Cilat janë ndryshimet midis marketingut jashtë dhe atij përbrenda?
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Cilat janë ndryshimet midis marketingut jashtë dhe atij përbrenda?

Cilat janë ndryshimet midis marketingut jashtë dhe atij përbrenda?

Strategjitë e marketingut janë shumë të rëndësishme në tërheqjen e klientëve dhe ruajtjen e tyre. Nëse në të kaluarën ju është dashur të kërkoni perspektiva, sot kjo nuk është më kështu. Me përhapjen e teknologjive dixhitale, praktika të reja janë shfaqur. Tani duhet të pajtoni marketingun brenda dhe jashtë për të arritur në mënyrë efektive klientët tuaj. Cilat janë ndryshimet midis këtyre dy strategjive? Përgjigja këtu!

Jashtë dhe përbrenda: nga çfarë përbëhen?

Dalja dhe ajomarketingut përbrenda janë strategji që mund të përdorni në biznesin tuaj. Për të kuptuar pikat e tyre të pangjashmërisë, së pari duhet të dini se cilat janë ato.

Marketingu jashtë

Marketingu jashtë është një strategji që synon të arrijë tek konsumatorët, kudo që ata janë. Për të arritur këtë, do të duhet të zbatohen veprime specifike tregtare. I quajtur edhe marketing push, është një teknikë mjaft invazive. Në të vërtetë, kompanitë vijnë në kontakt me klientin pa miratimin e tij.

Marketingu hyrës

Marketingu hyrës ka të bëjë me drejtimin e klientit në biznesin tuaj. Këtu, bëhet fjalë për tërheqjen e marketingut ku konsumatori është ai që bën hapin e parë për të zbuluar markën tuaj. Avantazhi i kësaj strategjie është se ju lejon të krijoni trafik të kualifikuar. Në të vërtetë, perspektiva është ai që tregon interesin e tij.

Cilat janë mediat që përdoren nga marketingu jashtë dhe përbrenda?

Në përkufizimin e tyre, marketingu jashtë dhe përbrenda paraqet dallime të rëndësishme. Këto të fundit ilustrohen gjithashtu nga mbështetësit që mund të përdoren për t'i zbatuar ato.

Mbështetja e marketingut tradicional në dalje

Nëse dëshironi të krijoni marketing jashtë, duhet të përdorni leva tradicionale. Së pari, ka email. Shtë një strategji e drejtpërdrejtë e cila konsiston në dërgimin e email -eve tek perspektivat. Së dyti, është reklamimi dixhital. Kjo e fundit bëhet përmes mjeteve të tilla si: reklamat në Facebook, reklamat LinkedIn dhe Google Adwords.

Së treti, ka marrëdhënie me shtypin. Me gazetat, ju mund të promovoni biznesin tuaj dhe të rrisni interesin tek klientët tuaj të ardhshëm.

Levat dixhitale të marketingut përbrenda

Për zbatimin e marketingut përbrenda, duhet të përdorni ekskluzivisht media dixhitale. Së pari, SEO është thelbësore për të pozicionuar biznesin tuaj ndër rezultatet e para të motorëve të kërkimit. Kërkon përdorimin e teknikave të optimizimit, duke përfshirë përdorimin e fjalëve kyçe dhe lidhjen në internet.

Së dyti, ekziston blogu i cili është një mënyrë e shkëlqyer për të tërhequr objektivat tuaj. Duke shkruar përmbajtje cilësore në platformën tuaj, natyrisht që do të gjeneroni trafik. Së treti, ka rrjete sociale (Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat,…). Me numrin e njerëzve të lidhur me të, është kanali ideal për të rritur reputacionin tuaj në internet.

Dallimet e mëdha midis marketingut jashtë dhe atij përbrenda

Hyrja dhe dalja janë strategji që kanë të njëjtin qëllim: tërheqjen e klientëve dhe përmirësimin e reputacionit tuaj. Ato megjithatë paraqesin divergjenca sa i përket qasjes dhe shpërndarjes së informacionit.

Qasje

Me marketingun jashtë, teknika është e drejtpërdrejtë pasi shitësi synon konsumatorin. Me marketingun përbrenda, klienti mund të bëjë për vete në mënyrë që të arrijë markën. Avantazhi i kësaj strategjie është se bën të mundur marrjen e auditorëve të kualifikuar. Cikli i shitjeve është gjithashtu më i shpejtë, sepse përdoruesi i Internetit është tashmë gati për të bërë blerjen.

Shpërndarja e informacionit

Marketingu i jashtëm u jep shënjestrave informacionin që u nevojitet pa e pritur atë. Në disa rrethana, ata shpejt e marrin mesazhin. Kur mërziten nga ndërhyrja, ata thjesht injorojnë reklamat.

Sa i përket marketingut përbrenda, ai ofron përmbajtje me vlerë të shtuar për përdoruesit e internetit. Kur perspektiva merr njohuri për informacionin, ai zhytet në të dhe vendos me dëshirën e tij për të bërë blerje.

Me pak fjalë, marketingu jashtë dhe brenda janë praktika shumë interesante. Për të rritur biznesin tuaj, ju mund të zgjidhni një nga këto metoda. Në varësi të nevojave të biznesit tuaj, ato mund të plotësojnë njëra -tjetrën.

★ ★ ★ ★ ★