Gjithçka rreth WIFI 7
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Gjithçka rreth WIFI 7

Gjithçka rreth WIFI 7

Aktualisht në treg ka shumë pajisje elektronike dhe elektrike që funksionojnë duke i lidhur me rrjetet WiFi, duke përfshirë WiFi 7. Ky i fundit është ndër më të mëdhenjtë. Faktorët kryesorë të evolucionit të teknologjisë. E prezantuar sipas standardit 802.11be, është një teknologji e re wireless e cila nuk është gjë tjetër veçse versioni i përmirësuar i Wifi 6 të mëparshëm. Për të mos përmendur shpejtësinë e tij, përdorimi i Wifi 7 ofron edhe disa avantazhe të tjera. Këtu keni gjithçka që duhet të dini për këtë Wifi 7.

Wifi 7: një standard i ri për një shpejtësi më optimale të lidhjes në internet.

Wifi 7: shpejtësia maksimale

Meqenëse WiFi 7 është një version i përmirësuar i WiFi 6, nuk duhet të habitet që një nga pikat kryesore të tij të forta është fakti se ka shpejtësi më të larta. Wi-Fi 6 mund të konsiderohet i shpejtë. Sidoqoftë, kjo zbehet në krahasim me Wifi 7 që pretendon të jetë teknologjia më e shpejtë pa tel në dispozicion. Mund të tejkalojë shpejtësitë e wifi 6 i cili ofron një xhiro prej 9,6 Gbps. Për më tepër, kjo teknologji e re wireless ka një xhiro maksimale prej afro 46 Gbps. Një shpejtësi e lartë e cila shumëzohet 4,8 herë më shumë se shpejtësia e Wifi 6. Wifi 7 përfiton nga numri i flukseve të menaxhuara, modulimi i sinjalit dhe gjerësia e brezave të frekuencës për të arritur një shpejtësi të tillë.

Wifi 7: modulimi i frekuencës

Wifi 7 përdor modulimin OFDMA i cili u krijua në 1966 dhe u bë i njohur me përdorimin e ADSL. Ky modulim bën të mundur emetimin e sinjaleve elektromagnetike në një frekuencë të ndryshme. Në fakt, OFDMA është një metodë që mund të përdoret për të transmetuar të dhëna dixhitale në një sistem transmetimi bazë. Megjithatë, OFDMA e përdorur nga Wifi 7 është një version i përmirësuar, duke përfshirë OFDMA Enhanced. Falë këtij modulimi, wifi 7 është në gjendje të transmetojë dy herë më shumë të dhëna në orë sesa wifi 6E. Në fakt, ky modulim shfaq një vlerë duke filluar nga 10-bit në 12-bit, një performancë e papërpunuar prej 20%.

Wifi 7: Bandat dhe madhësia e kanalit

Përpara wifi 7, kishte wifi 5, wifi 6 dhe wifi 6E. Brezat e frekuencës së këtij të fundit plotësohen nga një version në një standard tjetër. Këtu janë detajet:

  • Wi-Fi 5: 5 GHz;
  • Wi-Fi 6: 2,4 GHz, 5 GHz;
  • Wi-Fi 6E: 2,4 GHz, 5 GHz, 6 GHz;
  • Wi-Fi 7: 2,4 GHz, 5 GHz, 6 GHz.

Midis wifi 6E dhe Wifi 7, nuk ka asnjë ndryshim në brez. Sidoqoftë, ka një ndryshim të madh në madhësinë e kanalit duke përfshirë:

Logoja wifi 7 në një tabletë

  • Wifi 6E: 20, 40, 80, 80+80, 160 MHz;
  • Wifi 7: nga 160 MHz në 320 MHz.

Kjo diferencë prej 160 MHz është shumë e rëndësishme, sepse kontribuon në rritjen e shpejtësisë së transmetimit të këtij standardi të rrjetit pa tel IEEE..

Wifi 7: rrjedha e të dhënave

Rrjedha e të dhënave është një sistem për të siguruar besueshmërinë dhe shpejtësinë e transmetimit nga një pajisje në tjetrën. Me këtë të fundit, sa më i madh të jetë numri i rrymave, aq më e madhe është besueshmëria dhe shpejtësia e rrjetit. Për wifi 7, ai përdor 16 transmetime, që është dyfishi i asaj të paraardhësit të tij. Në fakt, qëllimi i vendosjes së këtij standardi të rrjetit është të zvogëlojë vonesën. Me një rrjedhë të tillë dhe falë brezit të frekuencës 6 GHz dhe modulimit të zgjeruar OFDMA, problemi i vonesës së lidhjes do të reduktohet.

Wifi 7: MRU dhe Puncturing

Ky standard i rrjeteve me valë përdor RU të shumëfishta, një sistem për ndryshimin e madhësisë së RU dhe shpërndarjen më të mirë të tyre midis përdoruesve. Përveç kësaj, Puncturing është shtuar në këtë shpërndarje të re të të dhënave. Kështu, nuk do të ketë më RU të papërdorura që është rasti me standardin e mëparshëm të rrjetit pa tel IEEE.

Në fakt, OFDMA po bëhet gjithnjë e më popullor dhe është përmirësuar me wifi 6 dhe përsëri me wifi 7. Ky prezantim ka rezultuar në 25% ulje në vonesën e lidhjes në internet, por OFDMA Enhanced përsëri përmirëson efikasitetin e këtij standardi të rrjeteve pa tel IEEE me 20%.

WiFi 7: Operacione me shumë lidhje (MLO)

Ky standard i ri IEEE përdor MLO ose Operacionet Multi-Link. Kjo e fundit ju lejon të ndryshoni brezin nëse sinjali është i keq, si me telefonat inteligjentë. Që është padyshim një avantazh i madh me këtë standard të rrjetit pa tel. E cila gjithashtu ndihmon në uljen e një përqindje të konsiderueshme të vonesës së lidhjes në internet.

Ky standard i ri IEEE do të revolucionarizojë padyshim industrinë e teknologjisë. Falë kësaj teknologjie, vonesa e lidhjes së internetit me pajisjet tuaja do të zgjidhet. Si i tillë, shumë prodhues të çipave wifi nuk kanë pritur finalizimin e këtij standardi për produktet e tyre të reja. Në të vërtetë, ata tashmë kanë planifikuar të pajisin pajisjet e tyre me një çip wifi 7.

★ ★ ★ ★ ★