Ueb agjenci » Lajme dixhitale » 5 këshilla për zgjedhjen e një antivirusi për Mac

5 këshilla për zgjedhjen e një antivirusi për Mac

Që nga fillimi i macOS, një keqkuptim i zakonshëm është vërejtur midis përdoruesve. Në të vërtetë, duket se sistemi operativ i Apple është më i sigurt në krahasim me të tjerët. Në përgjithësi, është e vërtetë që Mac OS mbetet relativisht më pak i ndjeshëm ndaj viruseve sesa sistemet e tjera operative siç është Windows. Sidoqoftë, ndërsa popullariteti i këtij sistemi operativ vazhdon të rritet, përdoruesit e tij bëhen objekt i sulmeve të krimit kibernetik. Dhe rreziqet e ekspozimit ndaj kërcënimeve në rritje janë reale. Për të zgjedhur antivirusin e duhur për Mac tuaj, zbuloni në këtë artikull disa këshilla që do t'ju ndihmojnë në vendimmarrjen tuaj.

Keni nevojë për një antivirus për Mac tuaj?

Për vite me radhë duhet ta pranosh këtë Sistemi operativ Mac ka qëndruar larg kërcënimeve kibernetike në krahasim me OS të tjera (Sistemi Operativ). Numri i viktimave të mundshme është më i madh në Windows duke pasur parasysh numrin e përdoruesve që kanë zgjedhur atë. Situata po ndryshon pasi gjithnjë e më shumë kompani zgjedhin macOS për infrastrukturën e tyre IT.

Vitet e fundit, Mac ka rënë viktimë e viruseve dhe malware, duke shfrytëzuar ndjenjën e rreme të sigurisë që ka qenë e përhapur për dekada të tëra. Sipas statistikave nga Kaspersky Security Network, shifrat janë si më poshtë:

  • 6 milionë sulme phishing u regjistruan në gjysmën e parë të vitit 2019, nga të cilat 11,80% synonin përdoruesit e biznesit;
  • në Francë, 22,02% e përdoruesve ishin objektiv phishing.

Midis 2018 dhe 2019, numri i sulmeve të phishing u rrit nga 1,5 milion në 1,6 milion, një rritje prej 9% në një vit. Sulmet nga malware dhe programe të padëshiruara janë gjithashtu në rritje. Në gjysmën e parë të vitit 2019, u regjistruan 1,8 milion sulme, shumica dërrmuese e të cilave i përkasin kategorisë AdWare.

Në lidhje me kërcënimet e malware, Shlayer është më i përsërituriMe I zbuluar në vitin 2018, ky malware ishte në gjendje të përfitonte nga një e metë në versionin beta të macOS Big Sur, për 2 muaj, në janar dhe shkurt 2021. Ishte në gjendje të rrëmbente të gjitha kontrollet e kryera nga veçoritë e sigurisë të Apple, si p.sh. Karantina e Dosjes dhe Portieri.

Hakerat që qëndrojnë pas këtij softueri shfrytëzuan dobësinë e sistemit duke e instaluar adware pa dijeninë e përdoruesitMe Për ta bërë këtë, ata përdorën instalues ​​fals ose përditësime fals të aplikacioneve, përfshirë përditësimin e Adobe Flash Player. Ata krijojnë të ardhura duke gjeneruar klikime false në programet e padëshiruara dhe reklamat invazive. I njohur për të shërbyer si një pikë hyrëse për AdWare të tjerë, Shlayer është një nga programet më aktiv dhe më të përhapur të malware në macOS.

Sido që të jetë, peizazhi i kërcënimit për pajisjet Apple po ndryshon dhe numri i malware dhe softuerëve të padëshiruar po rritet çdo vit. Përkundër përpjekjeve të kompanisë për të parandaluar që aplikacionet e pasigurta dhe të pa miratuara të mos funksionojnë, është e rëndësishme që të keni një antivirus për të mbrojtur Mac -in tuaj. Mos hezitoni të shkoni në këtë faqe për zbuloni listën e malware më të zakonshëm dhe rekomandoi antiviruset Mac.

antivirus për Mac

Zgjidhni një antivirus që ju mbron nga kërcënimet kryesore

Edhe pse rregullimet e sigurisë janë bërë nga gjiganti i teknologjisë që nga marsi 2021, antivirusi është i nevojshëm për t'u marrë me kërcënimet e ndryshme që ekzistojnë. Ekzistojnë lloje të ndryshme virusesh për të cilat duhet të jeni absolutisht të vetëdijshëm:

  • krimbi që shfrytëzon shkeljet në rrjetin tuaj;
  • Spyware, lehtësisht i transportueshëm dhe i dizajnuar për spiunojnë të dhënat e ruajtura në pajisjen tuaj;
  • Keylogger, një keylogger që rikuperon të dhënat tuaja të ndjeshme (fjalëkalim, numër karte krediti, etj.);
  • Rootkit, një virus që instalohet në sistemin tuaj operativ dhe bëhet administratori i tij;
  • Kali i Trojës, i cili merr pamjen e softuerit të certifikuar, por duke fshehur funksionalitetin me qëllim të keq.

