Cili është roli i mediave sociale në SEO?
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Cili është roli i mediave sociale në SEO?

Cili është roli i mediave sociale në SEO?

Një studim i publikuar nga Quicksprout dhe i paraqitur në formën e një infografike, nxjerr në pah se si gjërat kanë ndryshuar në peizazhin e uebit, sipas ndryshimeve në algoritmin e Google dhe rritjes së përmbajtjes.

Burimi: Quicksprout
Burimi: Quicksprout

Ndër elementët e paraqitur në këtë studim:

Fjalë kyçe:

  • Në SEO "të vjetër", ato ishin të kufizuara në fjalë të vetme
  • Në SEO-në “e re”, ato bazohen në kërkimet, synimet dhe nevojat e përdoruesve të internetit, si dhe në bishtin e gjatë.

Kur shikoni studimin e Quicksprout, është interesante të vëzhgoni vëmendjen që kompanitë dhe agjencitë e internetit i kushtojnë mediave sociale kur marrin parasysh strategjinë e tyre të SEO. Më shumë se 3 nga 4 kompani dhe 8 nga 10 agjenci ueb integrojnë mediat sociale në strategjinë e tyre të marketingut. Referencat SEO, në një mënyrë ose në një tjetër. Një gjendje interesante, e cila nuk duket se shkon në të njëjtin drejtim siç tha Matt Cutts (ish-punonjës i Google) në një video, duke treguar se sinjalet sociale – tregues të tillë si numri i ndjekësve në Facebook ose Twitter për shembull – bëjnë nuk ndikojnë në renditje.

Vërejtjet e Matt Cutts nuk kanë munguar të gjenerojnë shumë pikëpyetje në botën e internetit, në të cilat ishte e sigurt se treguesit që lidhen me mediat sociale ishin pjesë përbërëse e algoritmit të Google, të paktën për sa i përket besimit dhe cilësisë...

Pra, cila është marrëdhënia midis mediave sociale dhe SEO? Si i integrojnë profesionistët e uebit – dhe SEO në veçanti – mediat sociale në strategjinë e tyre? Përpara se të hidhemi në konsiderata konkrete, le të kthehemi për një moment në historinë e marrëdhënies midis SEO dhe mediave sociale.

SEO dhe media sociale: një histori e shkurtër

Që nga fjalët e Matt Cutts, ish-referent SEO në Google, janë kryer shumë studime, të cilat çojnë në përfundimin e mëposhtëm: motorët e kërkimit marrin parasysh treguesit socialë në matjen e tyre dhe për SEO. Aq sa ekspertët e SEO-së këshillojnë profesionistët e uebit që t'i kushtojnë vëmendje të veçantë mediave sociale. Vetë themeluesi i Quicksprout, eksperti i SEO Neil Patel, shkon aq larg sa thotë, "Social është SEO-ja e re". Pse mendon kështu? Cilat janë elementet që çojnë në këtë përfundim? Ideja e Patel sillet rreth 4 elementeve, ekzistenca e të cilave justifikon ndikimin e mediave sociale në SEO.

4 gjërat që duhen marrë parasysh kur mendoni për ndikimin e mediave sociale në SEO

Lidhjet në mediat sociale mund të ndikojnë në renditjen

A i merr Google parasysh lidhjet e publikuara në Facebook dhe llogari të tjera në Twitter? A i konsideron ai si backlinks serioze? Kur një blog bëhet viral dhe përhapet si zjarr në mediat sociale, a ndikojnë lidhjet e reja në renditjen e faqes në fjalë? Shumica e profesionistëve të internetit besojnë se lidhjet hyrëse në një faqe interneti nga mediat sociale kanë një ndikim të madh në SEO. Ato ndihmojnë në krijimin e besueshmërisë me motorët e kërkimit.

Përfundimi është si më poshtë: niveli i autoritetit të një llogarie në mediat sociale nuk ndikon në renditjen, por lidhjet e publikuara në të njëjtën media sociale mund të konsiderohen si lidhje të besueshme hyrëse, duke ndikuar kështu në renditjen e një faqeje Web.

