Në një kohë kur dixhitali po bëhet më se thelbësor, krijimi i një faqe interneti për kompaninë tuaj është tani një hap kyç në zhvillimin e saj. Mjeti numër një në të gjitha strategjitë e zhvillimit të biznesit është krijimin e një faqe në internet.

Kjo vitrinë dixhitale ju ofron famë dhe dukshmëri e nevojshme për të parë rritjen e biznesit tuaj. Ai mbështet tuajin besueshmëri në sytë e klientëve tuaj dhe ju lejon të zgjeroni fushën tuaj të kërkimit për të siguruar një konvertim më të mirë. Ky kalim në dixhital ju lejon të rrisni shkallën e konvertimit të kompanisë suaj.

Megjithatë, një pyetje mbetet: sa kushton një faqe interneti në 2022?

Kur planifikoni të keni një faqe interneti të krijuar për biznesin tuaj, dëshironi të merrni një vlerësim të shpejtë të buxhetit që duhet të siguroni për të realizuar projektin tuaj.

Duhet të dini se çmimi i një faqeje vlerësohet duke marrë parasysh faktorë të shumtë. Ai do të zhvillohet sipas llojit të projektit, madhësisë së tij dhe mbi të gjitha performancës dhe funksionalitetit të dëshiruar. Kjo është arsyeja pse agjencitë e dizajnit të uebit kërkojnë një përmbledhje të saktë të projektit tuaj përpara se t'ju japin një vlerësim.

Nëpërmjet këtij artikulli, ne do t'ju ndihmojmë të shihni më qartë në mënyrë që të mund të projektoni veten në krijimin e faqes tuaj me një buxhet në mendje.

Sa kushton një faqe interneti në 2022?

Kostoja e krijimit të një faqe interneti ndryshon. Duhet të kuptoni se çmimi i tij mund të shkojë nga i thjeshtë në dyfish, në varësi të kompleksitetit dhe veçorive që dëshironi të ketë. Për shembull, një dyqan online do të ketë një kosto më të lartë se një faqe vitrinë për shkak të numrit më të madh të faqeve dhe funksionaliteteve të shitjeve në internet që do të zbatohen.

Është e nevojshme të kuptohet se ngarkesa e punës do të përbëjë çmimin e faqes tuaj, por edhe llojin e ofruesit të shërbimit që po shqyrtoni. Një sajt i bërë duke përdorur një model para-ekzistues nuk do të ketë të njëjtin çmim si një sajt i personalizuar, tërësisht i personalizuar për imazhin tuaj.

Përveç kësaj, nëse doni një rezultat profesional duke përfshirë mbështetje dhe një nivel të lartë shërbimi, do t'ju duhet të harroni marrjen me qira të një faqe interneti. Softueri për ndërtimin e faqeve në internet si Wix ose Jimbo nuk do t'ju kushtojë shumë, por nuk do t'ju ofrojë shërbime me cilësi të lartë.

Cilët janë faktorët që ndikojnë në çmimin e një siti?

Përpara se t'ju japim vlerësimet e çmimeve, le t'i hedhim një vështrim të shpejtë faktorëve të kostos për krijimin e faqes tuaj të internetit. Disa elementë mund të kenë një ndikim të rëndësishëm në kuotën tuaj dhe t'ju japin një diferencë të konsiderueshme çmimi.

Tipologjia e projektit tuaj

Ka lloje të ndryshme uebsajtesh, secila me parime dhe avantazhe të ndryshme funksionimi. Prandaj, faktori i parë në vlerësimin e çmimit është zgjedhja e llojit të faqes në internet që dëshironi të krijoni. Ju keni dy kategori kryesore: faqet e ekspozimit në njërën anë dhe tregtinë elektronike nga ana tjetër.

Një faqe ekspozite gjeneron një kosto më të ulët për shkak të thjeshtësisë më të madhe për sa i përket funksionalitetit. Një faqe e shitjeve në internet do të përfaqësojë një kosto më të lartë për shkak të zbatimit të sistemit të shitjeve online, si dhe numrit të faqeve dhe fletëve më të mëdha të produkteve që do të organizohen.

Personalizimi i faqes tuaj

Çmimi i një faqe në internet, vitrinë ose e-commerce do të ndryshojë sipas shkallës së personalizimit të dëshiruar. Sa më shumë të dëshironi një faqe në imazhin tuaj, aq më i lartë do të jetë diapazoni i çmimeve. Nëse dëshironi një krijim bazë, të krijuar nga një shabllon para-ekzistues, atëherë integrimi i faqes tuaj do të jetë me një kosto më të ulët.

Kërkimi për një estetikë të veçantë me prodhimin e modeleve sipas specifikimeve të gjata si dhe shkrim tekstet në çdo faqe, domosdoshmërisht do të ndikojnë në çmimet e faqes suaj të internetit.

