Përqendrohuni në opsionin e ri të Google "Rreth këtij rezultati"
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Përqendrohuni në opsionin e ri të Google "Rreth këtij rezultati"

Përqendrohuni në opsionin e ri të Google "Rreth këtij rezultati"

Google njoftoi, më 1 shkurt 2021, vendosjen e një veçorie të re të quajtur " Rreth këtij rezultatit”. Aktualisht është duke u lançuar me faza në Shtetet e Bashkuara. Kryesisht ka të bëjë me kërkimet e kryera në anglisht dhe shfaqet vetëm në kompjuter dhe smartphone.

Google ka konfirmuar se do të jetë në fuqi ndërkombëtarisht nga fundi i vitit 2021. Çfarë është? Le të bëjmë një bilanc në këtë artikull.

Një mënyrë e re për t'ju treguar më shumë për një faqe

Gjigandi amerikan i uebit vazhdon të zhvillojë dhe përmirësojë shërbimet e tij për të optimizuar rezultatet e kërkimit dhe për të ofruar një përvoja e përdoruesit cilësia.

Me këtë funksionalitet, bëhet e mundur vizualizimi i të gjithë informacionit në lidhje me a Faqja e internetit jepet pa pasur nevojë të klikoni në lidhje.

Për të vizualizuar këtë informacion shumë praktik, tani do të gjeni tre pika të vogla që shfaqen në anën e sipërme të djathtë të secilit rezultat kërkimi. Thjesht duhet të klikoni mbi të dhe do të hapet një dritare dhe do t'ju tregojë të gjitha detajet që ju nevojiten.

Me lançimin e kësaj veçorie të re, qëllimi kryesor i Google është që t'i shpëtojë përdoruesit nga nevoja për të bërë kërkime shtesë në një faqe interneti dhe qasje të shpejtë në informacione për rrit kohën e kërkimit.

Cilat janë informacionet kryesore të shfaqura?

Siç u përmend, kjo veçori ju jep një sërë informacionesh të dobishme në lidhje me një faqe interneti, në mënyrë që të mund të vendosni nëse dëshironi të përdorni apo jo. Kjo perfshin:

  • Përshkrimi i faqes në internet: për këtë, Google mbështetet më saktësisht në përshkrimin e krijuar automatikisht nga Wikipedia. Megjithatë, nëse një faqe interneti nuk është e listuar në Wiki, në vend të këtij përshkrimi ju keni të drejtën për një tregues shtesë si data kur Googlebot e indeksoi për herë të parë faqen;
  • Një tregues i historisë dhe moshës së faqes: domethënë hera e parë që u referua nga motori i kërkimit Google;
  • Një përmbledhje e shkurtër mbi nivelin e sigurisë së faqes së internetit në fjalë për të ditur nëse ajo përdor një certifikatë SSL ose një protokoll HTTPS;
  • Mundësia për të parë adresën e plotë të faqes (URL) dhe nëse është një rezultat kërkimi organik ose i sponsorizuar.

Me "Rreth këtij rezultati", Google konfirmon angazhimin e tij për të ofruar një përvojë të optimizuar të shfletimit. Ai përshtatet gjithnjë e më shumë me aspiratat e përdoruesve që bëhen më të informuar dhe që kërkojnë më shumë siguri kur shfletojnë ueb. Kjo ndodh gjithashtu duke marrë parasysh Eksperiencën e Faqes nga Kërkimi në Google nga maji 2021.

★ ★ ★ ★ ★