Apple lëshon aplikacionin OG që e riktheu Instagramin në lavdinë e tij të mëparshme pa reklama
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Apple lëshon aplikacionin OG që e riktheu Instagramin në lavdinë e tij të mëparshme pa reklama

Apple lëshon aplikacionin OG që e riktheu Instagramin në lavdinë e tij të mëparshme pa reklama

Një klient i palëve të treta në Instagram, që pretendon se do të rikthejë aplikacionin e ndarjes së imazheve në gjendjen e tij origjinale, përpara se reklamat, algoritmet dhe rrotullat të hiqeshin pa ceremoni nga App Store i Apple.

Aplikacioni OG, nga një startup i quajtur Un1feed, grumbulloi 10 shkarkime pasi u lançua në App Store javën e kaluar, duke u ngjitur në 000 më të mirët.

Ai u dha përdoruesve mundësinë për t'u identifikuar me llogarinë e tyre në Instagram dhe për të parë një burim të ngjashëm me vizionin origjinal, përpara marrjes së Facebook (tani Meta) të gjitha ato vite më parë. Nga ana e tij, Instagram ka filluar të dëgjojë shqetësimet e përdoruesve dhe ka rikthyer një furnizim kronologjik, duke i lejuar përdoruesit të vendosin në pritje postimet e sponsorizuara. Megjithatë, sipas disave, ai nuk shkoi aq larg sa duhet.

Nuk kishte postime të sugjeruara në burimin e shtëpisë dhe reklamat, të cilat duken si çdo postim tjetër këto ditë, ishin zhdukur. Kishte gjithashtu mundësinë e shtuar për të krijuar burime të personalizuara, në përputhje me interesat tuaja. Natyrisht, Meta nuk u pajtua me aplikacionin dhe as Apple. Rregulli i citimit 5.2.2 i udhëzimeve të App Store (nëpërmjet TechCrunch) i cili kërkon leje nga shërbimi pritës.

Ai thotë si më poshtë: “5.2.2 Faqet/Shërbimet e palëve të treta: Nëse aplikacioni juaj përdor, akseson, fiton para nga aksesi ose shfaq përmbajtje nga një Shërbim i Palës së Tretë, sigurohuni që jeni të autorizuar në mënyrë specifike për ta bërë këtë sipas kushteve të shërbimit. . Leja duhet të jepet sipas kërkesës.

Nuk është plotësisht e qartë nëse Meta i kërkoi Apple të heqë aplikacionin, por kompania mëmë e Facebook ka pasur një pikëpamje të ashpër për faqet e klonimit në të kaluarën. Ja një postim në blog nga Meta, i publikuar në fillim të këtij viti, në lidhje me të.

Krijuesit e aplikacionit OG nuk e heqin këtë dhe, në a Ushqimi në Twitter, akuzojnë Apple se ka lejuar Meta të frikësojë përdoruesit e saj. Ai thekson se ka “dhjetëra” aplikacione të tjera që “përsërisin përvojën e përdoruesve të Instagramit” që nuk janë hequr. Ai thotë se aplikacioni i tij është i vetmi që ofron një përvojë më të mirë.

“Mbrëmë, pasi mori 10 shkarkime, duke qenë #000 në App Store dhe duke arritur një vlerësim mesatar prej 50 yjesh, Apple na hoqi nga App Store. Përdoruesit zgjodhën OG në vend të Instagram sepse ne i dëgjuam dhe ndërtuam atë që donin, "shkruan Un4,1feed në Twitter.

★ ★ ★ ★ ★