Kodi HTML duhet të jetë i strukturuar si një Kub Rubik
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Etiketat HTML: ushqeni Google

Etiketat HTML: ushqeni Google

Më shumë se 9 nga 10 faqe kanë një strukturë të paligjshme HTML.

Kur hap një faqe për ta analizuar, Google para së gjithash kërkon strukturën e saj të TI -së, e cila quhet Struktura HTMLMe Ky kod, si një kornizë, bën të mundur përcaktimin e elementeve që do të shfaqen nga shfletuesi i internetit sipas karakteristikave të sakta.

Çdo karakteristikë përcaktohet nga një etiketë, e quajtur një etiketë HTML. Ekzistojnë të gjitha llojet e etiketave:

  • nivelet e titullit,
  • formatimi (i theksuar, i pjerrët, nënvizo ...),
  • futja e imazheve, etj.

Mezi një faqe e hapur, Google vazhdon me analizën e saj me shpejtësi rrufeje. Ai studion në përparësi fjalët kyçe të vendosura në etiketat Title dhe h1 (ose edhe h2), së cilës i jep më shumë peshë.

Sidoqoftë, shumicën e kohës, Google nuk mund ta gjejë informacionin sepse këto etiketa nuk janë të aktivizuara (ose vihet në vend). Shpesh, agjencitë e uebit e injorojnë këtë operacion. Shërbimet në internet të biznesit gjithashtu. Rezultati: 9 nga 10 sitet nuk arrijnë të aktivizojnë etiketat e tyre për shembull. Një mungesë që u jep atyre një hendikep serioz meqenëse Google së pari kërkon praninë e këtyre elementeve strukturorë. Një humbje e vërtetë e mundësisë së pozicionimit.

Përmbajtja e etiketave fillestare duhet të jetë në gjendje të modifikohet nëse është e nevojshme. Sigurohuni që kjo është e mundur me webmasterin ose agjencinë tuaj të internetit. Shumica dërrmuese e programeve të menaxhimit të përmbajtjes (të quajtura edhe zyra mbrapa ou Sistemi i Menaxhimit të Përmbajtjes, CMS) e lejojnë atë: WordPress, Drupal, Easy Publish, Magento ...

Në mënyrë që struktura e secilës faqe të jetë në përputhje, ajo duhet të përfshijë një Etiketa e titullit (titulli i përgjithshëm i faqes) dhe, minimumi, etiketa h1Me Aktivizimi i etiketave h2 dhe h3 ofron shanse shtesë për të "fituar pikë", me fjalë kyçe dytësore. Vendosini ato për faqen tuaj, nëse është e mundur që nga fillimi.

Për të zbuluar nëse këto etiketa thelbësore janë aktivizuar apo jo, hapni kapuçin e faqes tuaj. Informacioni ju pret atje. Ja se si: Etiketat HTML, si të kontrolloni strukturën tuaj.

★ ★ ★ ★ ★