Apple: Cili është roli i vërtetë i "Modalitetit me fuqi të ulët" në iOS?
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Apple: Cili është roli i vërtetë i "Modalitetit me fuqi të ulët" në iOS?

Apple: Cili është roli i vërtetë i "Modalitetit me fuqi të ulët" në iOS?

Me jetëgjatësinë më të vogël të baterisë së iPhone-ve të Apple, shumë përdorues pyesin veten nëse aktivizimi i modalitetit të kursimit të energjisë është vërtet i dobishëm. Aktiv Në rrjetet sociale, mendimet e përdoruesve të smartfonit Apple janë të ndarë. Për shembull, në Twitter, shumica e tweet-eve thonë se jetëgjatësia e baterisë së smartfonit të tyre rritet ndjeshëm duke aktivizuar modalitetin e kursimit të energjisë. Tifozët e iPhone madje kanë shpikur truket për të nisur aplikacionet ndërsa janë në modalitetin e kursimit të energjisë, duke dëshmuar se modaliteti mund të optimizojë jetëgjatësinë e baterisë së smartfonit të tyre. Pra, po në lidhje me modalitetin me energji të ulët që është i pranishëm në iOS të telefonave inteligjentë Apple?

Roli i modalitetit të kursimit të energjisë për një iPhone

Për të vendosur mbi efektivitetin e tij, është e nevojshme të njihni mënyrën e funksionimit të "Modalitetit me fuqi të ulët". Për ta bërë këtë, do të duhet të bazohet në informacionin e dhënë nga vetë Apple. Për ata që nuk janë ende të njohur me modalitetin e kursimit të energjisë, dijeni se duhet ta aktivizoni manualisht në cilësimet e baterisë së iPhone ose nëpërmjet qendrës së kontrollit.

A e dinit ? Ky modalitet aktivizohet automatikisht kur përqindja e baterisë së iPhone tuaj është nën 20. Gjatë karikimit, iPhone juaj do t'ju pyesë nëse duhet të çaktivizojë modalitetin me energji të ulët pasi të arrihet 80%.

Ja çfarë ndodh, pasi të kryhet aktivizimi i modalitetit të kursimit të energjisë, gjithmonë sipas informacionit të dhënë nga faqja zyrtare e Apple:

  • Fuqia e procesorit të iPhone do të reduktohet në 50%. Një veprim që mund të rrëzojë aplikacionet më të kërkuara ose iPhone juaj do të pësojë ngadalësime të mëdha;
  • Ekrani i pajisjes tuaj celulare do të zvogëlojë automatikisht ndriçimin e tij, gjë që mund të jetë mjaft e bezdisshme nëse jeni në një vend ku drita është e gjithëpranishme;
  • Modaliteti i gjumit i iPhone gjithashtu do të aktivizohet automatikisht nëse nuk është aktiv për 30 sekonda;
  • Për të zvogëluar konsumin e pajisjes suaj, efektet vizuale si dhe animacionet do të çaktivizohen;
  • Të gjitha aplikacionet dhe detyrat që funksionojnë në sfond do të ndalen kur të aktivizohet kjo mënyrë;
  • Rrjetet e iPhone tuaj do të zvogëlohen derisa të riaktivizohet modaliteti normal i konsumit. Për shembull, 5G kalon automatikisht në 4G.

Për telefonat inteligjentë të gjeneratës së fundit iPhone si iPhone 13 Pro ose iPhone 14 Pro, aktivizimi i modalitetit të kursimit të energjisë do të ketë efektin e mëposhtëm:

  • Për të ulur përgjysmë shpejtësinë e rifreskimit origjinal (120 Hz), ky është rasti për të gjitha modelet që përdorin versionin më të fundit të iOS të Apple. Përdoruesit do të kenë më pas përshtypjen se telefoni i tyre nuk është më shumë i rrjedhshëm ;
  • Për modelet iPhone 14 (Pro, Pro Max, Plus), ekrani i ndezur vazhdimisht do të çaktivizohet derisa telefoni inteligjent të përdoret përsëri.

cilësimet e fuqisë së ulët

Ndikimi i modalitetit të kursimit të energjisë në iPhone tuaj

Bazuar në funksionimin e modalitetit me energji të ulët, mund të thuhet se jetëgjatësia e baterisë së pajisjes suaj ndikohet nga ky modalitet pasi një numër i madh funksionesh dhe aplikacionesh çaktivizohen në të njëjtën kohë. Së fundi, do të varet nga mënyra se si e përdorni iPhone tuaj. Në të vërtetë, nëse aktivizoni modalitetin me energji të ulët ndërsa jeni duke transmetuar video, bateria do të shkarkohet shpejt.

Megjithatë, ndryshimi mund të shihet vetëm kur përdorni një aplikacion ose lojë mjaft të pangopur.Aktivizimi ose çaktivizimi i këtij modaliteti është i padobishëm nëse përdorni aplikacione konsumi i të cilave është mjaft i lartë. Modaliteti me energji të ulët do të shërbejë vetëm si dekorim për pajisjen tuaj celulare.

Apple e bën të ditur nga faqja e saj e internetit se përdorimi i vazhdueshëm i modalitetit me energji të ulët nuk rekomandohet në një iPhone. Arsyeja është e thjeshtë, pajisja celulare nuk do të jetë në gjendje të përdorë performancën e saj maksimale, gjë që do të ndikojë në përvojën e përdoruesit. Në të vërtetë, efektet vizuale dhe animacionet që kanë rolin për t'i dhënë një pamje më fluide iPhone-it tuaj do të çaktivizohen.

Në këtë rast, kini parasysh se aktivizimi i kësaj veçorie të kursimit të energjisë nuk do të dyfishojë jetëgjatësinë e baterisë së iPhone tuaj. Gabim i madh. Megjithatë, të Modaliteti me energji të ulët mbetet shumë praktik në rast se pajisja juaj shfaq më pak se 20%, veçanërisht gjatë udhëtimeve dhe/ose udhëtimeve tuajas. Ju do të jeni në gjendje të bëni disa foto dhe të përdorni aplikacione më pak të pangopura. Vini re, megjithatë, se mund të përjetoni ngadalësime mjaft të rëndësishme gjatë përdorimit të telefonit tuaj.

Telefonat inteligjentë të Apple në përgjithësi përdorin aplikacione mjaft intensive me burime, të cilat do ta shkarkojnë baterinë brenda një kohe të shkurtër. Kini parasysh se duke aktivizuar këtë veçori të iOS, aktivizimin e modalitetit me energji të ulët, ju kurseni baterinë tuaj vetëm nëse shfaq energji të ulët (nën 30 ose 20%). Së fundi, ky modalitet është i padobishëm kur transmetoni video ose luani video lojëra, veçanërisht nëse përdorni vazhdimisht rrjetin celular të iPhone.

★ ★ ★ ★ ★