Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Referencimi: çfarë është autoriteti i domenit?

Referencimi: çfarë është autoriteti i domenit?

Autoriteti i domenit (DA) është një mënyrë efektive për të përcaktuar cilësinë e faqes tuaj të internetit. Sa më i lartë autoriteti juaj në fushën tuaj, aq më të mëdha janë shanset tuaja për t'u renditur lartë në rezultatet e motorëve të kërkimit. Jini të vetëdijshëm se ata përdorin autoritetin tuaj të domenit për të garantuar cilësinë e përmbajtjes që i ofroni përdoruesit të internetit për një temë të caktuar. Nëse jeni në gjendje të paraqisni përmbajtje të mirë, sigurisht që keni autoritet të mirë të domenit. Ju kështu optimizoni renditjen e faqes tuaj.

Përkufizimi i autoritetit të domenit

Për fillestarët në fushën e SEO, është e rëndësishme të sqarohet se autoriteti i domenit është një tregues i krijuar nga faqja Moz, e specializuar në Referencat SEOMe Synon që tëtregoni autoritetin e një siti në një domen, por edhe për të përcaktuar aftësinë e tij për t’u renditur mirë në rezultatet e motorëve të kërkimit.

Falë DA -së, është e mundur qëvlerësoni gjasat e një renditjeje në uebfaqe në faqet e rezultateve të motorit të kërkimit. Rezultati është midis 1 dhe 100. Rezultati më i lartë tregon një mundësi më të madhe për t'u pozicionuar në krye të faqes. Ky rezultat mund të përdoret gjithashtu për të krahasuar disa faqe në internet ose për të ndjekur renditjen e të njëjtit sit me kalimin e kohës. Për këtë qëllim, është e mundur të merret autoriteti i domenit të çdo faqe në internet përmes shtesës "MozBar" në Google Chrome. Zgjatja "Link Explorer" e Moz dhe disa programe të tjerë përdorin DA për të kryer analiza.

Megjithëse mjete të ndryshme janë në dispozicion sot për llogaritjen e AD, gjykimi i rezultateve dhe të dish se çfarë të bësh me to mbetet çështje ekspertësh. Në të vërtetë, mënyra më e mirë për të krijuar një Strategjia e SEO mbetet përdorimi i një agjencie të specializuar. Do të gjeni për shembull në faqen e internetit të agjencisë Osmova shembuj të ndryshëm të shërbimeve që do të përmirësojnë dukshmërinë tuaj në internet.

autoriteti i domain agjencisë dixhitale SEO

Si llogaritet autoriteti i domenit?

Në përgjithësi, llogaritja e autoritetit të domenit bëhet nga Moz.com, megjithëse ka edhe faqe të tjera që kanë filluar të ofrojnë këto analiza. Shumë parametra merren parasysh për të vlerësuar AD. Kriteret janë të ndryshme dhe në shumicën e rasteve, ato nuk komunikohen. Sidoqoftë, ato kryesisht kanë të bëjnë me:

 • numri i përgjithshëm i faqeve që përcjellin në emrin e domain ose lidhjet e prapme,
 • besueshmëria e vendeve që tregojnë emrin e domain,
 • mosha e emrit të domain -it,
 • numri i faqeve në sit.

Vini re se autoriteti i domenit është i lidhur me faqen e autoritetit. Kjo e fundit mat ndër të tjera edhe besueshmërinë e një faqe në internet.

Pse autoriteti i domenit është i rëndësishëm në SEO?

Më parë, Google thjesht do të rendiste faqet e internetit në vend që të rendiste faqet. Ekspertët e SEO më ​​pas ndoqën PageRank të ofruar prej tij (algoritëm që mati popullaritetin e një siti). Këto ditë, përveç domeneve tuaja referuese, Google gjithashtu vlerëson reputacionin e përgjithshëm të faqes tuaj. Prandaj, ai merr parasysh jo vetëm besueshmërinë tuaj, por edhe përmbajtjen e faqes në fjalë. Për këtë qëllim, në rast të kërkesave shumë konkurruese, një DA e konsiderueshme do të jetë e nevojshme për të lëvizni faqen tuaj në renditjeMe Kjo do t'ju japë një shans më të mirë për t'u ulur në faqen e parë të motorit të kërkimit.

