edhe fjali të tëra. Për momentin, vetëm 0,6% e pyetjeve në gjuhën angleze janë të prekura, thotë Matt Cutts. Më mirë të trajtoni fjalët kyçe në etiketat dhe të përqendroheni në markën për t'u regjistruar me kalimin e kohës.

★ ★ ★ ★ ★