Ueb agjenci » Lajme dixhitale » A duhet të nënkontraktojmë marketingun e tregtisë elektronike apo ta mbajmë atë në shtëpi?

A duhet të nënkontraktojmë marketingun e tregtisë elektronike apo ta mbajmë atë në shtëpi?

Biznesi juaj në tregtinë elektronike kërkon shumë aktivitete marketingu për ta mbajtur biznesin në rritje. Keni nevojë për SEO, reklama të paguara, media sociale, marketing të përmbajtjes, automatizim, optimizim të normës së konvertimit dhe shumë detyra të tjera marketingu. Kush do të kujdeset për të gjitha këto detyra? Kjo është arsyeja pse shumë biznese të tregtisë elektronike po bëjnë pyetjen: A është më mirë të nënkontraktoni marketingun tuaj të tregtisë elektronike sesa ta bëni atë në shtëpi për biznesin tuaj?

Epo varet. Ka disa faktorë që duhet të merrni parasysh nëse kjo është diçka që po e konsideroni seriozisht. Këta faktorë janë si më poshtë

  • Cila është madhësia e kompanisë tuaj?
  • Cilat janë synimet tuaja?
  • Kush po e bën marketingun tuaj tani dhe a është i suksesshëm?
  • Dëshironi një këndvështrim tjetër?
  • Sa do t’ju ​​kushtojë?
  • Cili është rezultati përfundimtar?

Duke iu përgjigjur këtyre pyetjeve, do të jetë më e lehtë të merret me këtë pyetje në dukje të vështirë. Me fat për ju, nuk keni pse ta bëni vetë. Ne do të hedhim një vështrim në secilën pyetje më poshtë dhe do të peshojmë të mirat dhe të këqijat për ju. Lexoni dhe zbuloni nëse duhet ta mbani marketingun tuaj të tregtisë elektronike në shtëpi ose ta transferoni atë jashtë.

Cila është madhësia e kompanisë tuaj?

Biznesi juaj bie në një nga kategoritë ose fazat e mëposhtme:

  1. Fillimi i një biznesi të vogël
  2. Biznes i mesëm
  3. Biznes i madh

Pse madhësia e biznesit tuaj është e rëndësishme? Sepse nevojat dhe qëllimet e marketingut të biznesit tuaj varen nga faza aktuale e biznesit tuaj.

Nëse jeni në fazën fillestare ose jeni një biznes i vogël, dikush në shtëpi mund të kujdeset për të gjithë marketingun. Në fakt, ju mund të kujdeseni për të gjithë marketingun. Për më tepër, një biznes i vogël duhet të shikojë çdo qindarkë. Duhet të keni kujdes se ku i shpenzoni paratë tuaja. Nëse nuk i shpenzoni paratë tuaja me mençuri, mund të humbisni vitin tuaj të parë ose të dytë.

Biznesi i madh duhet patjetër të dëshirojë nënkontraktoni marketingun e tyreMe Një nga përfitimet e jashtme është se ata marrin agjenci që mund t'i ndihmojnë ata të krijojnë dhe të rrisin markat e tyre. Këto agjenci janë në gjendje të jenë krijuese dhe të sjellin ide të ndryshme në biznes. Përveç kësaj, shumë agjenci punojnë me kompani të ndryshme në industri të ndryshme. Kjo përvojë do të jetë e dobishme pasi ata kanë trajtuar dhe zgjidhur shumë çështje. Edhe nëse është jashtëm, ekipi i brendshëm do të duhet të punojë me agjencinë e marketingut. Ata do të duhet të komunikojnë nevojat e markës.

Cilat janë synimet tuaja?

Qëllimet e biznesit tuaj në tregtinë elektronike do të diktojnë strategjinë tuaj të marketingut. A po kërkoni të dyfishoni ose trefishoni rritjen tuaj brenda një afati të caktuar kohor? Dëshironi rritje të shpejtë brenda pak muajsh apo po punoni për rritje afatgjatë? Në varësi të agresivitetit të qëllimeve tuaja, mund të keni nevojë për pritje të besueshme që do të mbështesë trafikun e faqes tuaj, kontrolloni këtë faqe pritëse dhe zgjidhni një të mirë, si dhe një ekip më i madh për t'i arritur ato. Nëse është kështu dhe ju mund ta përballoni atë, mund t'ju duhet të punësoni më shumë njerëz në shtëpi. Ose, nëse është e barabartë ose më e lirë, nënkontraktoni.

Kush po e bën marketingun tuaj tani dhe a është i suksesshëm?

Pse po mendoni për dhënien e jashtme? A është sepse ekipi juaj aktual i brendshëm nuk po jep rezultate? Apo ndoshta thjesht nuk e kuptoni marketingun? Nëse jeni duke kërkuar rezultate dhe ekipi juaj i brendshëm nuk po e arrin atë, atëherë ndoshta ka nevojë të punësoni të reja. specialistët e marketingutMe Zhvendosni tregtarët tuaj aktualë në punët që mund të bëjnë për biznesin ose i largojnë ata. Pastaj punësoni marketerë të rinj që kanë aftësitë për të marrë rezultate.

Dëshironi një këndvështrim tjetër?

Nëse nuk jeni tip krijues ose në gjendje të mendoni jashtë kutisë, do t'ju duhet të punësoni një në ekipin tuaj. Njerëzit që mendojnë jashtë kutisë krijojnë shumë ide për biznesin tuaj dhe i qasen problemeve nga këndvështrime të ndryshme. Në këtë rast, dhënia e jashtme e marketingut tuaj mund të jetë e dobishme pasi agjencitë zgjidhin shumë probleme për klientët e tyre. Ata kanë aftësitë për të sjellë ide të reja dhe të ndryshme që nuk i keni menduar kurrë. Nëse jeni një biznes i vogël, këtu ju ndihmon të keni një grup sipërmarrësish që ju mbështesin dhe mund t'ju ndihmojnë. Ose miqtë dhe familjen.

★ ★ ★ ★ ★