Për një performancë të mirë të referenca natyrore, është thelbësore të zgjidhni fjalët kyçe të duhura. Zgjedhja e fjalëve kyçe të duhura është garancia e gjenerimit të trafikut të konsiderueshëm, por mbi të gjitha shumë i synuar.

Fjalë kyçe: shtylla kurrizore e referencës natyrore

Zgjedhja e fjalëve kyçe është shtylla kurrizore e SEO, sepse e gjithë puna e SEO do të vijë prej saj. Një gabim në shprehjet për pozicionin dhe referencën e faqes suaj mungon.

Gabimi më i zakonshëm është të mendoni me vizionin tuaj të një eksperti në sektor dhe të mendoni se e dini se çfarë kërkojnë përdoruesit e internetit.

Le të marrim shembullin e aktivitetit të referencës natyrore.

Si ekspert, mund të mendoj se duhet të punoj për të Pozicionimi i SEO prioritet në fjalën kyçe “referencë natyrore”.

Por nëse në realitet 80% e përdoruesve të internetit të interesuar për referencë natyrore hyjnë në Google: "Referencimi i Google", atëherë humbas shumë mundësi trafiku.

Prandaj është thelbësore të kryhet një analizë e detajuar e fjalëve kyçe që përdoruesit e internetit shkruajnë në motorët e kërkimit kur ata kanë gjasa të kërkojnë atë që ju ofroni. Kështu, puna e referencës natyrore do të ketë më shumë mundësi për të pasur një dobi.

Fjalë kyçe të sakta për referencë më efektive natyrore

Kështu, studimi i fjalëve kyçe dhe shprehjeve bën të mundur shmangien e zgjedhjes së shprehjeve pa ose me një potencial të ulët për trafik. Por gjithashtu ndihmon për të shmangur zgjedhjen e vetëm fjalë kyçe shumë konkurruese, duke harruar të tjerat.

Për shembull, zgjidhni vetëm fjalën kyçe "referencë natyrore" dhe mos mendoni për përdorimin e "referencimit natyror për SME-të" ose "si të jeni në faqen e parë të Google".

Studimi i fjalëve kyçe gjithashtu lejon konsulent SEO për të gjetur fjalë kyçe me potencial të lartë dhe me pak konkurrencë (strategji e ngrohtë).

Për shembull, fjala kyçe "Referenca natyrore për SME-të në Val d'Oise" ose "Kampite Côte d'Azur interland".

Prandaj, një studim i thelluar i fjalëve kyçe do të ketë një avantazh të dyfishtë: pozicionim shumë më të lehtë sesa në shprehje konkurruese dhe trafik shumë të kualifikuar.

Shkoni më tej: konsultohuni me tonën metodologjia e referencës natyrore.