Auditimi SEO i faqes suaj, hap pas hapi
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Auditimi SEO i faqes suaj, hap pas hapi

Auditimi SEO i faqes suaj, hap pas hapi

Nuk ka trafik të mjaftueshëm? Një pozicion i keq për rezultatet e motorit të kërkimit? Është përtej të kuptuarit... Ju jeni duke turbulluar trurin tuaj duke menduar se çfarë të bëni... Optimizimi i përmbajtjes së faqen tuaj te internetit ? Të shtohen tekste? Rishikoni fjalët kyçe? Lista është e gjatë… Dhe nëse, thjesht, po konsideronit një auditim SEO? Duke marrë kohë në rrjedhën e sipërme, do t'i kurseni vetes shumë shqetësime dhe do të jeni në gjendje të vendosni gishtin mbi prioritetet që duhen rishikuar, në mënyrë që ta bëni faqen tuaj një mjet tregtar në shërbim të kompanisë tuaj dhe xhiros tuaj.

Tremplin Numérique zbulon hapat e auditimit të SEO siç bëjmë zakonisht. Ndiqni udhëzuesin!

Analiza e plotë e fjalëve kyçe

SEO është e pandashme nga Keyword. Aq shumë sa që disa sajte madje përmbajnë shumë… kjo quhet mbushje me fjalë kyçe, një teknikë e qortuar nga Google, duhet ta dini!

Në një faqe, fjalët kyçe duhet të përdoren si përbërës të mirë në një recetë gatimi: me inteligjencë dhe me kursim. Pak shumë, jo mjaftueshëm dhe rezultati nuk ka më të njëjtën shije. Kjo analogji, megjithëse e spërkatur me humor, megjithatë është e vërtetë: algoritmet e Google janë të pajisura me inteligjencë të jashtëzakonshme, të aftë për të dalluar një tekst cilësor (si ai që po lexoni aktualisht...) nga një tekst në të cilin fjalët -çelësat janë rrëshqitur pa çdo sens dhe pa asnjë objektiv tjetër përveç "të jesh i pari në faqen e parë të Google". Jo, i dashur lexues, mbushja e fjalëve kyçe nuk funksionon më dhe tani është një gjë e së kaluarës.

Pyetja është: si ta joshni Google me fjalë kyçe, kështu që ?

Së pari, përdorimi i mjeteve të duhura është të përcaktoni se cilat fjalë kyçe dëshironi të përdorni. Pastaj ju duhet të zgjidhni ato që janë të përshtatshme për atë që dëshironi të komunikoni. Më pas, shkruani përmbajtjen tuaj në mënyrë inteligjente, në mënyrë që çdo fjalë kyçe të gjejë vendin e saj, pa harruar sigurisht shprehjet e bishtit të gjatë!

Analiza e vendeve konkurruese

Një turne i vogël në anën e konkurrentëve mund të jetë mjaft fitimprurës, për sa i përket SEO. Për secilën nga 10 fjalë kyçe të zgjedhura, renditni konkurrentët kryesorë për të kontrolluar nëse janë të rëndësishme… apo jo. Kështu do të merrni informacion mbi nivelin e konkurrencës së secilës prej fjalëve kyçe dhe do të jeni në gjendje të kuptoni llojin më të përshtatshëm të përmbajtjes, duke u siguruar që cilësia e teksteve të ofruara të jetë më e lartë se ajo e konkurrentëve tuaj.

Gjatë kësaj analize të konkurrentëve, përfitoni gjithashtu nga rasti për t'i hedhur një sy lidhjeve në vend, në mënyrë që të gjykoni pozicionimin tuaj në lidhje me fjalët tuaja kyçe.

Gjatë një përmbledhjeje të parë, kështu do të kontrolloni për secilën nga fjalët kyçe kryesore të identifikuara:

 • DA (Autoriteti i Domenit)
 • PA (Autoriteti i faqeve të klasifikuara)

Si të bëhet ? Një mjet si Moz mund të jetë shumë i dobishëm në përcaktimin e DA dhe PA të fjalëve kyçe. Indekset që duhen arritur janë 30 për DA, që do të thotë se shanset tuaja për t'u referuar mirë janë të larta. Prandaj, fjala kyçe mund të ruhet. Sigurisht, nëse faqja juaj sapo është vendosur në internet, do t'ju duhet të shikoni konkurrentët. Nëse DA e tyre është nën 25 - 30, përsëri, ju keni çdo shans për t'u renditur mirë në atë fjalë kyçe afatshkurtër.

