Funksionimi dhe interesi i disa kriptomonedhave të panjohura
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Funksionimi dhe interesi i disa kriptomonedhave të panjohura

Funksionimi dhe interesi i disa kriptomonedhave të panjohura

Kriptovalutat janë bërë pjesë integrale e botës financiare dhe teknologjike. Ato u krijuan për t'u ofruar përdoruesve një mënyrë më të sigurt, më të shpejtë dhe më pak të kushtueshme për të kryer transaksione financiare në internet. Megjithëse Bitcoin është kriptomonedha më e njohur, ka shumë monedha të tjera virtuale që mund të minohen nga investitorët dhe konsumatorët.

Në këtë artikull, ne do t'i hedhim një vështrim disa prej kriptomonedhave më pak të njohura që ia vlen të shikohen. Ne do të diskutojmë gjithashtu përfitimet dhe rreziqet që lidhen me secilën, në mënyrë që të mund të merrni një vendim të informuar për investimin ose blerjen tuaj të ardhshme në internet. Dhe për më shumë informacion rreth botës së teknologjisë, mos hezitoni të konsultoheni me pjesën e teknologjisë së lartë të këtë revistë.

Investoni me zgjuarsi me kriptomonedhën Ethereum Classic (ETC).

Ethereum Classic (ETC) është një kriptomonedhë që u krijua në vitin 2016 si rezultat i ndarjes së Ethereum. Ai u ofron investitorëve avantazhe të konsiderueshme dhe mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të investuar me zgjuarsi.

Gjëja e parë që investitorët duhet të dinë për Ethereum Classic është se ai funksionon sipas protokollit të Provës së Punës, që do të thotë se nuk është e mundur të përdoren kontrata inteligjente për të kryer transaksione. Kjo gjithashtu do të thotë që tarifat janë përgjithësisht më të ulëta dhe transaksionet janë më të shpejta në krahasim me kriptovalutat e tjera si Bitcoin ose Ethereum. Për më tepër, ETC është më pak e ndjeshme ndaj sulmeve kompjuterike sepse nuk mbështetet në një sistem të decentralizuar siç është ai i përdorur nga Ethereum.

Për më tepër, ETC ofron një larmi produktesh financiare si monedhat e qëndrueshme dhe opsionet binare që lejojnë investitorët të diversifikojnë portofolin e tyre dhe të përfitojnë nga potenciali pozitiv i tregut pa marrë shumë rrezik. Së fundi, ka gjithashtu një numër të madh aplikacionesh të decentralizuara (dApps) i ndërtuar mbi zinxhirin e bllokut ETC që mund të përdoret për të diversifikuar më tej portofolin tuaj.

Me të gjitha këto avantazhe, është e qartë se investimi me zgjuarsi me Ethereum Classic mund të jetë shumë fitimprurës nëse dini se si të lundroni saktë në tregun e paqëndrueshëm të kriptomonedhave. Prandaj është i përshtatshëm si për investitorët me përvojë ashtu edhe për ata fillestarë që dëshirojnë të diversifikojnë portofolin e tyre në mënyrë që të kenë ekspozim më të mirë në tregun global.

Përfitimet dhe rreziqet e investimit në kriptomonedhën Dash

Investimi në kriptomonedhën Dash (DASH) ka avantazhe dhe rreziqe që duhet të merren parasysh nga investitorët e mundshëm. DASH është një monedhë dixhitale e decentralizuar, që do të thotë se nuk kontrollohet nga asnjë qeveri apo bankë qendrore. Kjo u jep përdoruesve më shumë liri dhe fleksibilitet për të kryer transaksionet e tyre financiare.

Përparësitë kryesore të investimit në DASH janë konfidencialiteti, shpejtësia dhe efikasiteti i energjisë. Privatësia sigurohet përmes një sistemi të quajtur PrivateSend, i cili lejon përdoruesit të fshehin sasinë dhe origjinën e fondeve të transferuara në zinxhirin e bllokut Dash. Për më tepër, transaksionet mund të përfundojnë në vetëm sekonda falë protokollit InstantSend të integruar në platformën Dash. Së fundi, rrjeti Dash u krijua për të funksionuar me më pak përdorim kompjuteri sesa Bitcoin ose Ethereum për të minimizuar ndikimin mjedisor duke ruajtur performancën e lartë të rrjetit.

Megjithatë, ka edhe rreziqe të caktuara që lidhen me investimin në DASH: paqëndrueshmëria e tregut, mungesa e likuiditetit dhe përgjithësisht adoptimi i ulët në krahasim me kriptovalutat e tjera si Bitcoin ose Ethereum.

