5 këshilla për të marrë rezultatet më të mira me DALL-E 2
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » 5 këshilla për të marrë rezultatet më të mira me DALL-E 2

5 këshilla për të marrë rezultatet më të mira me DALL-E 2

DALL-E 2 më në fund hoqi listën e pritjes në shtator 2022, kështu që tani çdokush mund të provojë gjeneratorin e imazhit të AI që filloi maninë. Nëse po provoni DALL-E, duhet të dini disa këshilla.

Së pari, mund të regjistroheni për DALL-E beta në faqen e internetit OpenAI. Regjistrimi me një adresë emaili, llogari Google ose llogari Microsoft është falas. Të gjithë marrin 50 kredite falas muajin e parë dhe 15 kredite falas çdo muaj pas kësaj. Një kredit është i mirë për një kërkesë, e cila nxjerr katër imazhe.

Përshkruani temën në detaje

Kërkesat e tekstit janë ato që pilogjeneratorët e imazhit të AI. DALL-E nuk mund të bëjë shumë; ju duhet t'i tregoni atij se çfarë të bëjë. Të sapoardhurit shpesh janë të lehtë në detaje, por kjo nuk do t'ju sjellë rezultatet më të mira.

Le të themi se dëshironi të shihni "një robot që ha një taco". Vetëm kjo nuk është shumë përshkruese dhe do të merrni rezultate mjaft të thjeshta prej saj. Në kalimin e parë, marrim disa ilustrime të një roboti që ha një taco në një sfond të bardhë.

Një robot që ha një tako.

Megjithatë, nëse e përshkruajmë më tej robotin duke shtuar "steam punk retro", fillojmë të marrim rezultate më interesante. Pa e përmendur as atë, roboti veshi një Sobrero në disa pamje. Ne gjithashtu marrim vepra arti në sfond.

Një robot punk retro me avull që ha një taco.

Mos supozoni se vizioni juaj i një "roboti" do të përputhet me atë që krijon DALL-E. Jini përshkrues.

Mos harroni sfondin

Sfondi gjithashtu luan një rol të rëndësishëm në krijimin e një imazhi të bukur. Nëse fokusoheni vetëm te subjekti, sfondi do të jetë plotësisht i zbrazët ose shumë i përgjithshëm. DALL-E shpesh do ta lërë sfondin bosh nëse nuk e përshkruani atë.

Një figurë aksioni i superheroit karkalec.

Mora një rezultat mjaft të mirë për figurën time të superheroit karkalec, por tani më duhet një sfond. Duke shtuar "të mbajtur nga një fëmijë", kam krijuar një imazh shumë më interesant.

Një figurë e superheroit karkaleca e mbajtur nga një fëmijë.

Një mënyrë e thjeshtë për të mbushur sfondin është përdorimi i një vendndodhjeje. Mund të shtoni vetëm "në Times Square" në fund, për shembull. Çelësi është t'i jepni sfondit pak dashuri.

Specifikoni një stil arti

Një nga mënyrat më të mira për të marrë rezultate të shkëlqyera është përdorimi i stileve artistike në kërkesat tuaja. Këto mund të jenë stile të përgjithshme arti apo edhe artistë dhe piktura specifike.

"Një pyll plot me pemë nga pica" është një nxitje mjaft e mirë, por është shumë e hapur. Ka shumë terma që mund të përdorni për të arritur një pamje specifike. Synthwave, Cubist, Starry Night, Tim Burton, etj. Le të provojmë "pikturë me vaj".

Një pikturë vaji e një pylli të mbushur me pemë pica

Tani kemi katër imazhe që ngjajnë dukshëm me një pikturë vaji të një pylli të mbushur me pemë pica. Nëse po përpiqeni të krijoni art për t'u varur në shtëpinë tuaj, përdorimi i një stili arti në ftesën tuaj do të japë rezultate shumë më të mira.

Vendosni disponimin e skenës

Ju ndoshta vini re një temë - jini përshkrues. Kjo vlen për më shumë se subjektin dhe sfondin. Është gjithashtu e rëndësishme të përshkruani atmosferën e përgjithshme që kërkoni.

Një fjalë e vetme si "e ndritshme" ose "e errët" mund të bëjë një ndryshim të madh. Në vend që të thoni thjesht "qielli blu", provoni të shtoni fjalën "e bukur". Edhe fjalët si "epike" mund të ndryshojnë vërtet humorin. Le të fillojmë me "një zebër me 6 këmbë që kalon nëpër një fushë me misër të ëmbël", për shembull.

një zebër me 6 këmbë që kalon një fushë me misër të ëmbël.

Ai e injoroi totalisht pjesën “6 këmbët”, por kjo është shumë mirë. Le të përsosim pak atmosferën. Zebra është 'trishtuar' tani dhe vrapon nëpër fushë në 'errësirë'. Dy fjalë të thjeshta dhe tani kemi rezultate shumë të ndryshme.

Një zebër e trishtuar që vrapon nëpër një fushë të ëmbël misri në errësirë.

Zhvilloni në fotot ekzistuese

"Outpainting" është një veçori që ju lejon të zhvilloni foto ekzistuese në disa mënyra. Së pari, mundeni fjalë për fjalë zmadhoni një foto duke shtuar më shumë në kornizë.

Më pëlqen kjo foto, por gjithmonë kam dashur të shihja më shumë nga qielli i bukur. Me Outpainting munda të fshija qiellin, të shtoja më shumë hapësirë ​​boshe në krye dhe ta lija DALL-E ta mbushte atë. Kërkesa që përdora ishte: “Një fotografi POV e dikujt që shikon një liqen me pemë dhe një qiell blu. »

Bojë DALL-E.

Ju gjithashtu mund ta përdorni këtë veçori për të "redaktuar" pjesë të imazheve. Thuaj se nuk më pëlqeu Sombrero në një nga fotot e robotëve më lart. Mund ta fshij Sombrero dhe të përvijoj një kapelë tjetër ose ta lë DALL-E ta heqë tërësisht nga imazhi.

Një robot që ha një taco pa sombrero.

Vizatimi i jashtëm është një nga veçoritë më interesante të DALL-E. Ju mund të bëni shumë për të redaktuar imazhet tuaja ekzistuese ose imazhet e krijuara nga DALL-E. Është e lehtë të humbasësh duke krijuar kërkesa të reja, por mos e anashkaloni pikturën e jashtme.


Sado i mirë që është DALL-E, ai nuk mund të lexojë mendjen tuaj. Kjo është gjëja kryesore që duhet mbajtur parasysh. Bëhuni sa më përshkrues: Përshkruani çdo element të rezultatit që dëshironi të shihni. Krijimi i kërkesës së përsosur është një formë arti në vetvete, pavarësisht se cilin gjenerator imazhi të AI përdorni.

★ ★ ★ ★ ★