Faqja e internetit: si të fitoni betejën e dizajnit?
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Faqja e internetit: si të fitoni betejën e dizajnit?

Faqja e internetit: si të fitoni betejën e dizajnit?

Të kesh një faqe në internet është bërë një përparësi për të gjitha kompanitë që duan të gjejnë një vend në internet. Kjo është një levë e fuqishme për të gjeneruar më shumë shitje ose për ta bërë veten të njohur për publikun. Faqja e internetit në fakt pasqyron imazhin ose profesionalizmin e një marke. Si rezultat, mund ose nuk mund t'u japë vizitorëve një përshtypje të mirë dhe t'i inkurajojë ata të shfletojnë faqe të tjera. Kjo është arsyeja pse një pikë thelbësore nuk duhet të neglizhohet kur krijoni një faqe në internet: dizajni. E domosdoshme, ky aspekt po fiton gjithnjë e më shumë rëndësi. Pra, si e fitoni këtë betejë të projektimit?

Thirrni një projektues për një dizajn dhe sit ergonomik

Për të dalë nga konkurrenca dhe për të krijuar trafik në faqen tuaj, ju absolutisht duhet i japin rëndësi të madhe dizajnimit të uebit në fillim të projektit të krijimit të faqes në internet. Ka shumë platforma që ofrojnë mijëra modele, nga të cilat mund të marrin frymëzim për hartimin e faqes në internet. Modelet e paracaktuara janë të disponueshme atje dhe mund të personalizohen sipas nevojës.

Sidoqoftë, për të marrë një faqe në internet unike dhe efikase, preferohet që të bashkohuni me një krijues të faqes në internet dhe nga ai besoni projektin tuaj të dizajnit të dizajnitMe Ky është një profesionist që zotëron fushën, si dhe dhëmbëzat e dizajnit dhe kush e di se si t'i përshtatë ato për çdo nevojë. Prandaj ndërhyrja e tij bën të mundur përfitimin nga një sit cilësor dhe njohuri që nuk mund të improvizohen. Agjencia e krijimit të faqes në internet mbështetet në teknologjitë më të fundit thelbësore për të hartuar.

Përveç kësaj, ju duhet të merrni kohë për të bërë të gjitha hulumtimet e nevojshme në mënyrë që të gjeni një projektues të aftë për të përmbushur pritjet. Ideali është të thërrisni një agjenci të aftë për t'u siguruar klientëve të saj një ekip profesional dhe të plotë. Kjo duhet të përbëhet nga stilistë të uebit, zhvillues të uebit si dhe ekspertë të SEO. Actuallyshtë në fakt një koktej i përsosur për krijimin enjë faqe interneti e përshtatur për kërkesat e botës dixhitale.

Krijimi i dizajnit të faqes në internet
Krijimi i dizajnit të faqes në internet

Vini bast për një dizajn thjesht funksional

Dizajni i një faqe në internet ka një ndikim në SEO. Prandaj, beteja e projektimit shkon paralelisht me betejën SEO për të marrë një pozicionim të mirë në nivelin e motorëve të kërkimit. Për ta arritur këtë, do të jetë e nevojshme të vendosni bast në një dizajn funksional.

Kjo e fundit duhet të jetë estetike, por aspekti funksional gjithashtu nuk duhet të neglizhohet. Edhe nëse një faqe në internet ka një dizajn më të mirë, ajo nuk do të përmirësohet domosdoshmërisht referenca të mira në internet nëse përvoja e lundrimit është e dobët.

Dizajni duhet të jetë i pangopur dhe jo i mbingarkuar me ngjyra në mënyrë që ta bëjnë më të lehtë për vizitorët të lexojnë informacionin në sit. Kjo gjithashtu mund t'i inkurajojë ata të shkojnë në faqe të tjera dhe të vazhdojnë shfletimin. Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme që dizajni të ruajë një qëndrueshmëri të caktuar në faqet e ndryshme të faqes. Në këtë kuptim, duhet të ketë një harmoni midis fontit dhe madhësisë, madje edhe për të gjithë personazhet e faqes.

Faqja e internetit duhet të ketë një strukturë të mirë për të lehtësuar qasjen në informacion. Vizitorët duhet të jenë në gjendje të gjejnë me lehtësi atë që kërkojnë pa u humbur në disa faqe.

Të keni sukses në hartimin e uebit tuaj duke e vënë veten në këpucët e klientëve

Për të fituar betejën e projektimit, duhet të merrni kohën e nevojshme për të njihni mirë klientët tuajMe Do të jetë një çështje e krijimit të profilit ideal të klientit duke qenë sa më preciz të jetë e mundur. Ideja është të dini se si të mendoni për përdoruesit së pari kur hartoni modelin.

Ky i fundit duhet përputhen me nevojat e përdoruesit duke respektuar identitetin e markës së kompanisë. Për shembull, një kompani e specializuar në shitjen e produkteve për fëmijë nuk duhet të përdorë ngjyra të zbutura, por ngjyra të ndritshme. Po kështu, ata që punojnë në fusha më serioze si ligji nuk kanë nevojë të përdorin tipografi ekstravagante.