Nëse, nga ana tjetër, vëreni se një pjesë e madhe e faqeve të konkurrentëve tuaj tregojnë një DA që kalon 40 – 50, është më mirë të lini mënjanë fjalën kyçe në fjalë.

Siç mund ta shihni këtu, Domain Authority (DA) është një tregues shumë i mirë për të mbajtur një fjalë kyçe… ose jo.

Mbytur mes fjalëve kyçe, DA, PA etj. ? Na lini neve...eshte puna jone!

Auditimi teknik: hyjmë në pjesën e vështirë

Shprehja popullore është "për të bërë duart tuaja pis". Auditimi teknik i faqes suaj është megjithatë i pashmangshëm. Ai identifikon problemet teknike që mund të ndikojnë tek ju referenca natyrore. Më konkretisht, bëhet fjalë për identifikimin e elementeve që pengojnë që faqja juaj të jetë e dukshme dhe të pozicionohet saktë në motorët e kërkimit. Për disa, kjo përkthehet në shumë punë… shumë si gjetja e një gjilpëre në një kashtë. Për të tjerët, duke përfshirë ekipin e Tremplin Numérique, kjo detyrë është emocionuese dhe interesante!

Kur kryejmë një auditim teknik, ja çfarë marrim parasysh:

 • Shpejtësia e ngarkimit të faqes suaj: nëse kalon 2 deri në 3 sekonda, mund të ketë (madje sigurisht) një problem për t'u kontrolluar dhe ka nevojë për optimizim
 • A është faqja juaj e përshtatshme për telefonat inteligjentë dhe tabletët celularë? Me fjalë të tjera, a është faqja juaj "reaguese"? gjendje sot sine qua non të ekzistojë në faqet e rezultateve të Google
 • A ka kanibalizim me fjalë kyçe? A konkurrojnë faqet tuaja në të njëjtën fjalë kyçe? Ne mbajmë më të mirën ose, nëse është e mundur, kombinojmë përmbajtjen për të bërë vetëm një faqe cilësore.
 • 302? A po përjeton faqja juaj probleme të përkohshme të ridrejtimit? Më mirë t'i ndryshoni ato në ridrejtime 301…
 • 404? Një faqe, sado e bukur, që përmban informacionin 404, veçanërisht kur është pika e uljes së një lidhjeje hyrëse, mund të dëmtojë, shumë keq për SEO. Dhe çfarë humbje!
 • A është konfiguruar saktë skedari juaj robots.txt? A janë faqet tuaja të indeksuara mirë?
 • Keni menduar të krijoni një sitemap?
 • A ekzistoni në Google? Lloji në Google dhe kontrollojeni vetë. Nëse shfaqet, është një shenjë e mirë: do të thotë që Google e ka indeksuar.
 • Nëse keni një faqe të tregtisë elektronike, a ka faqe të kopjuara produkti? Kujdes… Orë Panda… Algoritmi Panda lufton kundër përmbajtjes me cilësi të dobët. Ai thjesht urren copy-pasted, atë që në zhargonin e internetit quhet "përmbajtje dublikate".
 • A është bërë mirë faqja juaj? A është menduar mirë struktura e pemës, domethënë arkitektura, për të siguruar që faqja juaj të jetë lehtësisht e kërkueshme nga përdoruesit e internetit dhe motorët e kërkimit?
 • A janë URL-të tuaja të optimizuara? A janë mbioptimizuar? Kujdes nga këto detaje që mund të pengojnë garën tuaj në pozicionin e parë të rezultateve të Google!
 • A keni një rrjet të mirë të brendshëm? Me fjalë të tjera, a ka lidhje midis faqeve të ndryshme të faqes suaj, një koherencë logjike midis përmbajtjeve?
 • Etj

Shumë numra? Shumë zhargon? Ne flasim gjuhën tuaj! Na besoni auditimin tuaj të SEO, ne e duam atë!