Dije se vetëm nga 50 pika konsiderohet se autoriteti i një domeni të një siti është i fortë. Gjithashtu vini re se shkalla nga 0 në 100 është logaritmike. Për këtë qëllim, është më e lehtë për një sit të fitojë 10 pikë midis 20 dhe 30 sesa midis 60 dhe 70. Si dhe kur faqja juaj do të fitojë fuqi, do të bëhet gjithnjë e më komplekse për të fituar pikë shtesë.

Si të përmirësoni autoritetin tuaj të domenit?

Në mënyrë ideale, këshillohet përdorimi një agjenci dixhitale për të përmirësuar autoritetin e saj të domenit si pjesë e një strategjie SEO. Sidoqoftë, nëse keni disa njohuri teknike, dijeni se mund të kryeni vetë disa hapa të këtij projekti.

Shërbimet e ofruara nga agjencitë

Natyrisht, autoriteti i domain -it përdoret kryesisht për të krahasuar faqet. Jini të vetëdijshëm se disa konsulentë gjithashtu përdorin AD si një tregues kryesor për klientët e tyre. Autoriteti i domenit përbën një mjet për të matur famën e një kompanie në internet. Për këtë qëllim, agjencitë e specializuara në SEO ju ndihmojnë lehtësoni hapat e nevojshëm në projektin tuaj.

Shërbimet SEO në Web ofrojnë në veçanti krijimin e plotë të faqes tuaj në mënyrë që të jetë e favorshme për një DA të lartë. Profesionistët e agjencive kanë vërtet një vizion të gjerë dhe teknik të tregtisë së Uebit dhe marketingut në internet në tërësi. Ata janë përgjegjës për zhvillimin e aplikacioneve në internet për t'ju ndihmuar me SEO tuaj dhe t'ju mbështesin në procesin tuaj me këshilla të shëndosha. Nga njëra anë, ata kujdesen për analizimin e strukturës së faqes dhe përmbajtjen e saj. Nga ana tjetër, ata kujdesen përoptimizoni kodin e strukturës së sitit si dhe faktorët jashtë faqes. E gjithë kjo ndihmon në përmirësimin e AD tuaj. Pra, mos hezitoni të merrni informacion nga një agjenci për të mësuar më shumë rreth hapave që duhet të miratoni në strategjinë tuaj.

Hapat që mund të bëni vetë

Këtu janë shtatë hapa për të përmirësoni autoritetin tuaj të domenit që mund ta bëni vetë:

 • përmirësoni SEO-në tuaj jashtë faqes,
 • optimizoni SEO tuaj në faqe,
 • punoni në referencën tuaj teknike,
 • përshtatni uebfaqen tuaj me pajisjet mobile,
 • rrit shpejtësinë e faqes tuaj,
 • rrisni sinjalet tuaja sociale,
 • bëj durim

Autoriteti i domenit ju ndihmon në veçanti për të përmirësuar referencën tuaj. Ndërsa optimizoni rezultatin tuaj DA, gradualisht do të shihni ndikimin e punës tuaj në faqen tuaj të internetit.

Un rezultat i lartë AD tregon se jeni në rrugën e duhur në strategjinë tuaj SEO. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që do të merrni renditje më të mira ose trafik më të mirë. Gjithashtu, një rezultat i ulët i autoritetit të domenit nuk tregon se faqja juaj e internetit nuk do të renditet mirë në Google. DA është vetëm një parashikim. Prandaj sigurohuni që të krijoni një faqe në internet që plotëson udhëzimet SEO Motorë kërkimi. Do të zbuloni se me kalimin e kohës do të merrni një pozicionim solid.

★ ★ ★ ★ ★