Ora me zile e Radio Web në Raspberry
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Ora me zile e Radio Web në Raspberry

Ora me zile e Radio Web në Raspberry

Edit: versioni i ri i disponueshëm këtu.
Për t'u zhytur pak më shumë në anglisht dhe për të fituar kompetencë në të kuptuarit gojor, do të doja të zgjohesha në mëngjes me radiot amerikane. Vetëm këtu një radio me orë që punon me radio në internet kushton mesatarisht rreth 150 €. Unë ju sugjeroj ta bëni për çmimin e një pi raspberry. Materiali i nevojshëm:

 •  Një Raspberry Pi 
 • Një palë altoparlantësh për t'u lidhur me Raspberry.
 • (Opsionale) Një telefon inteligjent Android

 

Parakushtet në sistemin Rpi

Koha e mirë

Për të shfaqur kohën e Rpi tuaj shkruani komandën

Nëse koha nuk është e saktë, sigurisht që zona nuk është rregulluar siç duhet. Pastaj shkruani

pastaj zgjidhni 'Evropë / Paris'.

Serveri i uebit

Një server në internet për të shpërndarë aplikacionin e shkruar në HTML5 dhe PHP.

Për të kontrolluar nëse instalimi është në rregull, shkoni në adresën e Rpi me shfletuesin tonë të preferuar. Për mua do të jetë IE6. Serveri i uebit apache duhet t'ju tregojë faqen e paracaktuar të indeksit si imazhi i mëposhtëm. funksionon

 

Akordim audio

Si parazgjedhje në Rpi, zëri del përmes ndërfaqes HDMI. Për të nxjerrë zërin përmes daljes analoge në mënyrë që të përdorni altoparlantët, shkruani komandën e mëposhtme

Ose është numri i daljes. 0 = automatik, 1 = analog, 2 = hdmi.

Për të detyruar daljen analoge do të shkruajmë

Një test i thjeshtë i zërit për të verifikuar.

Duhet të dëgjoni një zhurmë.

Ju mund të rregulloni volumin e daljes së Rpi përmes komandës

Si parazgjedhje, Rpi amplifikohet në 50%. Komanda alsamixer ju ofron një meny cilësimesh përmes tasteve "shigjeta lart" dhe shigjeta poshtë "në tastierë.

Media player

Aplikacioni bazohet në një luajtës me burim të hapur të quajtur MPlayer. MPlayer është një luajtës multimedial për linux. Ai mbështet shumicën e formateve dhe gjithashtu trajton transmetimet audio që gjenden në rrjet, gjë që është me interes për ne në rastin tonë.

mplayer është një program i linjës komanduese piloted nga hyrja standarde.

Për ta testuar atë, lidhni një palë altoparlantësh me Rpi dhe ekzekutoni komandën e mëposhtme

Përditësimi i privilegjeve të apache

Prandaj ideja është që të piloter këtë program përmes ndërfaqes së internetit. Vetëm se ka një problem. Në nunux, çdo program ka përdoruesin e vet për të ekzekutuar. Kjo për arsye sigurie. Është normale që përdoruesi i ueb serverit Apache (www-data) nuk mund të ekzekutojë komandat e sistemit. Prandaj, ky përdorues nuk ka të drejtë të nisë programin MPlayer. Ne do të autorizojmë përdoruesin www-data për të ekzekutuar komanda të caktuara të sistemit të nevojshëm për programin. Për këtë përdorim sudo. Sudo lejon administratorin e sistemit t'u japë përdoruesve të caktuar (ose grupeve të përdoruesve) aftësinë për të ekzekutuar një komandë si administrator ose si përdorues tjetër. Mund të konfigurohet mirë për të autorizuar ose mohuar ekzekutimin e detyrave të privilegjuara. Falë tij, ne do t'i japim të drejtat specifike të mëposhtme përdoruesve tanë www-data:

 • Nisni MPlayer
 • Zbuloni nëse MPlayer po funksionon
 • Ndalo MPplayer

Për ta bërë këtë, ne redaktojmë skedarin sudoer duke përdorur komandën

Shtoni rreshtin e mëposhtëm në fund të skedarit

Instalimi i aplikacionit Piclodio në Rpi

I emërova aplikacionin Piclodio për Rapsberry Pi Clock Radio. Kodi është i disponueshëm në GitHub këtu.

Ne marrim versionin më të fundit të arkivit direkt në Rpi

Ne nxjerrim

Ne e vendosim dosjen në drejtorinë apache

Ne i japim të drejtat përdoruesit e apache (www-data) në këtë direktori

Aplikacioni është i instaluar.

Përdorimi

Ju mund ta përdorni aplikacionin përmes çdo shfletuesi në një terminal në rrjetin tuaj lokal. Thjesht shkoni në adresën IP të Rpi dhe shtoni emrin e dosjes piclodio në fund të url-së si kjo

Aplikacioni, për shkak të ndërfaqes së tij, është më i destinuar për terminalet celularë të tipit smartphone, por funksionon po aq mirë në një shfletues PC.

 Ku mund të gjej URL-të e radios në internet?

Unë rekomandoj faqen http://tunein.com ose http://www.radio.fr. Pasi të keni gjetur një radio në internet, thjesht duhet të merrni url-në që gjeneron transmetimin audio për ta vendosur atë në Piclodio.

Në Chrome:

 • kliko me të djathtën në faqe
 • Inspektoni elementin
 • Skeda "Rrjeti".
 • Gjeni skriptin që transferon më shumë të dhëna (ai me të verdhën më të madhe të zhveshur)
 • Kopjoni "URL-në e kërkesës" në Piclodio

stream_audio_chrome

 

requestURL

Aplikacioni Piclodio Android

Nuk është mirë të kaloni nëpër shfletuesin në smartphone tuaj sa herë që dëshironi të ndryshoni orën e ziles ose thjesht të nisni radion. Duhet të hapësh shfletuesin dhe më pas të futësh url-në e raspberry ose të shkosh dhe ta gjesh në të preferuarat e tua. Me pak fjalë, është shumë e gjatë. Kështu që unë bëra një aplikacion të vogël Android që thjesht do të shfaqë faqen e internetit Rpi.

Kodi është i disponueshëm në GitHub këtu, kështu që pastruesit me mjekër mund të verifikojnë se nuk kam vendosur padashur një derë të pasme që shet të dhënat e tyre direkt në Ebay.

Përndryshe ju mund të shkarkoni apk këtu. Në fillim, programi thjesht do t'ju kërkojë url-në e piclodio në Rpi.

settings_piclodiopiclodio_android