Marrëveshja për klimën kripto
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Energyfi firmos zyrtarisht Marrëveshjen e Kripto-Klimës

Energyfi firmos zyrtarisht Marrëveshjen e Kripto-Klimës

Energyfi sapo ka nënshkruar Marrëveshjen Crypto Climate, një nismë që synon të udhëheqë industrinë e blockchain dhe kriptomonedhave drejt dekarbonizimit deri në vitin 2030!

Çfarë është Marrëveshja e Kriptoklimës?

Frymëzuar nga Marrëveshja e Parisit për Klimën, Marrëveshja Crypto Climate (CCA) u krijua për të përshpejtuar zhvillimin e zgjidhjeve dixhitale ProofOfGreen dhe për të vendosur një standard të ri për industritë e tjera që duhet të ndjekin. Kjo është një nismë private për të gjithë komunitetin e kriptove, e fokusuar në dekarbonizimin e industrisë së kriptomonedhës dhe blockchain në kohë rekord.

Objektivat e CCA:

  • arrij zero emetime neto nga konsumi i energjisë elektrike i nënshkruesve të AQK-së deri në vitin 2030.
  • Zhvilloni standarde, mjete dhe teknologji me nënshkruesit dhe mbështetësit e CCA për të përshpejtuar adoptimin drejt 100% të zinxhirëve të rinovueshme të bllokut deri në konferencën 2025 UNFCCC COP30.

Për të mësuar më shumë rreth marrëveshjes: https://cryptoclimate.org/accord/

Është e rëndësishme të theksohet se CCA drejtohet nga organizata pioniere të tilla si Energy Web Foundation, Aleance for Innovative Regulation, RMI dhe Forumi Ekonomik Botëror.

Për të qëndruar të përditësuar me lajmet më të fundit ngaEnergyfi :

★ ★ ★ ★ ★