Përpjekja e Apple për të parandaluar riparimet e iPhone 13 dëmton klientët dhe profesionistët - Review Geek
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Përpjekja e Apple për të parandaluar riparimet e iPhone 13 dëmton klientët dhe profesionistët

Përpjekja e Apple për të parandaluar riparimet e iPhone 13 dëmton klientët dhe profesionistët

Kur miqtë tanë në iFixit e prishën iPhone 13-in e tyre të parë, ata e quajtën pajisjen një "të re të ulët" për sa i përket riparueshmërisë. Apple ka ndërmarrë hapa të paprecedentë për të parandaluar riparimet "të paautorizuara" të iPhone 13, veçanërisht zëvendësimet e ekranit, të cilat (sipas dizajnit) prishin funksionalitetin Face ID të telefonit.

Zëvendësimi i ekranit është deri tani procedura më e zakonshme e riparimit të telefonit. Ato janë gjithashtu mjaft të lira dhe të lehta për t'u kryer, kështu që siç mund ta imagjinoni ato janë buka dhe gjalpi i dyqaneve të vogla riparimi. Por nëse Apple nuk ju jep leje për të bërë një ndryshim të ekranit ose baterisë në iPhone 13, do të përfundoni me funksione të prishura ose një telefon që nuk do të funksionojë.

Dhe nuk po e ekzagjeroj kur them se keni nevojë për "lejen" e Apple për të riparuar iPhone 13. Komponentët e tij janë të serializuar, që do të thotë se mund të përdoren pjesë si ekrani i Face ID dhe kamera. '' identifikoni duke përdorur numra serialë unikë. Që secili prej këtyre komponentëve të serializuar të funksionojë me një pjesë donatore, një teknik i autorizuar i Apple duhet të sinkronizojë secilën pjesë me rrjetin cloud të Apple dhe të kërkojë miratimin nga kompania.

Pra, jo vetëm që individëve u ndalohet të bëjnë riparime bazë të iPhone 13 në shtëpi, por edhe riparimet e vogla duhet të largojnë klientët kur sjellin një iPhone 13. Shumë pak dyqane "lejohen" të mirëmbajnë iPhone dhe edhe nëse gjejnë një mënyrë për të blerë Pajisjet sekrete të riparimit të Apple, ata nuk mund ta përdorin pa akses në rrjetin cloud të Apple. (Microsoldering është e vetmja zgjidhje, por pajisjet e nevojshme kushtojnë mijëra dollarë dhe nuk duhet të kërkohen për zëvendësimin e ekranit.)

Justifikimi i Apple për mbylljen e riparimeve të iPhone 13 është mjaft i drejtpërdrejtë - është një masë sigurie. Telefoni juaj përmban të gjitha llojet e të dhënave personale dhe financiare dhe nuk mund t'i besoni një riparuesi të paautorizuar për ta shkëputur atë. Përveç kësaj, klientët që bëjnë riparimet e tyre blejnë pjesë nga të huajt në internet. Po sikur dikush të ketë ngacmuar materialin Face ID që keni porositur?

Por nëse siguria është shqetësimi kryesor këtu, atëherë pse është Apple e kundërt të njëjtat veçori anti-riparuese në iPhone 12? Kjo është e drejtë; iPhone 12 funksionoi vetëm me pjesët e donatorëve tre muaj pas lëshimit të tij, falë një përditësimi të softuerit. Shpresonim që Apple të bënte të njëjtën gjë me iPhone 13, por pritëm tre muaj dhe ja ku jemi.

Është e qartë se Apple dëshiron një nivel kontrolli mbi riparimet e iPhone. Por të merren masa të tilla agresive për të fituar këtë kontroll është krejtësisht e papërshtatshme. I pëlqen apo jo, Apple thjesht po i detyron klientët të shkojnë në qendrat e shërbimit "të autorizuara" për riparime bazë. Shumë prej këtyre klientëve do të përfundojnë në dyqanet e Apple ku riparimet kushtojnë qindra më shumë sesa duhet dhe dyqanet e vogla të riparimit do të humbasin para pa ndonjë arsye të mirë.

Burimi: iFixit

★ ★ ★ ★ ★