DuckDuckGo
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » SEO: DuckDuckGo bën një njoftim shumë të madh që mund të shqetësojë Google dhe Bing…

SEO: DuckDuckGo bën një njoftim shumë të madh që mund të shqetësojë Google dhe Bing…

Me gjithnjë e më shumë përdorues të motorit të tij të kërkimit, mund të ndodhë që DuckDuckGo të bëjë edhe më shumë zhurmë sesa mund ta imagjinonim…

Nuk mund të numërojmë më sa herë është folur për motorin e kërkimit DuckDuckGo kohët e fundit… Me një motor kërkimi që ka hedhur një gur në pellg vitet e fundit, DuckDuckGo ka bërë një zgjedhje radikale, por që mund të shpërblehet me kalimin e viteve…

Respekti për privatësinë: një model i mbrojtur nga DuckDuckGo

Edhe pse motori i tij i kërkimit përdoret në pjesën më të madhe në Francë, si në vendet e tjera të botës, Google nuk ka domosdoshmërisht një imazh shumë të mirë me përdoruesit e tij. Në të vërtetë, me një reputacion që është i diskutueshëm, disa përdorues të internetit besojnë se Google ka ndërtuar modelin e tij rreth të dhënave të përdoruesit.

Nëse për disa prej tyre, ky nuk është problem, të tjerët besojnë qartë se Google nuk respekton privatësinë e tyre. Me disa ligje të vendosura së fundmi, si GDPR, Google nuk është në një pozicion shumë të mirë… Kështu, me DuckDuckGo, i cili është i kënaqur të ofrojë një motor kërkimi pa gjurmim, ka meritën e diferencimit nga konkurrentët e tij kryesorë, që janë Google dhe Bing…

Shifra simbolike prej 100 miliardë kërkimesh më në fund është kapërcyer…

Kjo është një tjetër fitore e vërtetë për motorin e kërkimit DuckDuckGo, por edhe për të gjithë ata ata që vlerësojnë privatësinë e tyre në ueb. Në të vërtetë, ishte në rrjetin social Twitter, më 13 janar 2022, që motori i kërkimit komunikoi me temën: DuckDuckGo ka tejkaluar 100 miliardë kërkime!

Edhe pse kjo nuk do të thotë shumë për konkurrentin e saj kryesor, është ende një hap gjigant për këtë motor kërkimi që nuk ekzistonte vetëm pak vite më parë. Tashmë një vit më parë, DuckDuckGo tashmë po bënte një njoftim shumë të madh, dhe kjo nuk është asgjë e pazakontë…

Gjithnjë e më shumë kërkime të përditshme

Një vit më parë, motori i kërkimit DuckDuckGo komunikoi publikisht për të bërë një njoftim shumë të madh. Në të vërtetë, motori i kërkimit privat kishte tejkaluar shiritin simbolik të 100 milionë kërkime në ditë. Sigurisht, me një shifër si kjo, ne imagjinojmë që ambiciet e DuckDuckGo duhet të jenë gjithnjë e më ambicioze për vitet e ardhshme.

Megjithatë, motori i kërkimit nuk ka komunikuar ende për ambiciet e tij për vitin 2022. Nga ana tjetër, tashmë e dimë se përdoruesit e DuckDuckGo nuk janë gjithmonë të kënaqur me rezultatet e kërkimit të ofruara. Të shumta Referuesit e SEO profesionistët, por edhe përdoruesit e internetit, mundën të bënin testin… Fatkeqësisht, edhe nëse kjo sjell rehati dhe njëfarë qetësie për shfletimin privat, rezultatet nuk janë gjithmonë në nivel pritjet e përdoruesve të internetit, përfshirë në frëngjisht.

Presion mbi Google dhe Apple në favor të DuckDuckGo?

Prej disa vitesh, Google dhe Apple kanë qenë në qendër të lajmeve: autoritetet nuk janë më të butat me të dy organizatat. Me Apple, megjithatë, duke u përpjekur për të bërë respekti për privatësinë një kalë pune e vërtetë, kjo nuk është diçka e vogël për kompaninë.

Me një ambicie për t'u shfaqur si motori i kërkimit përballë Google, DuckDuckGo synon të bëjë të gjithë ndryshimin. Nga ana tjetër, imagjinojmë se konkurrentët nuk do t'i bëjnë asnjë dhuratë këtij të sapoardhuri…

★ ★ ★ ★ ★