Pinterest
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » SEO në Pinterest: referenca e imazheve

SEO në Pinterest: referenca e imazheve

Që kur Google zbatoi Kërkimi Universal, referenca e imazhit (ose Optimizimi i kërkimit të fotografive) është bërë një mjet kryesor për reklamuesit. Suksesi i Pinterest ilustron në mënyrë të përkryer këtë prirje.

Sektorët e biznesit si turizmi dhe moda kanë gjithçka për të fituar nga përdorimi i këtij rrjeti social.

Pse të përdorni Pinterest në strategjinë e tij SEO?

Pinterest është një vitrinë e madhe dixhitale ku mund të postoni dhe shpërndani vazhdimisht pamjet vizuale të produkteve dhe shërbimeve tuaja. Ky mjet kurimi ju lejon të nënvizoni të gjithë përmbajtjen tuaj dhe të maksimizoni dukshmërinë e saj. Angazhimi i përdoruesve tuaj është çelësi i suksesit.

Pinterest është një gjenerues i vërtetë i trafikut!

Si të optimizoni dukshmërinë e imazheve tuaja?

  • Për çdo imazh dhe video të shërbyer, shtoni një URL, përshkrim dhe fjalë kyçe. Kjo lehtëson indeksimin për motorët e kërkimit (Google, Bing, Yahoo, etj.).
  • Personalizoni URL-të tuaja që çojnë në llogarinë tuaj profesionale dhe dosjet tuaja tematike (Tabelat) duke përdorur për shembull emrin e markës, produktit ose shërbimit tuaj.
  • Postoni përmbajtje rregullisht. Përditësimi i vazhdueshëm është thelbësor për dukshmërinë tuaj. Ju gjithashtu mund të "merrni" përmbajtje nga përdoruesit e tjerë.
  • Ndani përmbajtjen tuaj vizuale në rrjetet e tjera sociale (Facebook, Twitter, Google Plus, etj.). Shtoni gjithashtu butonin Pin It! në faqen tuaj të internetit.
  • Mos harroni të citoni burimet tuaja në mënyrë që të shmangni çdo shqetësim për të drejtën e autorit.

Pinterest, i konsideruar si një faqe interneti e tipit e-Commerce, është një nxitës i vërtetë blerjesh! Pra, mos hezitoni ta integroni këtë rrjet të ri social në strategjinë tuaj të marketingut elektronik.

★ ★ ★ ★ ★