Referenca natyrore (SEO)

Dëshironi të pozicionoheni në mënyrë të qëndrueshme në motorët e kërkimit?

Tremplin Numérique, juaji agjenci dixhitale i specializuar në referencat natyrore, mbështet të gjithë profesionistët në strategjinë e tyre të dukshmërisë në internet. Misioni ynë është t'ju sjellim një zgjidhje globale dhe të qëndrueshme plotësisht në përputhje me nevojat tuaja.

Google dhe motorët e tjerë të kërkimit shqyrtojnë me kujdes përmbajtjen tuaj. Të shkruara saktë me fjalët kyçe të duhura, të strukturuara mirë, faqet tuaja "ngjiten" më lart në rezultatet e kërkimit.

Tremplin Numérique ju ofron të përmirësoni tekstet tuaja ekzistuese dhe / ose të krijoni faqe të reja të optimizuara.

Tremplin Numérique ju mbështet në hartimin dhe shkrim i uebit optimizuar për pozicionim më të mirë të Google. Kjo quhet SEO (Optimizimi i Motorit të Kërkimit).

SEO është jetike: 80% e përdoruesve të internetit ndalen në faqen e parë të rezultateve të Google.

Burimi: Search Engine Land

Pse na zgjodhet ne ?

Para fillimit të ndonjë shërbimi, anëtarët e caktuar për projektin tuaj njihen me aktivitetin tuaj dhe nevojat tuaja. Çdo rast është i ndryshëm dhe kërkon një studim të saktë për të hartuar strategjinë optimale të SEO.

Pavarësisht nëse bëhet fjalë për optimizimin teknik, redaktuesin ose shkëmbimin e lidhjeve, ne përpiqemi të bëjmë punë cilësore që respektojnë 100% udhëzimet e përcaktuara nga Google dhe motorët e tjerë të kërkimit.

Me njëqind projekte të kryera që nga viti 2015 në më shumë se 20 sektorë të ndryshëm, ekipi ynë do të jetë në gjendje t'i afrohet me qetësi optimizmit dhe zbatimit të strategjisë SEO, çfarëdo qoftë projekti juaj.

Të gjitha veprimet e kryera për projektin tuaj janë të regjistruara dhe të justifikuara. Raportet mujore ju dërgohen në mënyrë që të përshtatni, me ju, strategjinë që do të përdoret për të arritur qëllimet tuaja.

SEO / referenca natyrore: si funksionon?

Çfarë është referenca natyrore SEO?

Referencimi është metoda e përpunimit dhe shfaqjes së përmbajtjes së disponueshme në ueb, në formën e rezultateve të kërkimit. Shfaqja bëhet si klasifikim nga më i rëndësishmi tek ai më pak i rëndësishëm sipas hulumtimit të kryer më parë në motorin e kërkimit. Megjithatë, ne duhet të bëjmë dallimin midis dy llojeve të referimit!

Ju keni paguar referencë: pozicioni i të cilit në motorët e kërkimit sponsorizohet përmes një shpenzimi reklamimi. Më në fund, ju keni referencë natyrore SEO, e cila na intereson shumë më tepër!

SEO konsiderohet e natyrshme kur përzgjedhja bëhet vetëm nga vetë motori i kërkimit.

Është e mundur të përmirësojmë referencën tonë falë optimizimit të SEO (Search Engine Optimization). Kjo përfshin të gjitha teknikat dhe analizat me objektivin përfundimtar për të përmirësuar dukshmërinë e faqes suaj të internetit.

Graali i shenjtë është të shihni emrin e faqes tuaj të shfaqet në faqen e parë të SERP (Faqja e rezultateve të motorit të kërkimit), që është, sipas definicionit, faqja e parë e rezultateve të kërkimit. Me fjalë të tjera, sa më i lartë të jetë faqja juaj në listë, aq më e rëndësishme do të jetë konsideruar në lidhje me kërkimin fillestar. Pra, le të jemi relevant!

Rëndësia e këtij lloji të SEO

Cili është avantazhi i paraqitjes në faqen e parë të kërkimit, do të na thoni? Vendoseni veten në një situatë. Ju po kërkoni të blini një thotë dolli… Ju shkruani “toster” në Google si 95% e njerëzve.

Cili është qëndrimi juaj nga kjo pikë? Jini të sinqertë, pak njerëz shkojnë aq larg sa të shfletojnë faqen e dytë dhe numërohen vetëm rezultatet e para!

Statistikat tregojnë se shumica e njerëzve nuk shikojnë më shumë se dhjetë rezultate. Kjo është kur bëhet interesante.

Duke qenë pjesë e këtij TOP 10 ju lejon të rritni ndjeshëm trafikun vendas në faqen tuaj. Dhe kush thotë, më shumë vizitorë, thotë më shumë konvertim shitjesh.

Dije se rritja e "normës së klikimit" është arma më e mirë për të ruajtur SEO-në tuaj. Nëse dukshmëria jonë përmirësohet, atëherë ne rrisim shkallën e klikimeve, gjë që përmirëson SEO-në tonë. Është një rreth i pafund, është çmenduri, apo jo?

Si funksionojnë motorët e kërkimit?

Le të bëjmë pak histori! Para viteve 2000, motorët e kërkimit nuk ishin aq të shumtë sa janë sot. Kishim Altavista, Yahoo, Voila dhe Lycos. Rezultatet që ata parashtruan bazoheshin në semantikën e përmbajtjes.

