A është e keqe të kesh kompjuterin tënd desktop në dysheme?
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » A është keq të kesh desktopin në dysheme?

A është keq të kesh desktopin në dysheme?

Pavarësisht nga emri i tij, një PC desktop nuk duhet të jetë në një tavolinë. Ky PC masiv i kullës do të ishte mirë në dysheme, sigurisht. Por mendoni për ventilimin dhe pluhurin në mënyrë që kompjuteri juaj i lojërave të mos nxehet.

Tapeti mund të bllokojë rrjedhën e ajrit

Rastet moderne të PC zakonisht nuk janë plotësisht të sheshta në fund. Ata kanë këmbë në mënyrë që baza e tyre të jetë pak mbi tokë. Ka rrjedhje ajri nën kuti. Të gjitha kutitë e PC-ve kanë ventilatorë që nxisin ajrin e nxehtë dhe hapje që lejojnë hyrjen e ajrit të ftohtë; disa raste madje kanë tifozë shtesë të marrjes që e bëjnë edhe më të lehtë tërheqjen në ajër të ftohtë.

Kështu duhet të funksionojë, gjithsesi. Nëse e vendosni çantën tuaj në qilim të trashë dhe prej pelushi, tapeti mund të bllokojë një pjesë të këtij fluksi ajri. Është shumë keq nëse supozohet se ajri hyn ose del nga kompjuteri nga fundi i kasës. Është keq edhe nëse ajri nuk rrjedh brenda ose jashtë kasës këtu, megjithatë – nëse kompjuteri juaj zhytet pak në tapet, nxehtësia mund të krijohet poshtë për shkak të mungesës së fluksit të ajrit.

Sigurisht, nëse keni një qilim të shkurtër në dyshemenë tuaj, PC mund të jetë në gjendje të ulet në atë qilim me shumë fluks ajri poshtë. Dhe, nëse nuk keni fare dyshekë, nuk është problem. Kompjuteri juaj do të ndihet si në shtëpi i ulur në një dysheme të sheshtë si në një tavolinë të sheshtë.

Para se ta vendosni kompjuterin tuaj në dysheme, sigurohuni që të mendoni për rrjedhën e ajrit. Shmangni vendosjen e kullës së kompjuterit tuaj në një qilim të trashë. Nëse tapeti është problem, mendoni ta vendosni në një platformë ose të qëndroni në tapet. Ju mund të blini stenda rrotulluese pikërisht për këtë qëllim, të cilat gjithashtu e bëjnë më të lehtë lëvizjen e tavolinës. Dreq, edhe vendosja e një cope druri në dyshemenë tuaj dhe vendosja e kompjuterit në platformën prej druri do ta zgjidhë këtë problem, megjithëse mund të mos jetë i bukur.

Kompjuteri juaj do të thithë më shumë pluhur nga dyshemeja

ventilator me pluhur pc

Kati juaj pothuajse me siguri përmban më shumë pluhur, flokë dhe mbeturina të tjera sesa një tavolinë apo tavolinë. Kjo është e rëndësishme: tifozët e kompjuterit tuaj tërheqin dhe nxjerrin ajrin. Këta tifozë mund të thithin pluhur, papastërti dhe mbeturina të tjera në PC.

Kjo ndodh pavarësisht se ku e vendosni kompjuterin tuaj. Edhe nëse e keni kompjuterin tuaj në një tavolinë, do të dëshironi ta pastroni atë herë pas here me ajër të kompresuar. Por kompjuteri juaj ka të ngjarë të thithë më shumë pluhur dhe mbeturina kur të jetë në dysheme. Pluhuri ndërhyn në ftohjen e kompjuterit tuaj dhe do të nxehet më shumë nëse duhet të pastrohet.

Është gjithashtu më e lehtë për të pastruar pluhurin dhe pastrimin rreth një kompjuteri në një tavolinë. Nëse është në një qoshe, sa shpesh do ta lëvizni kutinë e PC-së, do të pastroni dhe pastroni kabllot me fshesë me korrent? Është e lehtë të shtyni pastrimin dhe të grumbulloni pluhur aty ku është kompjuteri juaj.

Nëse e mbani kompjuterin tuaj të kullës në dysheme, mos harroni ta pastroni pluhurin rregullisht, ndoshta më shpesh sesa nëse e mbani në tavolinë. Varet se sa pluhur është dyshemeja juaj, por mund të dëshironi ta kontrolloni çdo disa muaj. Gjithashtu, mos harroni të pastroni rreth dhe pas kutisë për të parandaluar grumbullimin e pluhurit.

Për më tepër, dyshemeja është e mirë

Çështjet e ajrosjes dhe pluhurit, të cilat të dyja çojnë në mbinxehje, janë arsyeja kryesore që njerëzit në përgjithësi këshillojnë kundër vendosjes së një kompjuteri desktop në dysheme. Por, nëse i keni zotëruar këto dy gjëra dhe keni menduar pak për to, a ka vërtet ndonjë problem me lënien e kompjuterit tuaj në punë? Jo aspak. Eshte mire.

Toka madje mund të jetë e preferueshme në disa situata. Shanset janë që të keni më shumë hapësirë ​​në dysheme sesa në tavolinën tuaj, dhe vendosja e kullës tuaj në dysheme do të lirojë hapësirë. Disa njerëz me kulla të rënda PC mund të shqetësohen se do të bien nga një tavolinë dhe do të përplasen me fëmijë ose kafshë shtëpiake.

Sigurisht, situata juaj mund të jetë e ndryshme. Nëse ka rrezik përmbytjeje, për shembull, kompjuteri juaj është më i sigurt nëse është jashtë tokës.

Të gjitha këto konsiderata janë më të rëndësishme me një kompjuter lojrash ose një stacion pune që gjeneron shumë nxehtësi. Nëse keni një kompjuter desktop me fuqi të ulët që nuk gjeneron shumë nxehtësi, ajrimi nuk është aq problematik. Kompjuterët desktop modern dhe të lehtë janë shpesh kuti të vogla që mund të futen lehtësisht në cep të tavolinës suaj, gjithsesi.

★ ★ ★ ★ ★