Rikthimi i Google EAT
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Rikthimi i Google EAT

Rikthimi i Google EAT

Kjo nuk është e re: Google i përpunon rregullisht udhëzimet e tij për të lejuar përdoruesit e tij të përfitojnë nga faqet e internetit autoritative në fushat e tyre. Pikërisht në këtë dinamikë, në vitin 2014 u shfaqën një sërë direktivash të reja, të njohura sot me akronimin EAT.

Kjo direktivë bashkon 3 faktorë kryesorë që lejojnë vendet të ngjiten në shkallët referenca natyrore bazuar në elementet e ekspertizës (E), autoritetit (A) dhe besueshmërisë (T për besueshmëri) të përmbajtjes së publikuar. Si rezultat, një renditje më e mirë në rezultatet e kërkimit të Google.

Nëse kjo direktivë ekziston prej disa vitesh, në vitin 2020 ajo do të rikthehet në fuqi. Në të vërtetë, duke punësuar mijëra vlerësues, Google tani i kushton një rëndësi të veçantë direktivës EAT, por edhe strukturës së faqeve të analizuara si dhe informacionit të ofruar prej tyre për t'i klasifikuar ato. Kjo është arsyeja pse të injorosh ekzistencën e Google EAT është thjesht të humbasësh një mjet kryesor SEO. Shpjegimet.

E do të thotë Ekspertizë

Për të krijuar një ndikim, për sa i përket SEO, duhet t'i provoni Google se keni një nivel të shkëlqyer ekspertize në fushën tuaj. Për ta bërë këtë, do t'ju duhet të shkruani përmbajtje cilësore dhe tekste me madhësi të mjaftueshme. Sa i përket madhësisë, saktësisht, disa pajtohen se 500 fjalë është minimumi i mundshëm që Google të marrë parasysh një faqe. Të tjerët vënë bast për tekste prej 600 deri në 800 fjalë… Nuk është aq e thjeshtë, sepse në realitet, numri i fjalëve duhet t'i përshtatet kërkesës.

Kjo përmbajtje mund të lexohet më pas nga robotët e Google, por edhe nga vlerësuesit. Këto do t'ju japin një vlerësim të ekspertizës që do t'ju lejojë të renditeni më lehtë në faqet e para të motorit të kërkimit.

Përveç përmbajtjes së gjatë, mendoni për rëndësinë e artikullit tuaj. Përsëritja e të njëjtave gjëra pa pushim nuk do të ndihmojë SEO-në tuaj. Çdo fjali duhet të përmbajë informacion unik. Duke ofruar informacion të vlefshëm për lexuesit tuaj, ju po krijoni një pozicion të privilegjuar dhe po e prezantoni veten si ekspert në fushën tuaj.

Së fundi, sigurohuni që të përsosni tuajin Faqja "Rreth nesh". në mënyrë që të provoni autoritetin tuaj në fushën tuaj dhe të demonstroni se keni ekspertizën e nevojshme në tema të ndryshme të mbuluara në faqen tuaj. Në internet, autoriteti është një nga gjërat më të rëndësishme për të dalluar veten nga konkurrentët tuaj..

Autoriteti i Përkthyer

Shkrimi i përmbajtjes cilësore nuk do të bëjë gjithçka; do t'ju duhet gjithashtu të krijoni shumë lidhje të brendshme dhe të jashtme. Lidhjet hyrëse, ose lidhjet e pasme, luajnë një rol shumë të rëndësishëm për faqen tuaj. Të vendosura në sajte të palëve të treta, ato mbështesin më tej autoritetin tuaj me Google. Për të marrë këto lidhje, ju keni disa zgjedhje. Ti mundesh :

  • Shkruani një artikull unik duke e publikuar në një faqe të palëve të treta në të cilën do të përfshihet një lidhje me faqen tuaj personale (kjo quhet Blogging mysafir);
  • Ofroni faqe të tjera për të përdorur përmbajtjen tuaj falas duke përfshirë një lidhje në hapësirën tuaj të internetit;
  • Bleni lidhje (Backlinks).

Duke zgjedhur sajte cilësore partnere për të krijuar lidhjet tuaja të jashtme, mund të fitoni shpejt shumë vende në rezultatet e kërkimit në Google. Më pas mund të përqendroheni në pikën e fundit: besueshmërinë.

T do të thotë besueshmëri

Këtu, gjëja kryesore luhet në pjesën "rreth" të faqes tuaj. Biografia juaj është një pasuri që duhet paraqitur për të vërtetuar besueshmërinë tuaj në fushën tuaj të veprimtarisë. Ju mund të shoqëroni hapësirën tuaj të prezantimit duke përfshirë një artikull ose një e-libër për ta shkarkuar. Çdo gjë që do t'ju lejojë të provoni nivelin tuaj të ekspertizës për lexuesit tuaj, do të jetë mirë ta vendosni në faqen tuaj të internetit.

Për të rritur besueshmërinë tuaj në sytë e Google EAT, ju gjithashtu mund t'u ofroni lexuesve tuaj informacion të qartë dhe të saktë mbi fushën tuaj të ekspertizës. Duke ofruar artikuj të detajuar, madje edhe të vulgarizuar, do të jeni në gjendje të krijoni një audiencë të përsëritur që do të kthehet për t'i konsultuar vetë faqet tuaja. Rishikuesit e Google do të konsiderojnë më pas renditjen e faqes tuaj si një Ekspert i Besuar (E) në bazën e të dhënave të tyre.

Si të shkruani përmbajtje sipas kritereve të Google EAT
Për t'u renditur mirë duke përdorur udhëzimet EAT të Google, duhet të drejtoni trafikun në faqen tuaj. Ky trafik merret nga duke postuar rregullisht përmbajtje cilësore. Sa më i lartë trafiku juaj, aq më i lartë do të ngjiteni në renditjen e Google. Kjo rritje gjithashtu luan me autoritetin tuaj (A) dhe ju lejon të forconi audiencën tuaj.

Duke ndjekur udhëzimet EAT të Google me shkronja, ju mund të përmirësoni aspektin e marketingut të faqes tuaj. Kujdes mos bini në grackën e marketingut të tepruar! Balanca që konsiston në zbatimin e veprimeve për të tërhequr trafikun është e vështirë të gjendet pa ndihmën e një eksperti, si për shembull një agjenci redaktuese. Por një strategji e suksesshme çon në rritjen e renditjes tuaj SERP dhe fluksin e vizitorëve të rinj, pra perspektivat dhe klientët.

Siç do ta keni kuptuar, Google EAT është i rëndësishëm nëse doni të përmirësoni ndjeshëm SEO-në tuaj. Duke përmirësuar pozicionin tuaj në internet, mund të krijoni shpejt një audiencë famëkeqe, e cila do t'ju lejojë të fitoni famë me motorët e kërkimit. Me këtë autoritet, do të shfaqeni shpejt ndër faqet kryesore të Google në fushën tuaj. CQFD.

★ ★ ★ ★ ★