Shkrimi i kryer brenda faqeve të internetit thjesht tregonte temën e faqes në motorin e kërkimit. Për të optimizuar referencën e faqeve të tyre, webmasterët e kohës shtuan një maksimum "fjalë kyçe", në shumicën e rasteve, jo shumë relevante, shih krejtësisht jokoherente me temën e trajtuar.

Unë ju lë të imagjinoni ndikimin që kjo mund të ketë pasur në SEO të përgjithshme të faqeve të internetit dhe faqeve të tyre. Këtu hyn në lojë Google! Ai shton kriterin e "famë" për të përmirësuar rezultatet. Kështu, sa më shumë ta bëni veten të njohur, aq më shumë do të paraqiteni nga Google.

Sot, robotët e vegjël të Google që eksplorojnë ueb-in bazohen në shumë kritere të tjera, për shembull:

  • Netlinking dhe backlinks (lidhje që drejtojnë në faqet tuaja nga sajte të tjera).
  • Përditësimi i rregullt dhe rëndësia e përmbajtjes së ofruar.
  • Kodet HTML, CSS dhe JS duhet të funksionojnë mirë! Nuk ka pritje për t'u ngarkuar = UX i përmirësuar = robotë të përmbajtjes së Google.
  • Prania dhe përmendet në rrjetet sociale.

Ka afro 200 kritere, që bëjnë të mundur përsosjen më të mirë të shfaqjes së rezultateve me mikun tonë Google. Mbetet motori numër 1 i kërkimit. Vetëm në Francë, përdorimi i tij prioritar vlerësohet në 93% të pjesës së tregut. Pra, sigurohuni që të jeni në gazetat e vogla të këtij gjigandi në internet.

Siç do ta keni kuptuar, qëllimi i referencës natyrore është të përmirësojë shikueshmërinë tuaj në ueb duke zbatuar me përpikëri rregullat e vendosura nga motorët e kërkimit.

Dijeni se ueb-faqja ka më shumë se një miliard faqe dhe gati 30 miliardë faqe! E madhe, për të thënë të paktën! Prandaj, ju matni rëndësinë e SEO tuaj.

Faqja juaj e internetit mund të jetë një kryevepër e vërtetë, nëse referohet dobët, do të humbasë 99% të kërkimeve të përdoruesve. Puna në referencën tuaj natyrore të SEO është thelbësore për t'ju vënë në qendër të vëmendjes.

Të gjitha metodat e zbatuara japin një paraqitje të shkurtër të rezultateve afatgjata. Pra, le të shkojmë në punë!

Këshilla e Google për një fillim të mirë në referencë natyrore (SEO): https://developers.google.com/search/docs/beginner/seo-starter-guide?hl=fr.

Rëndësia e hiperlidhjeve (Backlinks)

Motorët e kërkimit shkojnë në zemër të lidhjeve për të vlerësuar përmbajtjen e një sajti dhe rëndësinë e tij në kërkimin e një përdoruesi.

Mos mendoni se motorët e kërkimit ndalen në titullin e thjeshtë të lidhjes për të vërtetuar "forcën" e saj informative! Ata gjithashtu vlerësojnë përmbajtjen e atributeve "teknike" të lidhjeve si "titulli" dhe "alt". Dhe shumë më tepër informacion.

Një lidhje e jashtme me faqen tuaj është e barabartë me një votë pozitive, sipas Google. Fjalët kyçe të përfshira në tekstin e lidhjes ofrojnë pika shtesë.

Google kohët e fundit konfirmoi se "faktori i lidhjeve" luan një rol të madh në referimin e faqeve të internetit, kur lidhjet janë shkruar me gjykim. Motori kalifornian rekomandon të sigurohet konsistenca më e rreptë semantike midis fjalëve kyçe të një lidhjeje dhe atyre të faqes së saj të synuar.

Bëni lidhjet përsëri të shkëlqyera

Tremplin Numérique i kushton rëndësinë më të madhe pranisë dhe dizajnit/shkrimit të lidhjeve në faqet e internetit të klientëve të saj. Shumë shpesh, këto janë marrëdhënie të dobëta të faqeve. Lidhjet e jashtme gjithashtu bien nën strategjinë e lidhjes (netlinking) që çdo sajt duhet të vendosë për të rritur referencën e tij natyrore në internet.

Cilësia e lidhjeve hyrëse përcakton fuqinë e një siti

Tremplin Numérique i jep rëndësinë më të madhe pranisë dhe dizajnimit / shkrimit të lidhjeve në faqet e internetit të klientëve të tij. Shumë shpesh, ata janë të afërmit e varfër të vendeve. Lidhjet e jashtme janë gjithashtu pjesë e strategjisë së lidhjes (lidhja në internet) që çdo faqe duhet të vendosë për të rritur referencat e saj natyrore në internet.

infografike-lidhje-SEO-6075919
Faqet e brendshme trashëgojnë popullaritetin e faqes kryesore, nëpërmjet numrit dhe cilësisë së lidhjeve të jashtme.

Cilësia e lidhjeve që tregojnë në faqen tuaj është pra jetike për SEO të mirë në motorët e kërkimit.

Dëshironi më shumë informacion, një citat? Konsultohuni me tonën Çmimet e referimit të SEO.

Mos prisni më sepse nesër gjithçka fillon