Gjithashtu, mbani në mend se shprehja "koha është para" merr kuptimin e saj të plotë në faturimin e faqes suaj të internetit. Sa më shumë të duhet për të konfiguruar faqen tuaj, aq më shumë do të ndikohet kostoja e saj. Vendosja e një numri të madh faqesh ose veçorish, si p.sh. zonat e anëtarëve, një blog ose një kalendar rezervimi do të sjellë kosto shtesë.

Optimizimi i performancës së tij

Të kesh një faqe kreative, të bukur dhe funksionale nuk mjafton për të shpresuar të jesh i dukshëm në ueb. Krijimi i një faqe interneti, qoftë ai një vitrinë apo e-commerce, kryhet duke ndjekur një sërë standardesh dhe rregulloresh për të optimizuar të gjithë performancën e saj. Pozicionimi i faqes suaj të internetit në mënyrë që të jetë i dukshëm në kërkimet e përdoruesve kërkon punë shtesë. Optimizimi i referenca natyrore ju lejon të përmirësoni pozicionimin tuaj në motorët e kërkimit dhe për këtë arsye të rrisni trafikun në faqen tuaj.

Përmirësimi i SEO të faqes suaj fillon me optimizimin e përmbajtjes së saj për motorët e kërkimit. Ky optimizim ju ndihmon të jeni të dukshëm dhe të rrisni trafikun natyror në faqen tuaj. Referencimi, me pak fjalë, është metoda e përpunimit dhe shfaqjes së përmbajtjes së faqes tuaj, në formën e rezultateve të kërkimit. Shfaqja bëhet si një klasifikim nga më i rëndësishmi tek më pak i rëndësishëm sipas kërkesës së bërë në motorin e kërkimit.

Shumica e shërbimeve të marrjes me qira të faqeve në internet nuk përfshijnë optimizimin e plotë të SEO, por SEO bazë, që nuk do t'ju ndihmojë të fitoni një vend të spikatur në ueb. Është një shërbim me pagesë, por i nevojshëm për shikueshmërinë e faqes suaj.

Mirëmbajtja dhe hostimi i faqes suaj

Duhet të dini se mbajtja e faqes suaj në ueb ka një kosto që duhet ta merrni në konsideratë. Në varësi të cilësisë së ruajtjes, kapacitetit dhe performancës së tij, çmimi i këtij abonimi mund të ndryshojë. Është e nevojshme të merret parasysh siguria e faqes suaj, informacioni dhe përmbajtja e saj, por edhe kostoja që mund të gjenerojë blerja e emrit të domenit tuaj.

Nga ana tjetër, një faqe nuk jeton vetëm. Ka nevojë për mirëmbajtje të rregullt në mënyrë që të përditësohet për të qëndruar i shëndetshëm. Menaxhimi dhe mirëmbajtja e faqes suaj kanë gjithashtu një kosto të ndryshueshme mujore ose vjetore në varësi të asaj që nevojitet për të mbajtur dhe zhvilluar praninë tuaj në ueb.

Ofruesi që ju zgjidhni

Faktori i fundit që duhet marrë parasysh është ofruesi mbi të cilin do të vendosni për të hartuar faqen tuaj. Shumë shërbime janë të shumta në ueb me çmime tërheqëse që nuk janë të gjitha garancitë e cilësisë. Zgjedhja e ofruesit tuaj të shërbimit duhet të korrespondojë jo vetëm me pritshmëritë tuaja, por edhe me nevojat tuaja. Në varësi të buxhetit tuaj dhe nivelit të cilësisë së kërkuar, ju do të keni zgjedhjen midis:

 • Bëni vetë faqen tuaj : kini kujdes, krijimi i një faqeje kërkon aftësi të avancuara si dizenjimi i uebit, shkrimi i përmbajtjes ose marketingu në internet.
 • Punësoni një freelancer : profesionistët e pavarur shpesh janë të specializuar në një fushë të vetme. Prandaj do t'ju duhet të kryeni projektin tuaj me disa ofrues shërbimesh për të marrë rezultatin që dëshironi.
 • Thirrni një agjenci interneti : kostoja e realizimit do të jetë më e lartë, por një ekip specialistësh do të jetë në krye të projektit tuaj në të gjitha aspektet.
 • Punësoni një ekip të përkushtuar brenda shtëpisë : ideale nëse projekti juaj është vetëm i bazuar në ueb. Duke rekrutuar një ekip të dedikuar, kostoja do të jetë konstante, por do të lejojë një reagim më të mirë.

Çmimi mesatar i një faqe interneti të krijuar nga Tremplin Numérique

Ne kemi parë që financimi i një faqe interneti është shumë i ndryshueshëm dhe duhet të marrë parasysh shumë faktorë. Për t'ju ndihmuar të vendosni një buxhet, ne kemi prodhuar lista të ndryshme që përcaktojnë diapazonin e çmimeve sipas llojit të sitit, madhësisë së tij dhe ofruesit të shërbimit të zgjedhur.

Cili është çmimi i një faqeje ekspozite?

