Referenca SEO dhe COVID-19
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » SEO dhe COVID-19: rikthimi në Google pas krizës shëndetësore?

SEO dhe COVID-19: rikthimi në Google pas krizës shëndetësore?

Përmirësimi i marrëdhënieve me klientët, kontaktet me ofruesit e shërbimeve, menaxhimi i buxhetit, kontributi i ekipit, përdorimi i kredive bankare... Kompanitë po përpiqen me të gjitha mjetet të anashkalojnë krizën shëndetësore për të vazhdojnë aktivitetet e tyre me deficitin minimal të mundshëm për një kthim të mirë.

SEO, një levë e konsiderueshme, edhe nëse nuk është në krye të listës së prioriteteve, nuk duhet neglizhuar të rishfaqet më shpejt dhe të jetë e fortë. Efektiviteti i një faqe interneti dhe performanca e tij varen nga angazhimi i audiencës së tij.

Investimi në strategjinë tuaj SEO: a është i rëndësishëm gjatë COVID-19?

Të gjitha kompanitë kanë zgjedhur dixhitalizimin e proceseve të tyre të biznesit për të siguruar një nivel të mirë shërbimi. Një rënie e përgjithshme e trafikut dhe konvertimeve është regjistruar që nga fillimi i koronavirusit, në sektorë të ndryshëm të aktivitetit.

Pyetjet e Google në lidhje me blerjet në internet si "blerje online" panë një kulm të jashtëzakonshëm gjatë valës së parë të koronavirusit në Francë. (Mars - Prill 2020)

Agjencia Conductor ka ngritur një anketë për të gjykuar peshën e referencës natyrore për kompanitë. Siç rezulton, 63% thanë se SEO është thelbësore në këtë kohë krize, 34% thanë se arritja është e lehtë dhe 29% thanë se ka shtrirje të lartë. Vetëm 5% thanë se SEO po zvogëlohej në rëndësi.

Për më tepër, në vitin 2019, kanali më efektiv i blerjes për 66% të të anketuarve është SEO, i ndjekur nga fushatat e referimit dhe dërgimit të emaileve me pagesë SEA, të dyja me 50%. Kjo është dëshmi se në këtë kohë kritike, ne duhet të dyfishojmë përpjekjet tona për SEO dhe të investojmë më shumë.

Cili është ndikimi i COVID-19 në trafikun e faqes në internet?

Ka mjete që do t'ju lejojnë të keni shikueshmëri në luhatjet e trafikut. Google Search Console do t'ju tregojë pozicionimin tuaj në SERP-të e Google, si dhe uljen ose rritjen e trafikut të faqes suaj të internetit. Kjo do t'ju ndriçojë për interesin dhe shkallën e rëndësisë së dhënë nga audienca juaj për përmbajtjen tuaj. Ju gjithashtu mund të zbuloni rëndësinë e disa faqeve në krahasim me të tjerat me statistikat e shkallës së vizitave. Console e kërkimit dhe Google Analytics do t'ju informojnë për rrugët për të studiuar sipas shkallës së përparësisë.

Benchmarking me mjetet e gjurmimit të pozicionit do ta bëjë më të lehtë për ju të studioni konkurrencën e SEO. A janë prekur edhe konkurrentët tuaj nga kriza? Sa i madh është ky ndikim? Sidoqoftë, ky studim ruan qëndrueshmërinë e tij vetëm nëse fokusoheni në optimizimin e faqes suaj të internetit për motorët e kërkimit!

Sipas një studimi të firmës konsulente Allié Conseil, sektorët që kanë shfaqur rritje në trafik janë: financat me +% 28, duke u ushqyer me +% 22, shëndet me +% 16, mediat me +% 33 dhe farmacitë me +% 6. Zona e biznesit më e prekur nga COVID-19 është udhëtimi me një rënie të madhe -45%.

Analizoni nevojat e objektivit tuaj

Mjeti i kërkimit të Google mbetet një metodë e mirë për të matur fjalët kyçe më të kërkuara sipas objektivit të tij. Konsulentët e SEO duhet të monitorojnë nga afër kërkesën dhe preferencat e audiencës së tyre të synuar. Ky është informacion i rëndësishëm që duhet të ndahet nga i gjithë ekipi i marketingut. Mendoni për strategjinë tuaj afatgjatë duke përshtatur platformën tuaj në internet për një afat të shkurtër.

Çfarë hapash duhet të ndiqni për SEO?

Duke pasur parasysh situatën aktuale, duhet të ndërmerren veprime për menaxhimin më të mirë të saj:

  • Kryeni një auditim të faqes suaj të internetit për të analizuar funksionimin teknik të saj
  • Përqendrohuni në konvertimin e trafikut
  • Përditësoni rregullisht përmbajtjen komerciale dhe editoriale
  • Përgatitja për post-koronavirus
  • Rimendoni strategjinë tuaj të komunikimit duke e përshtatur fjalimin tuaj me situatën aktuale
  • Rregulloni strategjinë tuaj VSM

Zgjidhni SEO lokale

Konsumatorët janë gjithnjë e më të prirur për të gjetur alternativa për të siguruar konsumin e tyre të zakonshëm gjatë kontrollit. Ato janë detyrimisht të kufizuara në një rreze të vogël e cila mbulon bizneset dhe bizneset që janë gjeografikisht afër. Prandaj dobia e kthimit në SEO lokale.

Kohët e fundit, ka pasur ndërveprime të mëdha me listat e Google My Business: telefonata, kërkimi i adresave, vizitat në uebsajt, konsultimi i orareve dhe shërbimeve të ofruara, etj. Në fakt, bizneset vendase kanë parë përmirësim të trafikut të tyre dhe numri i thirrjeve ka shpërthyer në një periudhë kur udhëtimet janë të kufizuara. Prandaj, mos harroni të përditësoni listën tuaj "Biznesi im në Google".

Shifrat nga lëvizja në dyqan gjatë mbylljes (studim i bërë nga redaktori i veglave SEO Local Partoo):

Drive+% 278+% 659
Supermarkete+% 103+% 330
Supermarkete organike+% 176+% 209
Laboratori i analizave+% 49+% 10
Dyqane të specializuara+% 15+% 21

Cila agjenci SEO të zgjidhni?

Siç mund ta shihni, përfitimet e referenca natyrore në këtë kohë krize janë të shumta. Mos prisni më, investoni!

★ ★ ★ ★ ★