Historitë e Uebit të Google
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Google Web Stories: Veçoritë, SEO dhe Përfitimet

Google Web Stories: Veçoritë, SEO dhe Përfitimet

Google vazhdon të rikrijojë veten për të ofruar shërbime të reja dhe të optimizuara për përdoruesit e saj. Ai përshtatet veçanërisht me tendencat e reja, veçanërisht të promovuara nga rrjetet sociale për të ofruar a përvoja e përdoruesit pa të barabartë.

Ky aspekt ilustrohet më veçanërisht nga nisja, më 23 shtator 2020, e Google Web Stories (GWS). Siç sugjeron emri, ky është praktikisht formati i Histori që i takojmë në rrjetet sociale si Facebook, Snapchat apo Instagram, por të krijuara posaçërisht për web me funksionalitete përkatëse dhe të përshtatura.

Cilat janë veçoritë e Web Stories?

Është një e re Prizë inovative burim të hapur në dispozicion falas për webmasterët dhe zhvilluesit e uebit. Është një lloj vizuale ose video e animuar e zhvilluar nga Google për të treguar një histori në një mënyrë të shpejtë dhe koncize. Objektivi kryesor është të ofrojë përmbajtje të ndryshme që mund të konsumohen në çast. Ndërsa Tregimet e Mediave Sociale kanë një jetëgjatësi 24 orëshe, Google Web Stories ka një jetëgjatësi të pakufizuar!

Ky zgjerim është zhvilluar kryesisht në bazë të teknologjisë AMP (Faqet e Shpejtuara Celulare). Në të vërtetë, duke pasur një faqe interneti të përgjegjshme nuk është më një alternativë e thjeshtë, pasi përdoruesit lidhen shumë më tepër me telefonat inteligjentë sesa me kompjuterët e tyre. Sipas Statista, "Njerëzit që hyjnë në internet përmes celularit të paktën një herë në muaj duhet të arrijnë gati 82% të popullsisë totale në Francë në 2022".

Me këtë në mendje, Historitë e Uebit shfaqen në dy mënyra: në shfletuesit e internetit ose në një artikull në blog. Kjo ju ofron shumë përparësi:

  • Mundësia për t'u ofruar përdoruesve të internetit përmbajtje unike, të pasur dhe inovative
  • Lehtësia e integrimit me HTML iFrame
  • Përmbajtje e re gati për t'u konsumuar drejtpërdrejt
  • Un SEO më ​​të mirë në motor kërkimi google
  • Nuk kërkohen aftësi programimi
  • Asnjë aplikacion specifik nuk nevojitet për instalim

Si mund t'ju ndihmojnë Google Web Stories të rrisni trafikun tuaj?

Për të përmirësuar renditjen e faqes suaj, duhet të respektoni kriteret e Kërkim në Google, veçanërisht dizajn të përgjegjshëm, përmbajtje e optimizuar,përvojën e faqes dhe përdorimi i Keyword relevant… MPA-të ju lejojnë të keni shikueshmëri më të mirë për faqen tuaj të internetit. Sidomos pasi përdorimi i veçorive të reja nga Google vetëm rrit trafikun e faqes suaj.

Tregimet në ueb demonstrojnë vullnetin e Gjiganti amerikan i internetit të dëshironi të përmirësoni përvojën e përdoruesit me këtë dimension të ri. Në të vërtetë, si përmbajtje e lehtë, interaktive dhe inovative që nuk kërkon një investim të madh, ato bëjnë të mundur rritjen e atraktivitetit dhe maksimizoni shkallën tuaj të konvertimit.

Si të integroni Google Web Story në mënyrë që të optimizoni SEO-në e faqes suaj të internetit?

Është një levë e performancës për faqen tuaj, e cila është ende pak e përdorur. Prandaj, ato duhet të zbatohen me inteligjencë dhe me moderim. Këtu janë këshillat tona:

  • Gjatësia e Web Stories: a duhet të jenë shumë të shkurtra apo shumë të gjata? Sa faqe? Cila është gjatësia ideale? Përgjigja është: gjithçka varet nga përmbajtja juaj dhe rëndësia e faqeve. Rekomandohet që ato të përmbajnë maksimumi 5 deri në 30 faqe.
  • Titulli: fokus në tituj të shquar dhe të shkurtër. Gjithashtu përpiquni të përdorni një gjuhë që pasqyron vlerat tuaja, identitetin tuaj dhe imazhin e markës suaj.
  • Përmbajtja tekstuale: duhet të jetë koncize dhe e qartë në mënyrë që objektivi juaj të kuptojë mesazhin që do të transmetohet përmes tregimeve.
  • Video: ato nuk duhet të kalojnë kurrë 60 sekonda në mënyrë që përdoruesi të mos largohet nga faqja juaj. Gjithashtu vini bast për imazhe cilësore.

Së fundi, përdorimi i Web Stories është bërë një levë thelbësore midis Core Web Vitals që do t'ju lejojë të përmirësoni renditjen tuaj në SERP-të e Google dhe të rrisni normat e konvertimit.

★ ★ ★ ★ ★