Faqet e ekspozimit në përgjithësi përfshijnë më pak se 20 faqe:

 • i mirëpritur
 • për
 • Sherbimet
 • Ekip
 • Misionet / Vlerat
 • Blog / Lajme
 • Kontakt
 • ngulit

Është një tipologji që përdoret kryesisht për të prezantuar markën ose kompaninë tuaj. Është i dobishëm për të zbuluar shërbimet dhe shërbimet e tij, ose për t'i dhënë akses në informacione praktike, si p.sh. oraret, mjetet e kontaktit ose vendndodhjen tuaj. Kostoja e këtij lloji të faqes në internet mund të variojë nga 100 deri në 10 euro në varësi të kompleksitetit dhe performancës së saj.

Çmimet mesatare të një faqeje ekspozite:

 • Krijimi online (marrja me qira mujore e faqes): nga 0 në 100 € / muaj
 • Punonjës i pavarur (zhvillues i uebit / dizajner i uebit): nga 500 deri në 3000 €
 • Web agjenci (shërbim i plotë): nga 1000 deri në 20000 €
 • Agjencia jonë Tremplin Numérique : nga 1000 €

Sa kushton një faqe e-commerce?

Një faqe e-commerce përdoret si pjesë e një projekti të shitjeve në internet për një ose më shumë produkte ose shërbime. Ai kërkon zbatimin e funksionaliteteve specifike si:

 • Menaxhimi dhe furnizimi i inventarit
 • Siguria e pagesës
 • Vendosja e produkteve në internet dhe krijimi i fletëve
 • Automatizimi i sistemit të kontrollit
 • Personalizimi i udhëtimit të blerjes

Për të krijuar një faqe për shitje online, buxheti i projektimit mund të variojë nga 1 deri në 500 euro në varësi të kompleksitetit të projektit tuaj.

Çmimet për një faqe klasike të tregtisë elektronike (5 deri në 10 faqe / 5 deri në 100 produkte):

 • Krijimi online (marrja me qira mujore e faqes): nga 30 në 100 € / muaj
 • Përkthyes të pavarur (zhvillues uebi / dizajner ueb): nga 1500 në 5000 €
 • Web agjenci (shërbim i plotë): nga 3000 deri në 10000 €
 • Agjencia jonë: nga 4000 €

Çmimet për një faqe komplekse të tregtisë elektronike (5 deri në 20 faqe / më shumë se 100 produkte):

 • Krijimi në internet (marrja me qira mujore e faqes): e papërshtatshme
 • Përkthyes të pavarur (zhvillues uebi / dizajner ueb): nga 5000 në 20000 €
 • Web agjenci (shërbim i plotë): nga 10000 deri në 100000 €
 • Agjencia jonë: nga 10000 €

Mbani në mend se çdo projekt është i ndryshëm. Është thelbësore të hartoni një grup të plotë specifikimesh, duke rikthyer nevojat tuaja, objektivat dhe pritshmëritë tuaja në mënyrë që të reduktoni diapazonin e çmimeve të paraqitura. Shumë shpesh, krijimi i një faqeje është bërë me porosi për të garantuar imazhin dhe performancën e tij.

Një nga sfidat kryesore për një sipërmarrës është të zhvillojë kompaninë e tij dhe të shohë zhvillimin e performancës së tij. Në Francë, ne kemi vërejtur një kulm të krijimit të biznesit prej +27% që nga shtatori 2020. Përballë kësaj konkurrence të shtuar, është edhe më e rëndësishme të kujdeseni për strategjinë tuaj të zhvillimit për të mbështetur aktivitetin e biznesit tuaj dhe kjo po fillon përmes dizajnin e faqes suaj të internetit.

Rekomandimi ynë për krijimin e faqes në internet pa asnjë kufizim apo kufizim

Sa për ta thënë menjëherë, krijimi i një faqe interneti nuk duhet marrë lehtë! Në të vërtetë, pavarësisht nëse është lundrimi që duhet të bëhet në një kompjuter, si dhe në një smartphone, ose strategji dixhitale që duhet të pasqyrojë identitetin e kompanisë, agjencitë në botën e komunikimit në internet duhet të përballen me sfida ndonjëherë shumë ambicioze. Kështu, për fat të keq, nuk është e pazakontë të shohësh disa prej tyre që nuk zotërojnë gjithmonë të gjitha fushat në të cilat duhet të punojnë megjithatë, si optimizimi për referencën natyrale të një faqe interneti, apo edhe trajnimi. pa pasur kufij të mëdhenj…

Nga ana tjetër, nëse doni të jeni në gjendje të përfitoni nga një faqe interneti që nuk është shumë kufizuese për ju, ka vërtet një zgjidhje. Krijimi i faqes suaj të internetit pa asnjë kufi është plotësisht e mundur falë disa agjencive të cilat në thelb punojnë në zgjidhje të personalizuara, rast pas rasti! Qoftë nga CMS si WordPress, qoftë me zhvillime të personalizuara, këto të fundit përshtaten me të gjitha situatat...

Dëshironi më shumë informacion, një citat? Na kontaktoni përmes tonë formularin e kontaktit.