Ka shumë oferta të konsulentëve referenca natyrore me çmime dhe metoda shumë të ndryshme. Pra, si ta dalloni një konsulent të mirë SEO nga një i keq?

Konsulenti SEO: ndaloni SEO-në automatike!

Shmangni ofertën e a konsulent SEO duke ju ofruar referencë automatike. Sot, algoritmet e motorëve të kërkimit janë inteligjente dhe zbulojnë lehtësisht praktika që synojnë t'i mashtrojnë ata duke përdorur teknika mashtruese. Në këtë rast jo vetëm që nuk do të jeni më të dukshëm, por mbi të gjitha rrezikoni të penalizoheni dhe të mos shfaqeni më në rezultatet e kërkimit. Ky quhet efekti SandBox i Google: një masë që synon të merret me përpjekjet abuzive të SEO (spamdexing) dhe përpjekjet e tjera për të manipuluar indeksin e Google nga konsulentët e paskrupullt të SEO.

Pra, duke menduar të kurseni para, duke u abonuar në një ofertë referimi automatike, rezultati mund të jetë katastrofik: askush nuk do ta gjejë faqen tuaj.

Një konsulent i mirë SEO duhet të krijojë përmbajtje

Sot, një konsulent i mirë SEO duhet të shkruajë përmbajtje cilësore, diçka e pamundur për ta bërë automatikisht.

Përvoja e përdoruesit është tani një kriter thelbësor në algoritmin e motorit. Kështu, një konsulent i mirë SEO do të prodhojë përmbajtje cilësore, në sasi dhe do të vendoset rregullisht në internet për të ushqyer motorët e kërkimit dhe për të kënaqur përdoruesit e internetit. Në sytë e motorëve të kërkimit, përmbajtja cilësore është përmbajtje unike dhe informuese.

E njëjta gjë vlen edhe për shkëmbimet e lidhjeve (Netlinking). Më parë mjaftonte një lidhje e thjeshtë e postuar në çdo faqe interneti. Sot konsulenti SEO duhet ta integrojë këtë lidhje në informacion cilësor, në një faqe që lidhet me aktivitetin tuaj dhe me një lidhje të zgjedhur mirë.

Një ofertë serioze nga një konsulent SEO duhet të paktën të përfshijë: një studim të tregut dhe fushës së aktivitetit tuaj, optimizimin e faqes tuaj ekzistuese (kodi dhe tekstet), shkrimi i përmbajtjes për faqen tuaj dhe shkëmbimet e lidhjeve të kontekstualizuara (të integruara në tekst dhe të postuara në faqet përkatëse për biznesin tuaj).

Prandaj do të kuptoni se një konsulent i mirë SEO nuk mund të kalojë përmes mjeteve dhe praktikës automatike të SEO Normat e SEO përqeshëse. Në të vërtetë, është e nevojshme që konsulenti SEO të mendojë për strategjinë që duhet të përdorë, të kalojë kohë duke prodhuar përmbajtje, të kërkojë partnerë cilësorë….

Zgjidhni një ofertë të përshtatur…

Nëse keni një sajt vetëm për "të qenë i pranishëm" në internet me pak faqe, formulat standarde të referencës natyrore mund të jenë të përshtatshme.

Por nëse dukshmëria e faqes është thelbësore për zhvillimin e aktivitetit tuaj, nëse keni një faqe me shumë faqe, nëse jeni në një sektor konkurrues… favorizoni një ofertë të personalizuar të përshtatur për faqen tuaj dhe sektorin tuaj të aktivitetit.

Në të vërtetë, edhe nëse ofertat standarde mund të jenë shumë cilësore, një ofertë e personalizuar do të ketë një efekt shumë më të mirë. Nëse vetëm sepse në varësi të sitit, sektorit të aktivitetit, konkurrencës... konsulenti SEO do të studiojë mjetet më të mira për të zbatuar për të optimizuar pozicionimi e faqes tuaj në rezultatet e kërkimit.

…për vizitorë masivë, por mbi të gjitha cilësi

Një konsulent i mirë SEO do t'ju lejojë të rrisni audiencën tuaj, por gjithashtu do të sigurojë që ky audiencë të jetë gjithnjë e më i kualifikuar.

Çfarë kuptimi ka të kesh shumë vizitorë që largohen nga faqja jote sapo mbërrijnë ose që nuk blejnë asgjë?

Prandaj, një konsulent i mirë SEO do të sigurohet që të rrisë trafikun tuaj, por edhe që vizitorët të ndërveprojnë ashtu siç dëshironi me faqen tuaj, "që ka transformim": regjistrimi për një newsletter, kërkesa për dokumentacion, blerja e produktit, leximi i artikujve… Dhe kjo kërkon një studim të thelluar të aktivitetit dhe qendrave të interesit të përdoruesve të internetit për të gjetur një ekuilibër mes të dyjave. Gjithashtu, konsulenti SEO do të studiojë rregullisht rezultatet e marra për të optimizuar transformimet përsëri dhe përsëri…

Kujdes nga konsulentët e paskrupullt të SEO!

Disa konsulentë të SEO ndonjëherë ofrojnë referencë të natyrshme blerjen e fjalëve kyçe përmes mjeteve të tilla si Google Adwords. Këta konsulentë referues përfitojnë kështu nga besueshmëria e klientëve të caktuar, sepse në kuadër të këtij lloj programi mund të jepen garanci për pozicionimin. Vetëm referenca natyrore dhe blerja e fjalëve kyçe janë dy gjëra të ndryshme që nuk kanë të njëjtat objektiva ose të njëjtin ndikim për pozicionimin e faqes tuaj në motorët e kërkimit.

Jeni duke kërkuar për një konsulent referimi natyral / SEO? Na kontaktoni përmes tonë formularin e kontaktit.