Paqëndrueshmëria e tregut do të thotë që çmimet mund të luhaten shumë në një kohë shumë të shkurtër; kjo e bën të vështirë për investitorët e mundshëm që t'i kushtojnë vëmendje kur duhet të blejnë ose shesin asetet e tyre dixhitale pa marrë shumë rrezik financiar.

Për më tepër, megjithëse DASH është i disponueshëm në disa platforma tregtare, ai nuk ka ende të njëjtin nivel të përgjithshëm të adoptimit si Bitcoin ose Ethereum. Si rezultat, ka më pak lëngje të disponueshme në treg duke e bërë të vështirë për tregtarët të marrin një çmim të mirë nëse duan të shesin shpejt.

Si të investoni në kriptomonedhën Monero (XMR).

Investimi në kriptomonedhën Monero (XMR) mund të jetë një opsion i shkëlqyeshëm për investitorët që kërkojnë kthime afatgjata. Monedha konsiderohet si një nga më të sigurtat dhe më të qëndrueshmet në treg, duke e bërë atë një zgjedhje popullore mes investitorëve.

Për të blerë XMR, së pari duhet të krijoni një portofol dixhital për të ruajtur kriptomonedhën tuaj. Më pas mund të përdorni një shkëmbim për të blerë XMR me një monedhë tjetër si Bitcoin ose Ethereum. Pasi të përfundoni transaksionin tuaj, fondet tuaja do të transferohen në portofolin tuaj dixhital dhe do të jenë gati për t'u shpenzuar ose mbajtur për përdorim të mëvonshëm.

Pasi të zotëroni XMR, ka mënyra të ndryshme për të gjeneruar fitime nga kjo kriptomonedhë: tregtimi aktiv në tregjet e aksioneve, vendosja e strategjive masternode dhe pjesëmarrja në pishinat e minierave për të marrë shpërblime të rregullta të tokenit XRM.

Së fundi, nëse doni të merrni kthimin më të mirë të investimit tuaj me Monero (XRM), është e rëndësishme të monitoroni me kujdes tregun dhe të merrni një qasje të kujdesshme kur merrni vendime tregtare.

Të kuptuarit se si funksionon kriptomonedha Zcash (ZEC).

Zcash (ZEC) është një kriptomonedhë që ofron nivele të larta të privatësisë dhe anonimitetit për transaksionet. U lançua në vitin 2016 nga themeluesi Zooko Wilcox-O'Hearn dhe bazohet në teknologjinë blockchain. Tipari kryesor i Zcash është aftësia e tij për të fshehur informacionin e lidhur me transaksionin, duke përfshirë shumën e transferuar, adresën e marrësit dhe adresën e dërguesit. Kjo veçori mbështetet në një protokoll të quajtur "zk-SNARK" i cili i lejon përdoruesit të bëjnë transaksione pa zbuluar identitetin e tyre ose ndonjë informacion tjetër personal.

Përdoruesit mund të zgjedhin midis transaksioneve transparente ose të pronarit në varësi të nevojave të tyre specifike. Transaksionet transparente janë të ngjashme me ato të bëra me Bitcoin, që do të thotë se të gjitha informacionet e transaksionit do të jenë të dukshme publikisht në blockchain Zcash. Transaksionet pronësore nuk e zbulojnë këtë informacion për publikun, por mbeten të aksesueshme për të miturit në mënyrë që ata të mund të verifikojnë nëse transaksioni është i vlefshëm përpara se të përfshihet në një bllok të caktuar.

Përveç sigurimit të privatësisë së shtuar për përdoruesit, Zcash ofron gjithashtu mbrojtje kundër llojeve të caktuara të sulmeve si shpenzimet e dyfishta përmes teknologjisë së tij zk-SNARKS të integruar në protokollin e blockchain. Përveç kësaj, ai ofron një sistem të plotë kontrolli financiar që lejon përdoruesit të japin nivele të ndryshme autorizimi për të siguruar që vetëm disa njerëz të kenë akses në fondet e ruajtura në portofolin virtual të lidhur me llogarinë Zcash.

përfundim

Kriptovalutat e pashkelura janë një mënyrë e shkëlqyer për të investuar dhe diversifikuar portofolin tuaj. Ato ofrojnë avantazhe të tilla si paqëndrueshmëria, anonimiteti dhe kostot e ulëta të transaksionit. Edhe pse ato janë më pak të njohura se monedhat kryesore si Bitcoin ose Ethereum, ato mund të jenë një opsion i mirë për ata që kërkojnë mundësi më spekulative.

Megjithatë, është e rëndësishme të bëni kërkimin tuaj përpara se të investoni në mënyrë që të kuptoni plotësisht rrezikun që lidhet me secilën kriptomonedhë dhe të ndërmerrni hapat e nevojshëm për të mbrojtur investimin tuaj.

★ ★ ★ ★ ★