Prandaj është e nevojshme të sigurohet që dizajni i faqes të përshtatet në mënyrë ideale me profilin e përdoruesve. Kjo është ajo që do të krijojë besim dhe komunikim të qëndrueshëm dhe efektiv.

Faqja e internetit e krijimit të agjencisë Webdesign
Faqja e internetit e krijimit të agjencisë Webdesign

Përdorni ngjyrat në mënyrë inteligjente

Faqja duhet të ketë një shpirt dhe një personalitet të vetin. Kjo është arsyeja pse është e nevojshme të krijohet një gamë ngjyrash që do të respektohet gjatë gjithë dizajnit. Sidoqoftë, nuk është e nevojshme të përdorni secilën ngjyrë sa më shumë që të jetë e mundur në secilën pjesë të faqes.

Është e rëndësishme që të njohin fushat strategjike për përdorimin e ngjyraveMe Këto përfshijnë ilustrime të cilat synojnë t'i bëjnë faqet më dinamike, por edhe lidhje të cilat përmbajtje janë për tu theksuar. Butonat e thirrjes për veprim gjithashtu duhet të dallohen nga pjesa tjetër e përmbajtjes. Po kështu, do të jetë e nevojshme të shtoni ngjyra të mira animacioneve të cilat, si ilustrimet, i japin jetë dizajnit.

Sa për fotot, ato mund të redaktohen përputhet më mirë me pjesën tjetër të dizajnit të faqes në internetMe Së fundi, sfondi i thjeshtë është gjithashtu një pikë që nuk duhet anashkaluar.

Dizajni i patëmetë rimon me karakteristika të dobishme

Karakteristikat që do të përfshihen në hartimin e faqes së internetit do të kenë një ndikim të vërtetë në përvojën e përdoruesit. Prandaj, ato duhet të zgjidhen me kujdes në mënyrë që të optimizojnë udhëtimin e klientit. Veçori si formulari i kontaktit, Google Maps dhe moduli i kërkimit do të jetë me përfitim të madh për vizitorët.

Prandaj, gjëja kryesore është të qëndroni të thjeshtë në përdorimin e moduleve dhe mjeteve duke shmangur humbjen duke dashur të ofroni shumë veçori.

Përdorni mirë imazhet duke qenë krijues

Shumë njerëz përdorin imazhe falas të marra nga faqe të caktuara për të ilustruar pika të caktuara. Sidoqoftë, duhet të dini që imazhet falas nuk ekzistojnë në sasi të pakufizuar. Prandaj, ndodh që gjeni të njëjtat fotografi në faqe të ndryshme turizëm, hotelieri, juridiksion, etj.

Të kesh të njëjtat imazhe si një konkurrent minon kompaninë në fjalë. Prandaj, më e sigurta është të kesh imazhe që janë specifike për të dhe për këtë arsye unike. Prandaj është e nevojshme të shmangni marrjen e imazheve në internet dhe në vend të kësaj të thërrisni një fotograf profesionist. Ky mundet bëni fotografi të bukura të kompanisë dhe produkteve dhe shërbimeve të saj për të siguruar një përfaqësim të vërtetë të veprimtarisë.

Sa më autentike dhe cilësore të jenë imazhet, aq më unik do të jetë dizajni i faqes në internet. Kjo ndihmon për të përmirësuar ndjeshëm përvojën e përdoruesit.

Punoni në dizajnin e përgjegjshëm për të siguruar shfaqje optimale në të gjitha mediat

Në ditët e sotme, shumë njerëz preferojnë të shfletojnë uebin nga telefonat e tyre të mençur. Përballë kësaj, është e nevojshme të krijoni një faqe në internet që mundet shfaqet saktë në formatet e telefonit dhe tabletit.

Ideali është që të keni një sit që do të funksionojë po aq mirë në një kompjuter sa në një smartphone. Të gjithë elementët e dizajnit (menyja, butonat, format, pop-up, tekstet, etj.) Duhet të përshtaten në mënyrë të përkryer me formatet e ndryshme ekzistuese.

Të neglizhosh këtë pjesë të dizajnit do të ishte të humbasësh shumë klientë. Një person mund të jetë i interesuar për ofertat dhe dëshiron të hyjë në faqen e internetit përmes smartphone -it të tij. Nëse dizajni i përgjegjshëm nuk është atje, atëherë rrezikon të kthehet prapa.

Theksoni thirrjet për veprim

Qëllimi i dizajnit të uebit është konvertimi i përdoruesve. Për ta bërë këtë, ne nuk duhet të neglizhojmë thirrjet për veprim të cilat duhet të vendosen në një mënyrë të zgjuar. Qëllimi është që tëintegroni thirrjen për veprim i cili do të shërbejë për të angazhuar përdoruesit pa i bezdisur ata. Prandaj do të na duhet të gjejmë ekuilibrin e duhur. Zgjidhjet që ekzistojnë janë përdorimi i një pop-up, një formulari në fund të faqes ose një thirrje për veprim në meny.

★ ★ ★ ★ ★