Një antivirus i mirë duhet të mbrojë Mac tuaj nga kërcënimet e zakonshme të përmendura më lart, si ato më pak të zakonshme. Ju me të vërtetë mund të ballafaqoheni me kërcënime kibernetike shumë më të rëndësishme sesa ato të përmendura më parë. Përveç malware, mashtrimet janë gjithashtu shumë të zakonshme, për të përmendur vetëm spam, phishing dhe pharming. Këto janë zakonisht ftesa për të siguruar informacion të ndjeshëm, por fshehin mashtrime të tilla si ransomware. Prandaj, një antivirus efektiv duhet t'ju mbrojë në kohë reale nga të gjitha llojet e kërcënimeve.

Zgjidhni një motor të fuqishëm antivirus

Për të siguruar mbrojtje optimale për Macintosh -in tuaj, sigurohuni që të ketë një motor antivirus me cilësi të lartë, nëse aplikacioni është i paguar ose falas. Krahasuesit e pavarur si AV-Test dhe AV-Comparatives do t'ju lejojnë t'i referoheni testeve antivirus dhe të shihni renditjen e detajuar të aplikacioneve sipas performancës së tyre.

Ndër kriteret, sigurohuni që antivirusi i zgjedhur të ketë një shkalla e lartë e zbulimit të malware gjatë analizave. Disa softuerë të paguar arrijnë një normë mbrojtjeje deri në 99,96%, përfshirë Avira, TotalAV ose Bitdefender. Rekomandohen gjithashtu aplikacione me zgjerimin e shfletuesit dhe menaxherin e fjalëkalimeve.

Zgjidhni softuer falas ose me pagesë

Kur zgjidhni antivirus për Mac tuaj, është e rëndësishme të dini nëse jeni të gatshëm të paguani para ose jo për mbrojtje të mirë. Ka megjithatë shumë aplikacione falas me performancë të mirë, si ato të ofruara nga McAfee dhe Intego. Ato në përgjithësi ofrojnë mbrojtje të lartë kundër malware dhe kërcënimeve të zakonshme. Sidoqoftë, një version premium ofron avantazhe, me veçori shtesë. Kjo rrit nivelin e sigurisë, veçanërisht në internet.

malware antivirus macOS

Zgjidhni një antivirus sipas mbrojtjes së kërkuar

Nëse nevojat tuaja janë të kufizuara në mbrojtjen bazë të malware, një antivirus bazë, veçanërisht falas, mund të jetë i mjaftueshëm. Sidoqoftë, për të përfituar nga më shumë veçori që ju japin mbrojtje të shtuar kundër kërcënimeve në internet, drejtohuni te versionet me pagesë. Ata integrohen opsione shtesë të tilla si kontrollet prindërore, mbrojtja e rrjetit tuaj wifi dhe monitorimi i aktiviteteve në internetMe Gjithashtu, zgjidhni një antivirus ndër-platformë që mund të mbështesë pajisje të shumta në të njëjtën kohë. Në përgjithësi, këto opsione nuk ofrohen me antiviruset bazë.

Zgjidhni një aplikacion që ofron siguri optimale

Ata që duan mbrojtje më të shpejtë dhe më të besueshme në internet mund të zgjedhin një antivirus me një sërë veçorish të sigurisë në internet, siç janë versionet që përfshijnë një VPN. Ato ofrojnë një nivel shtesë të sigurisë dhe konfidencialitetit kur shfletoni në internet.

Disa aplikacione si Norton AntiVirus përfshijnë ruajtje të integruar në internet. Kjo ju lejon të bëni kopje rezervë të skedarëve në cloud në mënyrë të sigurtMe Rekomandohet një kopje rezervë lokale dhe cloud e të dhënave tuaja për të hyrë në të dhënat tuaja, edhe në rast të një fatkeqësie.

Në çdo rast, mbajtja e zakoneve të mira për të ruajtur një nivel sigurie është thelbësore për të ruajtur Mac -in tuaj. Në mënyrë që të mbroheni nga viruse dhe malware të ndryshëm, sigurohuni që të mbani gjithmonë aplikacionet tuaja të përditësuara. Kur është e nevojshme të shkarkoni softuer, mbështetuni në faqet zyrtare të internetit ose drejtojuni App Store i cili ofron softuer të certifikuar.

Macët nuk janë imunë ndaj viruseve dhe kërcënimeve të tjera në internet. Ju duhet të zgjidhni antivirusin bazuar në nevojat tuaja të mbrojtjes. Një aplikacion falas është i shkëlqyeshëm për mbrojtjen themelore. Për një nivel të avancuar sigurie, vini bast në një version me pagesë duke iu referuar veçorive shtesë të ofruara.

★ ★ ★ ★ ★