Faqet e mediave sociale konsiderohen në rezultatet e motorëve të kërkimit

Profilet e publikuara në mediat sociale janë pjesë përbërëse e rezultateve të listuara nga Google dhe motorë të tjerë kërkimi. Është gjithashtu e vërtetë që mediat sociale, në fusha të caktuara të aktivitetit, mund të konsiderohen më “personale” se faqet e internetit, me një dimension më të madh njerëzor. Prandaj, për Google, si për motorët e tjerë të kërkimit, ekzistenca e një llogarie në Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Youtube ose LinkedIn është e rëndësishme. Ekzistenca e një kompanie në mediat sociale i jep asaj një dimension tjetër, me gjasë që të angazhojë më shumë klientët dhe perspektivat. Prandaj është e rëndësishme të siguroheni që përmbajtja e publikuar në mediat sociale të jetë tërheqëse dhe… e përditësuar!

Mediat sociale janë gjithashtu motorë kërkimi!

Kërkimet sot nuk bëhen më vetëm në Google dhe Bing. Njerëzit kërkojnë gjëra që i interesojnë në rrjetet sociale. Kështu, është përmes rrjeteve të fuqishme si Facebook, Instagram ose Twitter (për të përmendur disa) që klientët mund të zbulojnë një produkt të ri, një shërbim të ri, një ofertë interesante... Epo, padyshim, sa më e mirë të jetë përmbajtja, aq më tërheqëse është. në sytë e përdoruesve të internetit!

Ashtu si një faqe interneti, ka të gjitha arsyet në botë për t'u kujdesur për profilin tuaj në mediat sociale. Eliminoni dublikatat, kujdesuni për përmbajtjen, imazhet… çdo gjë ka rëndësi!

Kurre mos thuaj kurre !

Nëse Google thotë se nuk përdor matjet sociale për të renditur një faqe, kjo nuk do të thotë se gjërat do të jenë gjithmonë kështu! Rritja e mediave sociale po zgjon interesin e përdoruesve të internetit, por edhe (dhe mbi të gjitha) të profesionistëve të internetit. Ato janë pjesë e pandashme e jetës sonë dhe pesha e tyre po rritet dita ditës. Lidhjet në rrjetet sociale, prezantimi i përmbajtjes dhe KPI janë të gjithë faktorë që duhen marrë parasysh tani, për t'u përgatitur më mirë për të ardhmen.

Pra, a ndihmojnë mediat sociale SEO?

Në rregull… që nga viti 2014, Google ka mohuar kategorikisht se media sociale ka një lidhje të drejtpërdrejtë me renditjen e SEO. Por në agimin e dekadës së ardhshme, gjërat duket se po përshpejtohen dhe profilet e regjistruara në rrjetet sociale po bëhen gjithnjë e më të rëndësishme brenda rezultateve të motorëve të kërkimit. Mjafton, për këtë, të vëzhgojmë statistikat e numrit të faqeve në Facebook dhe Twitter të paraqitura në rezultatet e motorëve të kërkimit për të kuptuar shpejtësinë e evolucionit të gjërave...

Mjeti i menaxhimit të mediave sociale, Hootsuite, publikoi një studim të quajtur “Elephant Project” për të përcaktuar nëse media sociale mund të përmirësojë apo jo renditjen e një faqeje. Bazuar në një metodologji solide dhe me kalimin e kohës, studimi tregon qartë se ka një korrelacion midis angazhimit social dhe evolucionit të një faqeje për sa i përket SEO. Hootsuite shumë serioze thotë se social është shumë i dobishëm për SEO, por kjo nuk do të thotë që ju duhet të luftoni pa mëshirë, duke kërkuar postime të pafundme dhe spam të tjera në llogaritë sociale të të tjerëve. . Rreziku i frustrimit të ndjekësve është shumë i madh dhe pasojat mund të jenë dramatike.

Për Hootsuite, receta e suksesit është cilësia, jo sasia. Postoni rregullisht duke publikuar gjëra interesante dhe sillni vlerë të shtuar për audiencën. Kjo është receta e suksesit. Mos harroni se, në disa raste, mjafton një backlink i thjeshtë për të rritur ndjeshëm renditjen e një faqeje… Bëni personin e duhur të reagojë, nëpërmjet rrjeteve sociale dhe… përpara!

Meqë ra fjala, na ndiqni në rrjetet sociale? Tremplin Numérique ju informon për Twitter et LinkedIn. Na ndiq !

★ ★ ★ ★ ★