Auditimi i faqeve tuaja

Këtu ne jemi të interesuar për faqet e faqes suaj: çfarë u tregojnë vizitorëve dhe çfarë motorët e kërkimit nxjerrin prej tyre. Geeks flasin për optimizimin "në faqe" 😉

Së pari, keni nevojë për përmbajtje unike. Edhe nëse besoni se përmbajtja juaj ju përket vetëm juve, sepse ju e keni krijuar atë, asgjë dhe askush nuk mund të garantojë që ajo është unike. Merrni kohë për të përdorur një mjet si Copyscape për të parë që përmbajtja juaj nuk është vjedhur nga një zhvillues keqdashës...

Pasi të jeni të qetësuar, këshillohet t'i shikoni faqet tuaja me pak më shumë thellësi:

 • A është fjala kyçe kryesore në etiketën Titulli?
 • A është fjala kyçe në përshkrimin Meta?
 • A shfaqet fjala kyçe në paragrafin e parë të tekstit tuaj?
 • A është optimizuar URL e faqes suaj?
 • A përmbajnë imazhet fjalën kyçe kryesore?
 • A përmban fjalia e fundit fjalën kyçe kryesore?

Auditimi në faqe: ekipi i Tremplin Numérique e bën atë biznesin e tij. Na besoni faqen tuaj dhe ne do t'ju tregojmë për të!

Auditimi i përmbajtjes suaj

Këtu është një seksion në të cilin ne nuk do të përdorim zhargonin teknik… Do të flasim për përmbajtjen e faqeve tuaja. A është relevante? Informative? E këndshme për t'u lexuar? Të angazhuar? A është verifikuar informacioni që jep? A ka ndonjë gabim drejtshkrimor dhe/ose gramatikor?

Në faqet tuaja, a ka shumë përmbajtje reklamuese? A mendoni vërtet se përdoruesit e internetit pëlqejnë reklamat? As Panda (mos harroni… algoritmi i Google, i përmendur më parë…). CQFD.

Ne mendojmë (pak gjithsesi) për përdoruesit

Përvoja e përdoruesit: pa të, nuk ka faqe interneti! Për të vlerësuar se çfarë mendojnë njerëzit për faqen tuaj, Google Analytics është një burim i shkëlqyer. Në veçanti, ju jep normat e kthimit (d.m.th. faqet në të cilat përdoruesit e internetit arrijnë për t'u larguar menjëherë ...), kohën mesatare të kaluar në faqen tuaj, faqet e daljes, numrin e vizitorëve të përsëritur, kërkimet duke përfshirë fjalët tuaja kyçe dhe sinjalet sociale .

Lidhjet hyrëse

Të famshmit Backlinks, A keni dëgjuar për të? Sa më mirë të jenë, aq më shumë ka të ngjarë që faqja juaj të ketë një SEO të mirë. E kundërta është gjithashtu e vërtetë… Pra, nëse ju ofrohen backlinks, së pari sigurohuni që të dini se nga vijnë ato.

Ekipi i Tremplin Numérique ju udhëzon dhe ju shoqëron në zgjedhjen e lidhjeve tuaja të pasme. Ne analizojmë:

 • Rëndësia e tyre
 • Niveli i tyre i autoritetit (DA e famshme për të cilën folëm më lart)
 • Diversiteti i tyre
 • Diversifikimi i teksteve të ankorimit
 • Vëllimi i domeneve referuese
 • Shpejtësia e përhapjes së lidhjeve të pasme

Për SEO Lokale: Analiza e Citimit

"Unë mendoj, prandaj jam" është një citat. Ne jemi dakord. Por kjo nuk ka të bëjë me analizën e citimeve si pjesë e optimizimit lokal të SEO. Kjo është për të kontrolluar konsistencën e NAP – W dhe për të analizuar drejtoritë e ndryshme në të cilat mund të shfaqet faqja juaj.

E gjithë kjo është në rregull, ju na thoni ... por ku të filloni të krijoni auditimin tuaj të SEO? Dhe nëse kontaktoni ekipin e Tremplin Numérique tani ?

★ ★ ★ ★ ★