Si të fikni një kontrollues PS4
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Si të fikni një kontrollues PS4

Si të fikni një kontrollues PS4

Këtu është mënyra më e lehtë për të fikur kontrolluesin tuaj PS4.

Seritë e PlayStations të Sony janë ndër konzolat më të njohura të prodhuara ndonjëherë, duke qëndruar si rivalë të fortë kundër serive Xbox të Microsoft dhe Nintendo Switch.

Dhe kushdo që nuk ka përmirësuar ende në PS5 të gjeneratës tjetër, mund të përdorë ende PS4, së bashku me kontrolluesin PS4. Edhe pse jo aq intuitiv sa kontrollorët DualSense që vinin me konsolën më të fundit të Sony, kontrollorët PS4 janë të fortë dhe të besueshëm.

Megjithatë, një nga aspektet më të bezdisshme të një kontrolluesi të lojës mund të jetë sa shpejt e zbraz baterinë, gjë që mund të jetë e dëmshme në një betejë me bos. Për të ruajtur sa më shumë jetëgjatësinë e baterisë, ju rekomandojmë të fikni kontrollorët kur nuk janë në përdorim dhe t'i karikoni kur PS4 ju njofton se janë në fazën e fundit.

Vazhdoni të lexoni për të gjetur mënyrat më të shpejta për të fikur kontrollorët tuaj PS4.

Çfarë do t'ju duhet:

 • Një PS4
 • Një kontrollues PS4
 • Një televizor ose monitor

Versioni i shkurtër

 • Shtypni dhe mbani butonin PS në kontrollues për 10 sekonda
 • OSE Shtypni dhe mbani butonin PS derisa të shfaqet menyja e shpejtë
 • Prekni Tingujt/Pajisjet
 • Klikoni Fik pajisjen
 • Zgjidhni kontrolluesin që dëshironi të çaktivizoni
 1. Eci
  1

  Shtypni dhe mbani butonin PS në kontrollues për 10 sekonda

  Butoni PS ndodhet në mes të komanduesit, midis dy shkopinjve analogë. Mbajeni shtypur këtë buton për rreth 10 sekonda për ta fikur plotësisht. Ne ju rekomandojmë ta ruani kontrolluesin PS4 pasi të mos jetë më në përdorim, sepse klikimi sërish i butonit PS ndërsa është i fikur do ta ndizni përsëri kontrolluesin. Butoni PS në kontrolluesin PS4

 2. Eci
  2

  Nëse dëshironi një metodë tjetër për të fikur kontrolluesin tuaj PS4, thjesht mbani të njëjtin buton PS për disa sekonda derisa të shfaqet menyja e shpejtë. Butoni PS në kontrolluesin PS4

 3. Eci
  3

  Prekni Tingujt/Pajisjet

  Klikoni në butonin që thotë Tinguj/Pajisje.Butoni i menusë së shpejtë nga butoni PS

 4. Eci
  4

  Klikoni Fik pajisjen

  Lëvizni poshtë në fund të menysë dhe klikoni në butonin që thotë Fik pajisjen. Ne ju rekomandojmë që sapo të fikni kontrolluesin ta ruani dhe ta karikoni në mënyrë që të mos ndizet automatikisht. Lëvizni poshtë dhe klikoni çaktivizo

 5. Eci
  5

  Zgjidhni kontrolluesin që dëshironi të çaktivizoni

  Klikoni në kontrolluesin që dëshironi të çaktivizoni, ai do të tregojë vetëm një opsion nëse keni të lidhur vetëm një kontrollues. Ne rekomandojmë që sapo të fikni kontrolluesin, ta vendosni dhe ta karikoni në mënyrë që të mos ndizet automatikisht. Çaktivizo Dualshock 4

ndihmë

A mund të përdor një kontrollues PS4 në PS5?

Një kontrollues PS4 mund të përdoret me PS5, megjithëse mund të përdoret vetëm në lojërat PS4 në PS5. Nëse përpiqeni të përdorni një kontrollues PS4 në një ekskluzivitet të PS5, si Ratchet dhe Clank: Rift Apart, nuk do të funksionojë.

★ ★ ★ ★ ★