Automjeti i ri elektrik i Toyota-s është tërhequr për shkak të rrezikut që gomat të dalin gjatë vozitjes
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Automjeti i ri elektrik i Toyota-s është tërhequr për shkak të rrezikut që gomat të dalin gjatë vozitjes

Automjeti i ri elektrik i Toyota-s është tërhequr për shkak të rrezikut që gomat të dalin gjatë vozitjes

SUV-i i ri tërësisht elektrik i Toyota-s bZ4X u lançua vetëm pak muaj më parë, por marka e njohur për besueshmërinë e saj tashmë po përballet me probleme të mëdha. Gazeta Wall Street raporton se prodhuesi japonez i automjeteve sapo ka tërhequr çdo makinë të shitur me rrezikun e rënies së rrotave gjatë vozitjes. Seriozisht.

Që nga lëshimi i saj, Toyota ka dërguar ose shitur rreth 2 makina në mbarë botën. Megjithatë, ky automjet luksoz prej 700 mijë dollarësh ka një problem të çuditshëm dhe shqetësues dhe Toyota u thotë pronarëve që të ndalojnë menjëherë drejtimin e tij.

Me sa duket, bulonat që mbajnë rrotat dhe gomat tuaja të lidhura mirë me automjetin, të cilat janë padyshim jetësore, mund të lirohen të gjitha duke shkaktuar që rrotat të bien fjalë për fjalë ndërsa jeni duke vozitur në rrugë. Ja deklarata e Toyota:

“Pas përdorimit në k të ulëtilogjatësia, të gjitha bulonat e qendrës së rrotave mund të lirohen deri në pikën ku rrota mund të ndahet nga automjeti. Nëse një rrotë del nga automjeti gjatë vozitjes, mund të shkaktojë që ju të humbni kontrollin e automjetit, duke rritur rrezikun e një aksidenti. Shkaku i problemit dhe zakonet e drejtimit në të cilat mund të lindë ky problem janë ende nën hetim.

Për më tepër, Subaru ka lëshuar një tërheqje në mbarë botën për afro 2 njësi të Solterra EV të zhvilluar së bashku me Toyota për të njëjtin problem. Ndonëse ky është padyshim një lajm shqetësues, nëse ka një rresht të argjendtë, është se Toyota dhe Subaru kanë dërguar shumë pak EV.

Toyota ka konfirmuar se rreth 2 automjete elektrike bZ200X kanë shkuar në Evropë, 4 në Shtetet e Bashkuara, pak më shumë se 260 në Japoni dhe 100 në Kanada. Për më tepër, shumica e tyre ende nuk janë dorëzuar te klientët, që do të thotë se rreziku është ende relativisht i ulët.

Emri Toyota njihet nga shumë në mbarë botën për besueshmërinë e tij, por kalimi në automjete elektrike nuk është i lehtë. Megjithatë, një makinë nuk duhet të ketë rrota që mund të bien. Është një situatë e tmerrshme që askush nuk dëshiron ta përjetojë.

Ndonëse është një lajm i mirë që Toyota e kapi problemin kaq herët, është shqetësuese të shihet se po ndodh, duke pasur parasysh se qendra dhe rrotat nuk janë asgjë e re. Toyota po heton këtë çështje dhe ka të ngjarë të duhet të rregullojë specifikimet e çelësit të rrotullimit të gomave në të ardhmen.

Nëse zotëroni bZ4X të re me shkëlqim të Toyota-s ose Subaru Solterra, mund të mos dëshironi ta drejtoni atë derisa prodhuesi të ndajë më shumë detaje rreth situatës.

nga Bloomberg

★ ★ ★ ★ ★